نماینده ولی فقیه: دولتها تحت فرمان نظامند
دولت مانند دو قوه دیگر قضائیه و مقننه، بخشی از نظام است و باید مأموریت خود را در چارچوبی که قانون اساسی برای آن تعریف کرده است به انجام برساند، بنابراین دولت تحت فرمان نظام است، نه اتاق فرمان نظام که بخواهد یا بتواند سیاستهای کلی و کلان نظام را مطابق سلیقه خود تغییر بدهد.
به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان که صبح جمعه در اجتماع نخبگان فرهنگی و سیاسی استان خراسان با عنوان «همایش اصحاب حق» حضور یافته بود با ارائه شواهدی از جایگاه رفیع و نقشآفرین جمهوری اسلامی ایران در معادلات جهانی و پیشرفتهای مثالزدنی آن در عرصههای علمی و نظامی گفت: دشمن اصرار دارد مردم ایران از موقعیت برجستهای که به برکت انقلاب اسلامی پیدا کردهاند بیخبر بمانند چرا که اگر ملتی داشتهها و دستاوردهای خود را اندک و کمارزش تلقی کند به آسانی از آن عبور کرده و به بهای اندک روی آن معامله خواهد کرد مانند همان کودک در داستان ملای رومی که گوهر گرانبهایی را با یک قرص نان معاوضه کرده بود! مدیرمسئول کیهان گفت؛ یکی دیگر از ترفندهای دشمنان بیرونی که برخی از جریانات فاسد و آلوده داخلی نظیر اصحاب فتنه را نیز در این ترفند به کار گرفتهاند، القای این توهم است که پایگاه مردمی انقلاب تضعیف و کمرنگ شده است. وی بزرگنمایی قدرت آمریکا از سوی بیگانگان و برخی رسانههای داخلی را در همین جهت ارزیابی کرده و گفت؛ برای اثبات ماندگاری انقلاب و پایگاه مردمی گسترده و عمیق آن نباید منتظر حماسههایی نظیر 9 دی و 22 بهمن بود، بلکه وظیفه حزبالله و نیروهای متعهد آن است که پرچم خود را همواره بالا و برافراشته نگاه دارند و با اعلام حضور فراگیر خویش، فرصت توهمپراکنی را از دشمن سلب کنند تا از یکسو فراوانی خود را به رخ دشمن بکشند و از سوی دیگر، دشمنان را به خاطر شمار اندکی که دارند، شرمنده کرده و زبانش را کوتاه کنند.
شریعتمداری افزود؛ در احادیث آمده است، صلوات بلند، نفاق را از بین میبرد، شاید به این علت که صلوات پرچم هویت یک مسلمان است و صلوات بلند یعنی برافراشتن این پرچم. این ویژگی در صلواتی که زیر لب و به آهستگی ادا میشود، وجود ندارد.
مدیرمسئول کیهان گفت؛ این روزها در هر دو عرصه سیاسی و فرهنگی با پدیدهای به نام «جنگ تابلوها» روبرو هستیم و افراد و جریاناتی را میبینیم که اطلاعات شناسنامهای و هویت واقعی آنها با آنچه به عنوان تابلو روی دست گرفتهاند متفاوت و بعضا متضاد است. وی گفت؛ مثلا «اعتدال» واژه ارزشمندی است ولی زیر این تابلو که رئیسجمهور محترم برافراشته است، تعدادی از افراطیون را نیز میتوان دید که در برخی موارد از مرز یاغیگری هم عبور کردهاند و یا جماعتی که در فتنه آمریکایی-اسرائیلی 88 زیر پرچم اصلاحات دست به وطنفروشی و خیانت زده بودند، و یا برخی از آنانی که نسخه تجملگرایی و بیتوجهی به اقشار محروم و مستضعف را میپیچیدند زیر تابلوی سازندگی خزیدهاند و کسانی که با صراحت دوران اسلامگرایی را تمام شده اعلام میکردند، خود را پیرو امام زمان- ارواحنالهالفداء- معرفی میکنند. حزبالله باید هوشیار باشد که هست و شناسنامه این افراد و گروهها را با تابلوهای آنان مقایسه کند تا هویت واقعی آنها را آنگونه که هست بشناسند و نه آنگونه که ادعا میکنند.
مدیرمسئول کیهان با اشاره به نمونههایی از اعتراف دشمن به اقتدار نظام اسلامی و موفقیتهای بزرگ آن، گفت؛ کسانی که شرایط کنونی را «بحرانی» معرفی میکنند، یا بحران ندیدهاند و یا از شاخصههای بحران بیخبرند و البته بعید نیست که شماری از آنان هم زبان دشمنان را به کام گرفته باشند! و افزود؛ یکی از شاخصههای بحران کاهش اقتدار نظام است بنابراین باید پرسید، این چه نظام بحرانزده و تضعیف شدهای است که تمام قدرتهای استکباری در مقابل آن صف کشیدهاند ولی نمیتوانند هیچ غلطی بکنند؟!
مدیر مسئول کیهان در ادامه به پرسشهای حاضران پاسخ گفت، وی درباره مواضع اخیر آقایان هاشمی رفسنجانی و سید حسن خمینی گفت؛ متأسفانه برخی از مواضع اخیر آنها با موازین شناخته شده و صریحاً اعلام شده حضرت امام(ره) همخوانی ندارد و افزود؛ به قول حضرت امیر(ع)، بایستی افراد را با حق سنجید و نه حق را با افراد. در کلام خدا آمده است نزدیکترین افراد به حضرت ابراهیم(ع) کسانی هستند که از او پیروی میکنند. بنابراین پیوندهای نسبی و سببی با امام راحل(ره) و یا نزدیک بودن به امام در یک دوره زمانی نمیتواند ملاک ارزیابی افراد باشد بلکه میزان حال فعلی افراد و انطباق مواضع آنان با مواضع حضرت امام(ره) است.
شریعتمداری درباره شعار «اعتدال» و اینکه گفته میشود، اسلام دین اعتدال است گفت؛ این که اسلام دین اعتدال است یعنی در احکام و آموزههای آن نه افراط است و نه تفریط، و در همه احکام آن از قصاص و جنگ و قتال گرفته تا عفو و تسامح، رعایت اعتدال شده است. بنابراین نمیتوان به بهانه اعتدال، مثلاً حکم قصاص را نادیده گرفت و یا احکام دیگر را تغییر داد بلکه تغییر این احکام به معنای «تحریف» و «بدعت» است، نه اعتدال. و افزود؛ همین قاعده درباره رهنمودهای حضرت امام(ره) و رهبر معظم انقلاب و قانون اساسی نظام که تماماً برگرفته از اسلام است نیز ساری و جاری است. مدیر مسئول کیهان گفت؛ آقای خاتمی شعار اصلاحات سر داده بود ولی تازه در آخرین سال ریاست جمهوری خود میگفت باید بنشینیم و اصلاحات را تعریف کنیم، که انشاءالله شعار اعتدال آقای روحانی به سرنوشت اصلاحات آقای خاتمی مبتلا نشود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا دولتها در جایگاهی هستند که برای تمامیت نظام تصمیم بگیرند؟ گفت؛ دولت مانند دو قوه دیگر قضائیه و مقننه، بخشی از نظام است که باید مأموریت خود را در چارچوبی که قانون اساسی برای آن تعریف کرده است به انجام برساند بنابراین دولت تحت فرمان نظام است نه اتاق فرمان نظام که بخواهد یا بتواند سیاستهای کلی و کلان نظام را مطابق سلیقه خود تغییر بدهد. و نتیجه گرفت که برخی از ادعاها، نظیر لوایح دو قلوی دولت اصلاحات و یا داعیه مدیریت جهانی دولت احمدینژاد و یا تغییر بنیادین در برخورد با قدرتهای استکباری و... ناشی از همین سوء برداشت رؤسای محترم جمهور بوده است که از دولت تلقی اتاق فرمان نظام را داشتند و تصور میکردند میتوانند و یا حق دارند، برخی از سیاستهای کلان نظام را به میل و سلیقه خود تغییر بدهند!
شریعتمداری درباره سیاست برد - برد در مذاکرات هستهای گفت؛ در یک تعامل عادی مانند تجارت و داد و ستد بایستی دو طرف سود ببرند ولی چنانچه اموال شما را دزدی به سرقت برده باشد مذاکره با وی فقط میتواند برای اثبات دزدی و ضرورت بازگرداندن اموال سرقت شده باشد که دولت محترم و تیم هستهای نیز ظاهراً همین برداشت را دارند وگرنه مذاکرات برد - برد با این تعریف که در نهایت دزد هم به خاطر زحمتی که در سرقت اموال کشیده است! سهمی از اموال مسروقه داشته باشد، مفهوم و معنای قابل قبولی ندارد. آنها 100 میلیارد دلار از اموال ما را بلوکه کردهاند یعنی به سرقت بردهاند و حالا منت میگذارند که 2/4 میلیارد آن را پس میدهیم. این که برد نیست.
مدیر مسئول کیهان گفت؛ در مذاکرات باید به ماهیت حریف که یک قدرت استکباری است و برای همیشه دشمن نظام اسلامی تلقی میشود توجه داشت چرا که در غیر اینصورت، بیم آن میرود که دشمن را رقیب و طرف معامله تلقی کنیم و رفته رفته این رقیب را شریک بدانیم و در نهایت، مبارزه با استکبار را نادیده بگیریم که نتیجه نهایی آن به یغما رفتن منافع ملی و از دست دادن اقتدار مثالزدنی نظام اسلامی است، مانند رژیم آمریکایی شاه در گذشته و بلایی که امروزه بر سر انقلاب اسلامی مصر آمده است.
وی افزود: انتقاد از روند مذاکرات باید سمت و سوی حمایت از تیم مذاکرهکننده کشورمان در مقابل دشمن را داشته باشد و در غیر اینصورت مثلا متهم کردن آنان به سازشکاری، بازی در زمین حریف است. و پرتاب توپ به زمین خودی است که این نیز آرزوی دشمن است.
وی درباره مواضع فرهنگی دولت گفت؛ متأسفانه خط فرهنگی دولت کنونی با موازین تعریف شده انقلاب و نظام همخوانی ندارد و این ناهمخوانی از مرز خطا و اشتباه گذشته و به «خط» تبدیل شده است.
وی در پاسخ به سؤال یکی از حاضران درباره هنجارشکنیهای پی درپی در برخی از عرصهها نظیر تغییرات فلهای در وزارت علوم گفت؛ عجله این آقایان نشان میدهد که آنها دوران عمر مسئولیت خود را کوتاه و زیر پای خویش را از حمایت مردمی خالی میدانند وگرنه اگر احساس میکردند که فرصت بیشتری دارند با این سرعت دست به هنجارشکنی نمیزدند.