سرخپوستانی كه با خواندن نهجالبلاغه اسلام آوردند
جوان آنلاین (پاسداران): خادمان بينالمللي امام رضا(ع) از سراسر جهان در جشنواره امام رضا معرفي و تجليل شدند؛ خادماني كه با مليتهاي مختلف در راستاي ترويج فرهنگ رضوي اقدامات ارزشمندي را انجام دادهاند.
نشست خبري خادمان بينالمللي امام رضا (ع) صبح ديروز با حضور رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در دانشگاه امام رضا(ع)، شهر مشهد مقدس برگزار شد. در اين نشست هشت تن از خادمان غير ايراني فرهنگرضوي كه هر يك در گوشهاي از جهان مشغول فعاليتهاي تبليغي و تربيتي در راستاي نشر فرهنگ اهل بيت(ع)، همت گماشته و توجه ويژهاي به فرهنگ رضوي داشتهاند، معرفي شده و شرح فعاليتهاي خود را بيان كردند.
در ابتداي اين نشست خبري دكتر محمود واعظي، رئيس كميته بينالمللي جشنواره امام رضا(ع) در تشريح فعاليتهاي اين كميته و چگونگي انتخاب خادمان بينالمللي فرهنگ رضوي گفت: از زماني كه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به عنوان متولي بخش بينالملل جشنواره امام رضا (ع) انتخاب شد، شناسايي، معرفي و تجليل از خادمان امام رضا (ع) در دستور كار قرار گرفت. وي افزود: در اين راستا كميتهاي براي شناسايي خادمان تشكيل شده است. در اين كميته نهادهايي مانند جامعهالمصطفي العالميه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، وزارت آموزش و پرورش و بنياد فرهنگي امام رضا(ع) عضويت دارند.
رئيس كميته بينالمللي جشنواره امام رضا(ع)، درباره مؤلفههاي انتخاب خادمان نيز گفت: شخصيتهاي بسياري در عرصههاي مختلف فرهنگي، هنري، علمي، پژوهشي، تبليغي و ترويجي در زمينه گسترش فرهنگ رضوي در دنيا فعاليت ميكنند، فعاليتهايي مانند تأسيس مؤسسات فرهنگي، كتابخانه و بيمارستان، البته هنوز خادمان زيادي هستند كه شناسايي نشدهاند و ما سعي كردهايم در انتخاب خادمان فرهنگ رضوي به پراكندگي جغرافيايي آنها دقت كنيم. در ادامه اين برنامه هشت تن از خادمان برگزيده فرهنگ رضوي از كشورهاي لبنان، نيجريه، آرژانتين، ماداگاسكار، گرجستان، سوئيس، اوگاندا و پاكستان معرفي شدند و هر يك درباره نوع فعاليت خود در زمينه فرهنگ رضوي توضيح دادند.
انتشار كتاب امام رضا شهيد مشهد در آفريقا
احمد الصفاء از كشور نيجريه، روانشناس و رئيس مجمع اهل بيت در نيجريه و نايب رئيس دارالقرآن اين كشور به عنوان اولين خادم بينالمللي امام رضا عليه السلام گفت: فعاليتمان را از سه سال پيش آغاز كرديم، در حوزه اهل بيت (ع) و با محوريت امام رضا (ع) اقدامات گستردهاي انجام دادهايم كه از آن جمله ميتوان به نگارش و انتشار كتاب امام رضا(ع) شهيد مشهد اشاره كرده. اين خادم نيجريهاي افزود: هر ساله به مناسبت ميلاد امام رضا جشنهاي گستردهاي در كشور نيجريه برگزار ميشود.
ترغيب مذاهب اسلامي با انتشار كتاب
احمد الخرسا از كشور لبنان، مدير انتشارات دارالمحجه البيضاء، دومين خادم بينالمللي بود كه به تشريح فعاليتهاي خود پرداخت. اين ناشر لبناني گفت: از ابتداي فعاليت انتشاراتيمان به فعاليت درباره فرهنگ اهل بيت پرداختيم و چند كتاب نيز درباره زندگي امام رضا (ع) منتشر كردهايم.
انتشار شش كتاب فاخر در حوزه فرهنگ و معارف رضوي با عناوين امام رضا(ع)، شريعت در مدينه، طريقت در طوس و كتابهاي طبالرضا، پرتويي از نور امامرضا، زندگاني، علوم و كرامات امام رضا(ع) از جمله فعاليتهاي الخرسا است. اين ناشر لبناني افزود: ما در انتشار كتابهايمان اهداف خاصي را دنبال ميكنيم به طوري كه بيشترين ميزان استنادها در كتابها از كتب معتبر اهل تسنن انتخاب ميشوند. الخرسا تأكيد كرد: در كتابي كه پيرامون زندگي امام رضا (ع) منتشر شده است از كتبي مانند صحيح بخاري و صحيح مسلم استفاده شده است. وي هدف از اين كار را ترغيب مذاهب اسلامي عنوان كرد و گفت: در اين راستا به تازگي كتابي درباره فضايل اهل بيت (ع) نوشته يكي از علماي اهل سنت توسط اين انتشارات منتشر شده است.
سرپرستي 200 يتيم در اوگاندا به نام امام رضا(ع)
حجتالاسلام حسين العوالي از كشور اوگاندا كه در شهر مقدس قم تحصيلات حوزوي داشته است، رياست مركز اسلامي جمهوري اوگاندا را بر عهده دارد. اين مبلغ اسلامي نماينده پيشين جامعه اهل بيت (ع) و نماينده فعالي جامعهالمصطفي العالميه در اوگاندا است.
وي كه مؤسس و مدير حوزه علميه امام رضا(ع) در كامپالا نيز هست، در تشريح فعاليتهاي خود گفت: به دليل فقر شديدي كه در كشور اوگاندا وجود دارد، اهتمام ويژهاي براي رسيدگي به ايتام داشتيم و با تأسيس مركزي در اين باره حدود 200 يتيم را مورد سرپرستي قرار داديم. اين يتيمخانه به نام مبارك امام رضا (ع) نامگذاري شده است. اين مبلغ مذهبي همچنين از راهاندازي دارالشفا و بيمارستاني در اوگاندا براي خدمترساني به مردم فقير اين كشور خبر داد.
سهيل اسعد مبلغي در امريكاي جنوبي
سهيل اسعد شايد رسانهايترين چهره در ميان خادمان فرهنگي رضوي باشد، طلبهاي اهل كشور آرژانتين كه 17 سال است در حوزه علميه قم به تدريس علوم ديني ميپردازد. او در تشريح فعاليتهاي خود در امريكاي جنوبي گفت كه در كل كشورهاي اين منطقه تنها سه روحاني مستقر حضور دارند و از اين جهت كمبود شديدي احساس ميشود.
سهيل اسعد كه در اسپانيا نيز به ترويج فرهنگ اهل بيت به زبان اسپانيولي ميپردازد، گفت: در اين منطقه براي تأثيرگذاري نيازمند امكانات و نيروي انساني آموزش ديده هستيم. اما اين به معناي آن نيست كه نتوانستهايم تأثير خود را بگذاريم. اين مبلغ مذهبي افزود: در ديداري كه با يكي از رهبران سرخپوستها در كشور پرو داشتم، وي از اينكه ايران در برابر امپراليسم امريكا ايستاده است، ابراز خوشحالي كرد و من به او گفتم كه اين به خاطر فرهنگ اهل بيت است.
اسعد افزود: من در آن ديدار كتاب نهجالبلاغه را به آن سرخپوست دادم و وي با آنكه خودش ملحد بود، آنقدر تحت تأثير اين كتاب قرار گرفت كه نام يكي از فرزندانش را «علي» گذاشت و بعد از مدتي با كار فرهنگي كه صورت دادم به اسلام روي آورد و با مسلمان شدن وي حدود 80 سرخپوست مسلمان شدند كه هم اكنون چند نفر از آنها در شهر قم طلبه هستند.
ارتباط قلبي يك سوئيسي با امام رضا(ع)
پاتريك رينگنبرگ از لوزان سوئيس، مؤلف كتابهاي هنري، همچنين كتابها و آثاري همچون آرايه در هنرهاي اسلامي، معماري و آرايههاي حرم امام رضا(ع) است. اين پژوهشگر سوئيسي ميگفت حدود 10 سالي است كه به طور ويژه روي هنر اسلامي و هنر اسلامي در ايران مطالعه دارد.
رينگنبرگ در توصيف حرم امام رضا (ع) گفت: اين اثر يك ميراث جهاني است كه متأسفانه درباره آن آثار كمي در اروپا نوشته شده است. وي در توصيف حضور خود در مشهد گفت: من از اولين باري كه به اين شهر آمدم، ارتباط قلبي خاصي به امام رضا (ع) پيدا كردم. اين استاد دانشگاه بيان داشت: پدر من ناراحتي قلبي شديد داشت و هر چند وقت يك بار دچار عارضه قلبي ميشد اما در طول مدتي كه من در مشهد بودم، هيچ گونه مشكلي پيدا نكرد. ولي اذعان كرد رابطه قلبي كه با امام رضا (ع) دارم قابل توصيف نيست.
ماداگاسكاريها در مدرسه با اسلام آشنا ميشوند
حجتالاسلام سيدمرتضي رضوي در كشور ماداگاسكار، مؤسس و امام جماعت مسجد امام رضا(ع) در اين كشور است. وي راهاندازي مركز پاسخگويي به شبهات و سؤالات ديني فرانسويزبانان جهان و برگزاري همايشهاي فرهنگي و علمي امام رضا(ع) را از جمله فعاليتهاي خود در زمينه ترويج فرهنگ رضوي عنوان كرد. رضوي از تأسيس دبيرستاني در ماداگاسكار كه بيشترين دانشآموزان آن را مسيحيان تشكيل ميدادند، خبر داد و گفت: در اين مدرسه علاوه بر آموزشهاي معمول، برنامههاي مذهبي نيز وجود دارد به طوري كه در پايان هر سال چند نفر از دانشآموزان به اسلام گرايش پيدا ميكنند و خود از مبلغان مذهبي ميشوند.
سر و كله زدن با سلفيها در گرجستان
حاج عزيز نبياف از گرجستان، متولد شهر شيعهنشين مارنئولي گرجستان و تحصيلكرده دانشگاههاي مسكو، باكو و سوريه است و در نزد اساتيد جامعه المصطفي تلمذ كرده است. وي مهمترين فعاليت خود را بعد از فروپاشي حكومت كمونيستي ميداند كه فعاليتهاي مذهبي دوبار آغاز شد. نبياف گفت: گرجستان كشوري مسيحي و ارتدوكس است كه در آن سلفيها فعاليت ميكنند و ما براي روشنگري نشستهاي متعددي را در اين كشور برگزار ميكنيم.
خانم مديحهرسول از كشور پاكستان، خالق اثر نقاشي آبرنگ از جمله تابلوهاي نماي داخلي مسجد امام رضا(ع)، نماي داخلي حرم امام رضا(ع)، تابلو و منارههاي مسجد گوهرشاد، نماي بيرون حرم امام حسين(ع) و. . . است. وي همچنين چندين مرحله برگزيده نمايشگاه خانه فرهنگ جمهوري اسلامي ايران در لاهور پاكستان شده است.
هر ساله در جشنواره بينالمللي امام رضا (ع) خادمان بينالمللي فرهنگ رضوي معرفي ميشوند كه امسال بنا به معرفي كميته بينالمللي جشنواره اين هشت تن به عنوان خادمان برگزيده معرفي شدند و از آنها تجليل به عمل آمد.