آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 18 مرداد ماه 1393 = 09-08 2014

کسری بودجه 5000 ميلياردی آموزش و پرورش

وزير آموزش‌وپرورش گفت: چاره‌اي براي مشکلات آموزش‌وپرورش جز توسعه مشارکت‌ها در بخش‌هاي مختلف و بکارگيري بخش خصوصي نداريم.

به گزارش ايسنا دکترعلي اصغرفاني در گردهمايي مشترک معاونان وزير آموزش‌وپرورش و مديران کل آموزش‌وپرورش استان‌هاي کشور که به ميزباني خراسان رضوي در مشهد برگزار شد، با عنوان اينکه توسعه مشارکت‌ها در بخش‌هاي مختلف از پنج سياست اصلي اين وزارتخانه است، اظهارکرد: به عنوان مثال بعضي از مسوولين با توسعه مدارس غيردولتي موافق نيستند، ولي ما سعي بر اين داريم تا چنين نگرشي را تغيير دهيم؛ چراکه جز توسعه مشارکت‌ها و به کارگيري بخش خصوص چاره‌اي ديگر نداريم.

وي با بيان اينکه آموزش و پرورش در حال حاضر حداقل 5000 ميليارد تومان کسري اعتبارات دارد، گفت: اين موضوع نشان مي‌دهد که روش مديريت در آموزش و پرورش بايد تغيير يابد و اگر اين مشکلات اصلاح شود شاهد تعارضات کمتري نيز در اين مجموعه خواهيم بود. وزير آموزش‌وپرورش با اعلام اينکه بودجه کل کشور در سال 93، 11 درصد افزايش يافت، ادامه داد: خوشبختانه ما امسال شاهد افزايش 26 درصدي بودجه آموزش و پرورش بوديم که اين نشان ازعنايت دولت تدبير و اميد به مسايل آموزش و پرورش بوده و اميد است که شاهد اتفاق‌هاي بهتري در اين وزارتخانه باشيم. فاني با اشاره به اينکه همواره تعارضات در سازمان‌ها وجود دارد، گفت: تعارضات تا حدي جهت ايجاد تحرک در ساختار سازماني لازم است و بايد آن را با شيوه‌هاي مخصوص به درستي مديريت کرد و مديران سازمان‌ها نبايد انتظار تفکر و عقايد يکسان را در مجموعه خود داشته باشند؛ چراکه نوع نگرش‌ها متفاوت است. وي ادامه داد: ما بايد يکسان نبودن عقايد و سلايق را بپذيريم و با مديريت روش‌هاي مبارزه صحيح با تعارض از جمله افزايش آستانه تحمل، در جهت کاهش ناسازگاري‌ها و ايجاد تعامل بيشتر در مجموعه خود گام برداريم.

وزير آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش توانايي اداره با نظرات مختلف را دارد و مي‌تواند حتي با حضور افراد با ديدگاه‌هاي متفاوت به رشد و بالندگي خود در آينده اميدوار باشد و با حذف و عزل ديگران قطعا شاهد اتفاقات بهتر در آموزش و پرورش نخواهيم بود. فاني ساختار‌هاي سازماني را يکي از علل ايجاد تعارض در سازمان‌ها دانست و افزود: ساختارهاي سازماني که منجر به تقسيم کار، تعصب‌گرايي و ايجاد عدم هماهنگي مي‌شود تعارضات درون مجموعه را نيز سبب خواهد شد. وي رقابت، همکاري، مصالحه، اجتناب و گذشت را از شيوه‌هاي حل تعارض برشمرد و عنوان کرد: بيشترين شيوه حل تعارضات مصالحه است؛ چراکه نتيجه به نفع طرفين پايان مي‌پذيرد و کمترين تعارضات بعدي را به دنبال دارد.

98 درصد بودجه صرف حقوق کارکنان مي شود

سيد محمد بطحايي معاون توسعه منابع و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش نيز در اين گردهمايي، اظهارکرد: کاهش نيروهاي داراي کسر ساعت موظف در آموزش و پرورش، در راستاي اصل کيفيت و ايجاد عدالت آموزشي از اولويت‌هاي اين وزارتخانه است.

وي با بيان اينکه 98 درصد از بودجه آموزش‌وپرورش صرف پرداخت حقوق کارکنان اين وزارتخانه مي‌شود، ادامه داد: تنها دو درصد از کل بودجه آموزش و پرورش صرف ساير هزينه‌هاي جاري مي‌شود و از اين رو ما بايد در کنار جذب اعتبارات دولتي براي دريافت منابع مالي از ديگر بخش‌ها نيز تدابيري بينديشيم.

معاون توسعه منابع و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش افزود: طي 10 سال گذشته سير نزولي را در تعداد دانش آموزان کشور شاهد بوديم ولي در سال تحصيلي پيش رو اين روند با رشد کمي روبرو شده است. بطحايي عنوان کرد: درحال حاضر حدود 64 درصد نيروهاي اين وزارتخانه را معلمان تشکيل مي دهند.

نظام رتبه‌بندي معلمان مجددا به مجلس مي‌رود

خبر ديگري در اين زمينه حاکيست معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: نظام رتبه‌بندي معلمان بار مالي زيادي براي مجلس دارد اما به تصويب آن اميدوار هستيم.

دکتر علي زرافشان در گفت‌وگو با ايسنا اظهار کرد: از آنجايي که اجراي نظام رتبه‌بندي معلمان بار مالي بر دوش مجلس شوراي اسلامي مي‌گذارد، طبيعي بود که اين طرح از جانب نمايندگان مجلس راي نياورد اما باتوجه به تاکيد فاني وزير آموزش و پرورش بر اجرايي شدن اين طرح، پيگير بررسي مجدد آن هستيم.

وي با بيان اينکه زمينه خوبي در مجلس در اين رابطه وجود دارد، ادامه داد: با تلاش وزير آموزش و پرورش و مساعدت دولت تدبير و اميد نظام رتبه‌بندي معلمان مجددا در قالب لايحه تقديم مجلس خواهد شد و هنوز به تصويب آن اميدوار هستيم.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: در راستاي سند تحول بنيادين و تغيير نظام آموزشي همانند سال گذشته، امسال نيز شاهد تغيير کتب درسي دانش‌آموزان پايه هشتم هستيم.

زرافشان با اشاره به اينکه سال گذشته در پايه هفتم تحصيلي بر هشت عنوان کتاب اين پايه، تغييرات در حوزه محتوايي اعمال شد، تصريح کرد: امسال نيز هشت عنوان کتاب از پايه هشتم تغييرات محتوايي خواهند داشت. وي گفت: خوشبختانه مراحل چاپ کتب در دو پايه چهارم و هشتم به تعداد معلمان ضمن خدمت به پايان رسيده است. معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در راستاي تغييرات صورت گرفته در کتب درسي، دوره‌هاي آموزشي به منظور آشنايي و تسلط بيشتر معلمان بر محتواهاي جديد ويژه 5000 معلم پايه هشتم و چهارم سراسر کشور در تهران برگزار مي‌شود. زرافشان گفت: اين دوره‌هاي آموزشي توسط گروه‌هاي تخصصي برگزار مي‌شود که در آن معلمان برتر استان‌ها حضور دارند و پس از اتمام دوره، با برگزاري دوره‌هاي ضمن خدمت در استان خود آموزش‌هاي فراگير شده را در اختيار تمام معلمان پايه‌هاي چهارم و هشتم آن استان قرار مي‌دهند تا امکان برگزاري ضمن خدمت براي تمامي معلمان پايه‌هاي مذکور فراهم شود.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: