آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 2 شهریور ماه 1393 = 24-08 2014

زمین‌لرزه شبانه در خوزستان؛ مردم در خیابان

زمين لرزه 5.2 ريشتري دزفول را لرزاند

به گزارش خبرگزاری رویترز، مرکز مطالعات ژئوفیزیک آمریکا اعلام کرد زمین لرزه ای به قدرت پنج و دو دهم درجه در مقیاس ریشتر بامداد یکشنبه شهر دزفول را لرزاند. مرکز این زمین لرزه در فاصله 68 کیلومتری شمال غربی شهر دزفول اعلام شده است.

همچنین زمین لرزه ای به بزرگی 5 و 5 ریشتر مورموری در استان ایلام را تکان داد. دقایقی پیش همزمان با وقوع زلزله مورموری در ایلام، مناطق مختلف شمال و جنوب استان خوزستان هم گرفتار زمین‌لرزه شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از آبادان، دقایقی پیش همزمان با وقوع زلزله مورموری در ایلام، مناطق مختلف شمال و جنوب استان خوزستان هم گرفتار زمین لرزه شد.

این زمین لرزه‌ها در شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر، دزفول، شوش و برخی مناطق دیگر در چندین مرتبه و با شدت و ضعف احساس شده است.

این وضعیت در اهواز، بسیاری از شهروندان را به خیابان‌ها کشیده است.


مشابه «مورموری» در هیچ ناحیه‌ای وجود ندارد

رئیس پژوهشکده زلزله‌شناسی با اشاره به زلزله روز دوشنبه (۲۷ مردادماه) در شهرستان مورموری واقع در استان ایلام که به بزرگی ۲. ۶ ریش‌تر رخ داد، گفت: این منطقه به دلیل ویژگی‌های خاص زمین‌شناسی که در دیگر نواحی کشور دیده نمی‌شود، با پس لرزه‌های بسیاری روبرو بوده است.

غلام جوان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در مورد وقوع بیش از ۱۵۰ پس زلزله‌های در مورموری از توابع استان ایلام گفت: معمولا زلزله‌هایی با این بزرگی پس زلزله‌هایی را نیز به دنبال دارند، اما این منطقه به لحاظ زمین‌شناسی دارای ویژگی‌های خاصی است که سبب ایجاد این شرایط شده است.

وی افزود: به دلیل نوع خصوصیات زمین‌شناسی این منطقه و نا‌همگن بودن نیرو‌ها در کانون، زلزله‌ها به صورت پراکنده‌ از یک شاخه گسلی به شاخه گسلی دیگری می‌روند و این باعث فعال شدن گسل‌های مجاور و ایجاد زلزله یا پس زلزله خواهد شد.

رئیس پژوهشکده زلزله با بیان اینکه مشابه این منطقه در هیچ ناحیه‌ای از کشور دیده نمی‌شود، گفت: در زلزله بم که ۵. ۶ریشتر بود یک یا دو پس زلزله بیشتر نداشت که میزان آنها نیز از ۱. ۵ ریش‌تر تجاوز نکرد، اما در این منطقه هر روز شاهد ۱۰پس زلزله با بزرگی ۵ ریشتر و بیشتر هستیم.

جوان درپاسخ به این سوال که ممکن است زلزله‌ای بزرگ‌تر در راه باشد، افزود: در ۱۰۰ سال گذشته زلزله‌ای به این بزرگی در منطقه زاگرس سابقه نداشته است. البته مسئولان باید در مورد این پس زلزله‌ها مراقب باشند زیرا احتمال وقوع زلزلهٔ بزرگتر بعید نیست، هرچند که اینگونه موارد به ندرت رخ می‌دهد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: