آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 18 مهر ماه 1393 = 10-10 2014

مدیریت اسلامی و افزایش آمار بیکاری

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی گفت: به خاطر بیگانه بودن ما از مبانی اسلامی مدیریت در جمهوری اسلامی ایران، برخلاف بسیاری از کشورهای بیگانه، آمار بیکاری باورنکردنی است.

به گزارش ندای انقلاب از قم به نقل از مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید صمصام‌الدین قوامی در همایش «مدیریت جهادی در قرآن و نهج البلاغه» که در مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) برگزار شد با اشاره به ارکان مدیریت از نگاه اسلام اظهار کرد: سازماندهی، برنامه ریزی، نظارت و هدایت، نظم در مدیریت را پدید می‌آورد و با گزینش اصلح، شایستگی، توانمندسازی و جبران منتهی به رشد مدیریت می‌شود.

وی افزود: ایجاد انگیزش در مدیریت، خود اهمیت و ارزش غیرقابل انکاری دارد که با مدیریت و اصلاح رفتارها، مدیریت رفتار سازمانی و جایگزینی رفتارهای هنجار به جای رفتار ناهنجار حاصل می‌شود.

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با بیان اینکه مدیریت فرهنگ و ارزش‌های حاکم بر کل سازمان را معنویت در مدیریت می‌نامند که سخت‌ترین محور مدیریت به شمار می‌آید اذعان کرد: «تفسیر موضوعی قرآن با رویکرد دانش مدیریت»، با توجه به محورهای یادشده در ارزش‌های مطلوب مدیریت به رشته تحریر درآمد و اکنون، از متون درسی دانشگاه‌های معارف اسلامی به شمار می‌آید.

این نظریه پرداز مدیریت اسلامی فرهنگ جود را به جای فرهنگ سود ارزشمند دانست و بیان کرد: یکی از فرهنگ‌های مدیریت، فرهنگ جهاد است که منجر به معنویت در سازمان مربوطه می‌شود.

قوامی با بیان اینکه باید فرهنگ جهاد در همه عرصه‌های مدیریت جوامع اسلامی پیاده شود اضافه کرد: فرهنگ جهادی می‌تواند در عرصه‌های متنوع مدیریت توسعه، مدیریت آینده، مدیریت کیفیت، مدیریت بهره وری و مدیریت استراتژیک ارزش گذار ظاهر شود. این استاد حوزه با ابراز اینکه نخستین ویژگی جهاد، تلاش قربتا الی الله و برای نزدیک شدن به رضایت الهی است، خاطرنشان کرد: هدف از خلقت عبادت است که در عرصه‌هایی مانند جهاد به تحقق می‌رسد.

این نظریه پرداز مدیریت اسلامی جهاد را به معنای بذل الوسع دانست و بیان کرد: به خاطر بیگانه بودن ما از مبانی اسلامی مدیریت در جمهوری اسلامی ایران برخلاف بسیاری از کشورهای بیگانه آمار بیکاری باورنکردنی است.

قوامی شیعه را فرزند جهاد نامید و ابراز کرد: شیعه، فرهنگ جهاد را از امام (ع) سربریده خود فراگرفته است. اگر اکنون داعش افتخار می‌کند که هفت هزار شیعه را سر بریده است، به خاطر همین فرهنگ جهاد شیعیان است.

وی با ابراز اینکه مجاهد راه خدا زمان نمی‌شناسد یادآور کرد: کسی که علم، حرفه و تجربه خود را برای وقت معین با پاداش و مزد معین عرضه می‌کند جهاد نکرده است، بلکه آن را در مقابل مبلغ ناچیزی فروخته است.

این استاد حوزه آخرین آیه سوره فتح «اشداء علی الکفار رحماء بینهم...» را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: مجاهدان فی سبیل الله کسانی هستند که تنها برای رضای خدا و رفاه مردم جامعه خود مجاهده می‌کنند.

قوامی مدیریت جهادی - نفسانی را نوعی دیگر از جهاد دانست و عنوان کرد: امام خمینی(ره) در 40 حدیث خود، مبارزه با نفس را واژه‌ای اشتباه می‌دانند، بلکه این مبارزه را در نفس می‌دانند و از آن به عنوان جهاد اکبر نام می‌برند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: