آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 24 اردیبهشت ماه 1393 = 14-05 2014

توقف نمایش فیلم‌های رژیم به اتهام ترویج مذهب تشیع

وزارت فرهنگ تونس در اقدامی عجیب‌، اکران چند فیلم ایرانی را در سالن‌های سینمایی این کشور متوقف و مردم را از سالن بیرون کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت فرهنگ تونس در بیانیه‌ای اکران چند فیلم ایرانی از جمله «بدرود بغداد» به کارگردانی «مهدی نادری» را به بهانه نداشتن مجوز قانونی از این وزارتخانه متوقف کرد.

به گزارش سایت «الحوار المتمدن» تونس‌، وزارت فرهنگ تونس با تاکید بر اینکه هنر سینمای ایران فرهنگ و امنیت تونس را تهدید می‌کند، اکران تعدادی از فیلم‌های ایرانی را به اتهام ترویج مذهب تشیع، داشتن پیام‌ها و اندیشه‌های دینی افراطی و به بهانه نداشتن مجوز قانونی متوقف کرد.

این وزارت با هشدار نسبت به خطر نفوذ سینمای ایران در سالن‌های سینمایی تونس‌، این هنر را تهدیدی جدی برای هنر تونس و نوعی قانون شکنی دانست.

این وزارت، سینمای ایران را بر فرهنگ و افکار عمومی بسیار تاثیرگذار دانست و آن را طرحی در راستای اهداف سیاسی ایران در منطقه دانست.

این وزارت انتقاد از یکه تازی ایران در ساخت داستان‌های قرآنی و روایات تاریخ اسلام از جمله سریال‌های امام علی(ع)، امام حسن(ع)،‌ امام حسین(ع) ‌، مریم(س)،‌ایوب(ع) و یوسف(ع)‌ خواستار توقف ساخت و تولید فیلم محمد(ص) به کارگردانی مجید مجیدی شد.

چندی پیش هم تعدادی از چهره‌های فرهنگی افراط گرای از علمای تونسی به نام «شیخ عثمان بطیخ» خواسته بودند حکم توقف سریال‌های مذهبی ایرانی را در شبکه‌های ماهواره‌ای و تلویزیونی تونس صادر کند.

بنا بر این گزارش،این اقدامات به حدی عجیب بود که یکی از چهره‌های سینمایی شناخته شده تونس به نام «ناصر السردی» با ابراز شگفتی خود از اقدامات اخیر وزارت فرهنگ تونس گفت: آزادی باید به عنوان یک اصل شناخته شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تمامی فیلم‌های ایرانی که در برنامه اکران قرار گرفته‌اند دارای مجوز اکران هستند گفت: کمیته نظارت خواستار مجوز اکران در سالن برناس است، در حالی که وزارت فرهنگ با اکران عمومی فیلم موافقت کرده است و تا آنجایی که من در جریان قرار گرفتم این کمیته عدم ذکر نام این سالن را در برگه جواز تنها یک خطای چاپی است.

وی در ادامه گفت: چگونه یکی از مسوولان وزارت فرهنگ تونس به خود اجازه می‌دهد در مورد فیلم‌های تصویب شده جدول اکران‌، حکم اخلاقی بدهد، در حالی که در همان زمان که این احکام اخلاقی صادر می‌شد، حجت الله ایوبی، وزیر فرهنگ ایران با وزیر فرهنگ و مدیر جشنواره سینمایی «کارتاژ» در حال بررسی راه‌های همکاری فرهنگی در کشور بود.

السردی حضور فیلم‌های ایرانی را فرصت خوبی برای آشنایی با سه نسل از سینماگران ایرانی دانست و در ادامه با مجرم دانستن مسئولان پیشین وزارت فرهنگ در رابطه با پرونده‌های بزرگ فساد مالی و اداری گفت: توقف اکران فیلم‌های ایرانی پس از حمایت 9 میلیونی غیر عاقلانه است.

این هنرمند شناخته شده تونسی در پایان نیز با اظهار تاسف از بازگشت تونس به دوران حاکمیت مطلق این اقدامات را شرم آور دانست و مشکل اصلی را در سه پرسش اساسی در حوزه فرهنگ خلاصه کرد:

1-چه کسی برای تونس‌ها تعیین می‌کند چه چیزی را بشنوند یا ببینند و یا بخوانند؟

2-آیا اساس این معیارها آزادی اندیشه بیان و باور و نوآوری است و یا اینکه همچون دوره حکومت بن علی برخلاف اینهاست؟

3-آیا وزیر فرهنگ می‌تواند سیاست‌های فرهنگی جدید را با همکاری چهره‌های پیشین حکومت بن علی (حاکم برکنار شده تونس) در پیش گیرد؟

به گزارش ایسنا،این در حالی است که حجت‌الله ایوبی (رییس سازمان سینمایی) به تازگی به تونس سفر کرد و با "دره بوشوشه"، مدیر جشنواره بین‌المللی سینمای کارتاژ (که آبان ماه هر سال برگزار می‌شود) دیدار کرد و انجمن دوستی سینمای تونس و ایران را افتتاح کرد.



محمد May 14, 2014 08:12 AM

يكي از سياستهاي رژيم ايران در كشورهاي مختلف خريدن تعدادي افراد مشهور به قيمت براي تغيير مواضع ديدگاههاي مسولان كشورهاي مختلف ميباشد مشابه همين مسئله در مورد مسئله اتمي و توافق ژنو است و در اين رابطه مشخص شده است كه آقاي تريتا پارسي نماينده ايران در امريكا دهها نفر از مسولان سياسي كشورهاي مختلف براي تاثير گذاري در روند مذاكران و ايجاد لابي گري با مسولان امريكا و غرب به چانه زني به نفع ايران بزنند لذا آقاي السردي در تونس هم از اين قاعده مستثني نمي باشد بايد بررسي شود كه آيا آقاي السردي مزدور ايراني ميباشد يا اينكه يك شيعه مذهب نفوذي باشد

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: