آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 13 تیر ماه 1393 = 04-07 2014

بیکاری سد بزرگ جوانان برای امید به آینده

حل معضل بیکاری با توجه به منابع محدود مالی کشور و شرایط رکود تورمی فعلی اقتصاد ایران اخذ تصمیماتی کارشناسی و اعمال سیاست های کاراتر و اثربخش تر را می طلبد.

یکی از موضوعاتی که همواره طی سال های گذشته در حوزه بازار کار کشور مطرح بوده است بیکاری و مسائل مربوط به آن بوده است. در حال حاضر نیز یافتن شغلی پایدار به مهم ترین دغدغه جوانان و خانواده ها بدل گشته است.

به گزارش خبرنگار اعتدال، بیکاری دغدغه ای است که از آن به عنوان بزرگترین سد برای رسیدن به آینده ای مطمئن، تامین معیشت حداقلی و تشکیل خانواده یاد می شود. اقتصاد ایران و جمعیت عظیم جویای کار همواره با غول بیکاری و مشکلات ناشی از آن دست و پنجه نرم کرده اند. با این حال در طول سالیان گذشته و با اتخاذ تصمیمات نابخردانه در امور اقتصادی کشور سال به سال این مشکل و افراد درگیر با آن رشد کرده اند.

دولت سابق ادعا داشته در امر اشتغال زایی به موفقیت های چشمگیری دست یافته و میلیون ها فرصت جدید شغلی به وجود آمده است؛ ادعایی که نه تنها کارشناسان و مردم نسبت به آن با دیده شک و تردید می نگریستند، بلکه بعدها آمارهای بیکاری مرکز آمار ایران آنها را ناصحیح و مغایر با واقعیات اقتصادی جامعه تلقی کرد.

بررسی آمارهای مربوط به اشتغال و بیکاری کشور در فاصله سال های 84 تا 92 نشان می دهد که در انتهای این دوره 11 میلیون و 700 هزارنفر تاثیری در اقتصاد و جریان تولید کشور نداشته اند. در حالی که این رقم در سال 84، 10 میلیون نفر برآورده شده است. ضمن اینکه بر تعداد کل جمعیت غیرفعال کشور طی دوره 84 تا 92 مجموعا 6.2 میلیون نفر افزوده شده و از سویی در این دوره 6.5 میلیون مرد و زن دیگر نیز به سن کار رسیدند.

این در حالی است که متناسب با نرخ رشد جمعیت و به تبع آن تقاضا برای کار، شغل جدیدی ایجاد نگردیده است. طی دو سرشماری سال های 85 و 90 متوسط ایجاد شغل سالانه 14هزار مورد بوده که برای داشتن درکی بهتر از اینکه چرا این عملکرد در مقایسه با اقتصاد ایران پایین است، کافی است توجه شود در فاصله سالهای 80 تا 85 به طور متوسط سالانه نزدیک به 700 هزار مورد شغل جدید در اقتصاد کشور به وجود آمده است. همچنین اشتغالزایی در دوران انقلاب و جنگ (1355تا 1365) به طور متوسط سالانه 420 هزار شغل برآورد شده است.

آمار نشان می دهد که پردرآمدترین دولت تاریخ ایران در امر اشتغالزایی ضعیف ترین عملکرد را داشته است. اما آن چه بر نگرانی امر اشتغال و بیکاری در اقتصاد ایران می افزاید افزایش جمعیت متقضیان کار در سال های آینده است. به طوری که برآوردها نشان می دهد طی 10 سال آینده، حدود 13 میلیون متقاضی وارد بازار کار خواهند شد.

معضلی که دولت برای حل آن نه تنها به منابع مالی و زمان بسیار زیاد نیازمند است بلکه باید تصمیماتی کارشناسی متناسب با اوضاع اقتصادی و اجتماعی کنونی ایران اتخاذ کند. حل معضل بیکاری با توجه به منابع محدود مالی کشور و شرایط رکود تورمی فعلی اقتصاد ایران اخذ تصمیماتی کارشناسی و اعمال سیاست های کاراتر و اثربخش تر را می طلبد. سیاست هایی که نه تنها باید برای بیکاران فعلی اقتصاد را به اشتغال پایدار برساند، بلکه باید چاره ای برای 13 میلیون متقاضی آینده بازار کار نیز بیاندیشد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: