آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 18 تیر ماه 1393 = 09-07 2014

سنگ‌کاری در بازار خشتی کرمان

طرح بازسازی و مرمت غیراصولی کاروانسرای میرزا حسین‌خان درحالی چهره‌ نازیبا و ناهمگونی به مجموعه بازار کرمان بخشیده که فعالان و کارشناسان میراث‌فرهنگی، وضعیت میراث‌فرهنگی این استان را مناسب ارزیابی نمی‌کنند. کارشناسان معماری با اعتراض به مرمت‌های غیراصولی که در مجموعه بازار کرمان صورت می‌گیرد به مصالح سنگی اشاره می‌کنند که روی‌ خشت‌های بناهای تاریخی گذاشته می‌شود.

خبرگزاری میراث‌فرهنگی ـ گروه میراث‌فرهنگی ـ این‌ روزها بافت تاریخی کرمان درحالی با صدور مجوز طرح تخریب 40 خانه شرایط ناامنی را تجربه می‌کند که در این میان برخی از کارشناسان و فعالان میراث‌فرهنگی این شهرستان به مرمت‌های غیراصولی بازار کرمان اشاره می‌کنند که فاقد عناصر معماری و حفظ ضوابط اصولی میراث‌فرهنگی است.

به‌گزارش CHN، این کارشناسان معتقدند ساماندهی مجموعه بازار کرمان مطابق با موازین میراث فرهنگی نیست و به شکل مدرن و بی‌توجه به ارزش‌های تاریخی و اصالت میراث بومی بازسازی می‌شود.

«الهه آذرنوش» کارشناس معماری در رابطه با مرمت‌های غیراصولی که در مجموعه بازار کرمان درحال‌ انجام است به CHN می‌گوید: «طرح بازسازی و کفسازی غیر اصولی کاروانسرای میرزا حسین خان درحالی در مجموعه بازار کرمان و در جوار مجموعه ابراهیم خان کرمان درحال‌انجام است که به گفته یکی از اعضای ایکوموس، اجرای کفسازی، مرمت جدارها و مرمت غیر اصولی که که در پیرامون مجموعه قیصریه و ابراهیم خان کرمان جریان دارد بدون طرح اولیه مرمت و با مخدوش کردن عناصر معمارانه همراه است.

آذرنوش نیز با تایید این گفته که مرمت‌ غیر اصولی کاروانسرای میرزا حسین‌خان بدون رعایت جزییات مرمتی انجام می‌گیرد ادامه داد: «آنطور که شواهد نشان می‌دهد برای مرمت خشت‌های کاروانسرا از مصالحی سنگی استفاده می‌شود. این درحالی است که این کاوانسرا سال‌ها در درون خود فضایی خشتی با حال و هوایی مصفا و چند درخت را داشت. هرچند که بخشی از این بنای تاریخی به‌دلیل نبود حفاظت‌های لازم فرو ریخته بود، اما اکنون با مرمت غیر اصولی نه‌تنها تداعی کننده میراثی اصیل و بومی نیست که چهره‌ای نازیبا و ناهمگون با بافت تاریخی کرمان را به‌خود گرفته‌ است.

این درحالی است که به‌گفته مغازه‌داران، مرمت این کاروانسرا بدون نظارت کارشناسان و متخصصان صورت می‌گیرد. اتفاقی که سبب شده مرمت کاروانسرا نه‌تنها با کیفیت و طرح جامع و از پیش تعیین‌شده‌ای پیش نرود که این بنا را تهدید و آسیب‌های جدی مواجه کند.

درحال‌حاضر فعالان و کارشناسان میراث‌فرهنگی استان کرمان معتقدند، فرایند تخریبی که بافت و خانه‌های تاریخی شهر کرمان در این چند سال اخیر طی ‌کرده به‌قدری سریع است که درصورت جلوگیری نشدن از این اقدامات مخرب درآینده نزدیک از بافت تاریخی کرمان حتی یک بنا هم باقی نمی‌ماند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: