آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 9 تیر ماه 1393 = 30-06 2014

محاکمه دو گردشگر آمریکایی در کره شمالی

رادیو آلمان: کره شمالی دو گردشگر آمریکایی را که پیش‌تر بازداشت شده بودند، به "اقدامات خصمانه" متهم کرده و گفته است که آنان محاکمه خواهند شد. این گردشگران دو مرد ۵۶ و ۲۴ ساله هستند که جداگانه به کره شمالی سفر کرده بودند.

کِنِت بی، شهروند دیگر آمریکایی است که به ۱۵ سال زندان با اعمال شاقه محکوم شده است.

کره شمالی اعلام کرده است که دو گردشگر آمریکایی بازداشت شده در این کشور را به اتهام "اقدامات خصمانه" محاکمه خواهد کرد. رسانه‌های کره شمالی روز دوشنبه (۳۰ ژوئن/ ۹ تیر) نوشتند که شواهد و اعترافات ماتیو تاد میلر و جفری ادوارد فول‌، دو شهروند آمریکایی، سوءظن‌ها در مورد اتهام وارده بر آنان را تأیید کرده است.

این دو گردشگر همچنین متهم هستند که پس از ورود به خاک کره شمالی قوانین این کشور را نقض کرده‌اند. هنوز روشن نیست که اتهامات وارده به این دو گردشگر دقیقا چه مواردی را شامل می‌‌شوند.

ماتیو تاد میلر در ماه آوریل بازداشت شد. جفری ادوارد فول ۵۶ ساله نیز اواخر ماه مه یا اوایل ژوئن به دلیل قرار دادن یک جلد انجیل در هتل پیش از ترک کره شمالی، دستگیر شد.

کره شمالی یکی از منزوی‌ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود‌، با این حال عقب‌ماندگی اقتصادی و سیستم بسته سیاسی این کشور موجب کشش برخی گردشگران غربی برای سفر به کره شمالی می‌شود، تا نگاهی به آنچه در پشت درهای آهنین این کشور می‌گذرد‌، بیندازند.

وکیل خانواده آقای فول اوایل ماه ژوئن در بیانیه‌ای اظهار داشت: «جفری عاشق سفر کردن و ماجراجویی‌های کشف فرهنگ‌های مختلف و مکان‌‌های جدید است.» بر اساس گزارش‌ها، این شهروند آمریکایی پیش از این به سارایوو و بوسنی سفر کرده بوده و علاقه زیادی به اتحاد جماهیر شوروی سابق داشته است.

تقاضای پناهندگی از کره شمالی

درمورد ماتیو تاد میلر، دیگر شهروند آمریکایی اطلاعات زیادی در دسترس نیست.

در گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی آمده است که وی حدود دو ماه پیش، پس از ورود به کره شمالی روادید گردشگری خود را پاره کرده و از کره شمالی تقاضای پناهندگی کرده است.

آژانس مسافرتی که سفر این گردشگر ۲۴ ساله آمریکایی به کره شمالی را برنامه‌ریزی کرده، گفته است که وی تنها سفر می‌کرده است.

یک سخنگوی این آژانس مسافرتی اظهار داشته که آقای میلر در "شرایط جسمانی خوبی" به سر می‌برده است. خانواده وی تا کنون از هر گونه اظهار نظر در مورد دستگیری پسرشان خودداری کرده‌اند.

سال گذشته دادگاهی در کره شمالی یک شهروند آمریکایی را به اتهام تلاش برای براندازی حکومت این کشور کمونیستی، به انجام ۱۵ سال کار اجباری محکوم کرد.

کره شمالی تا کنون دو بار قرار ملاقات با رابرت کینگ، نماینده ویژه آمریکا در امور حقوق بشر کره شمالی، برای مذاکره بر سر پرونده این شهروند آمریکایی را لغو کرده است.

در ماه مه امسال وزارت امور خارجه آمریکا در اطلاعیه‌ای از شهروندان این کشور خواست تا به کره شمالی سفر نکنند، زیرا "خطر دستگیری و بازداشت خودسرانه" حتی با وجود در دست داشتن روادید معتبر، وجود دارد.

دولت پیونگ یانگ در گذشته نیز تعدادی از شهروندان آمریکایی را بازداشت و از آنها به عنوان اهرم فشار در مذاکرات با آمریکا استفاده کرده است. بیل کلینتون، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، در سال ۲۰۰۹ برای بازگرداندن دو خبرنگار آمریکایی بازداشت شده در کره شمالی، به این کشور سفر کرد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: