آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 29 خرداد ماه 1393 = 19-06 2014

دختر مهاجر افغان در ايران جراح زنان شد

به دنبال حمله شوروی به افغانستان در سال 1979، پدر نصیبه که یک کشاورز بود، مادر وی و خواهربزرگترش از روستای کوچکی در قندهار افغانستان به سمت ایران فرار کردند. آنها چندین روز در کوه ها، رودخانه ها و کویر ها با پای پیاده راه می افتند و نهایتاً در منطقه ای در شمال شرق ایران پناه جستند

نصیبه، پناهنده‌ای افغان، اکنون یک متخصص جراح زنان در ایران است، موفقیتی که او و خانواده اش هیچ گاه فکرش را هم نمی کردند واقعیت پیدا کند. این جوان 32 ساله برای رسیدن به آرزوهایش موانع بسیاری را پشت سر گذاشته است.

به گزارش خبرآنلاین نصیبه می‌گوید، از جمله پیمودن مسافت های طولانی برای رسیدن به مدرسه، کمبود های مالی، دوری از خانواده، تفاوت های فرهنگی و فشارهای اجتماعی از جانب جامعه خودم که می توانستند دسترسی من به آموزش را محدود نمایند. با این حال، همه اینها ارزشش را داشت چرا که من اکنون آینده امیدوارکننده و رضایت بخشی را پیش رودارم".

با نگاهی به آینده افغانستان و چالش ها و شرایط سخت پیش رو، که شامل درصد بالای مرگ و میر مادران در هنگام زایمان می باشد نصیبه تصمیم گرفت تا با ادامه تحصیل در زشته جراحی زنان بتواند باعث تغییرات اساسی در جامعه خود بشود واز هموطنان افغان خود حمایت نماید. نصیبه می گوید، «من اکنون در شهر ری، در جنوب تهران مشغول به کار هستم. از زمانی که چند ماه پیش کار خود را اینجا آغاز کردم. بیش از 700 نفر را درمان کرده ام که اکثراً از هموطنانم می باشند».

به دنبال حمله شوروی به افغانستان در سال 1979، پدر نصیبه که یک کشاورز بود، مادر وی و خواهربزرگترش از روستای کوچکی در قندهار افغانستان به سمت ایران فرار کردند. آنها چندین روز در کوه ها، رودخانه ها و کویر ها با پای پیاده راه می افتند و نهایتاً در منطقه ای در شمال شرق ایران پناه جستند. با دستان خالی در شهر مشهد سکنی گزیدند، جایی که بعد ها نصیبه در آنجا چشم به جهان گشود.

هنگامی که نصیبه 8 ساله شد و تازه مدرسه را آغاز کرده بود، او و خانواده اش از مشهد به دماوند رفتند، تا پدر او بتواند روز و شب کشاورزی کند و از عهده مخارج خانواده رو به رشدش برآید.

نصیبه می گوید، "امکان دسترسی به آموزش از مراحل ابتدایی تا دانشگاه بهترین خدمتی است که دولت جمهوری اسلامی ایران به من و دیگر پناهندگان در ایران ارائه می کند". داستان او تنها یک نمونه از حمایت های دولت جمهوری اسلامی ایران، در ارائه امکانات آموزشی، بهداشتی و مهارت آموزی فنی حرفه ای به پناهندگان می باشد تا آنها بتوانند نهایتاً به بازسازی کشور خود کمک کنند.

اکنون بیش از 840،000 پناهنده افغان در ایران زندگی می کنند. دولت ایران به پناهندگان در زمینه های خدمات بهداشتی، آموزش، کلاس های سوادآموزی و نیز فرصت های شغلی کمک می کند. بیش از 95 درصد پناهندگان در مناطق شهری و نیمه شهری زندگی می کنند.

نصیبه امیدوار است که صلح و ثبات در افغانستان حاکم شود تا او بتواند به کشور خود بازگردد. او می گوید، " هنگامی که بازگردم خاطرات خوب بسیاری از ایران به همراه خواهم برد. بسیار سپاسگزارم که توانسته ام در طی این مدت طولانی درآرامش و امنیت تحصیل کنم. امیدوارم در آینده با دانشی که در ایران آموخته ام بتوانم به زنان کشور خودم کمک کنم".



آرش June 19, 2014 12:57 PM

حالا یه دختر افغان دکتر شده بعد از این همه سالها رنج و بدبختی و پشتکار خودش ! زود آمار سازی شروع شد ! ! رو نیست که س قز ! ! ! ! ! ! !

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: