آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 22 اردیبهشت ماه 1393 = 12-05 2014

اخبار گزیده اینترنت و فیلترینگ ایران

اخبار گزیده اینترنت و فیلترینگ ایران در هفته‌ای که گذشت

در هفته سوم اردیبهشت، جنگ بر سر واتس‌اپ همچنان ادامه داشت. یک طرف کمیته مبارزه با مصادیق مجرمانه قرار گرفته که رای به فیلترینگ این شبکه را داده است و در طرف دیگر محمود واعظی، وزیر ارتباطات که ریاست جمهوری را در جریان این رای گیری و مخدوش بودن آن قرار داده تا وی مستیقما به این موضوع رسیدگی کند. گزارش این هفته از اخبار اینترنت ایران و بحث بر سر فیلترینگ و حاشیه‌های آن را دنبال کنید.

جنگ بر سر واتس‌اپ و مشخص نشدن سرنوشت آن

طی روزهای گذشته بار دیگر بحث فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و «واتس‌اپ» به دلیل آنچه نزدیکی به فیس بوک نامیده شده به موضوعی داغ در حوزه اخبار اینترنت ایران مبدل شد. محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در جمع خبرنگاران با بیان وقایع روز رأی‌گیری درباره واتس‌اپ در جلسه کارگروه فیلترینگ، آن رای گیری را مخدوش دانست و گفت: در جلسه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رای‌گیری برای واتس‌اپ به گونه‌ای بود که شخصی که سمتش تغییر کرده بود و برای خداحافظی به جلسه کمیته فیلترینگ رفته بود، در رای‌گیری درباره واتس‌اپ رای داده بود.

بنا بر اعلام وزیر ارتباطات به تصمیم‌گیری شورای عالی فضای مجازی سپرده شده و تا اعلام نتیجه این شورا تکلیف کاربران این شبکه مشخص نیست. واعظی گفت: با توجه به نقصان شرایط رای گیری در جمع بندی نهایی، در جلسه شورایعالی فضای مجازی با حضور رئیس جمهوری مطرح شد.

پیش از این هم وزیر ارتباطات در خصوص فیلتر کردن واتس‌اپ گفته بود که ما بر این باوریم هیچیک از شبکه‌های اجتماعی نباید به دلیل مسائل اقتصادی و تسهیلاتی که برای کاربران فراهم می‌کند فیلتر شوند؛ مگر اینکه این شبکه‌ها مضرات دیگر و یا بحث مشکلات اخلاقی را به دنبال داشته باشند.

این در حالیست که دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه از تصویب مسدود کردن شبکه اجتماعی واتس‌اپ خبر داده و گفته بود: زمان اجرایی شدن این مصوبه هنوز مشخص نیست.

علم الهدی و وزیری که پایش لب گور است

به گزارش مهر، آیت‌الله احمد علم الهدی امام جمعه مشهد در نماز روز جمعه با اشاره به سخنانی که یکی از رسانه‌های کشور به وزیر ارتباطات نسبت داده، اظهار کرد:« باشگاه خبرنگاران جوان از قول وزیر ارتباطات گفته دولت باید فیلترینگ را از بین ببرد و فیس بوک را از فیلتر خارج کند و سپس گفته فقط ۱۵ درصد فیس بوک قابل استفاده است و این معنی‌اش این است که دروازه فرهنگمان را به سوی دشمنان پیغمبر باز کنیم.»

علم الهدی افزود:« بنده اگر یک لیوان شربت سکنجبین را در دست بگیرم و بگویم ۹۸درصد این لیوان شربت گوارا است و فقط ۲ درصد آن زهر است و شما بگیر این را بخور آیا این کار درست است، اینکه شما می‌گویید فیس بوک ۱۵ درصد‌اش زهر است آیا باید فیلترینگش شکسته شود و راه برای دشمنان خدا باز شود.»
وی همچنین گفت:«لعنت بر فتنه ۸۸ که باعث شد وزیر متعهد ما که روزگار جوانی در وزارت امور خارجه به نظام خدمت می‌کرد امروز در سنین پیری و در حالی که پایش لب گور است بگوید، می‌خواهم فیلتر شکن فیس بوک شوم.»

وزارت ارتباطات: اعلام مطلب از تریبون نماز جمعه نباید براساس شنیده‌ها باشد

به گزارش مهر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به صحبت‌های علم الهدی، طی بیاینه‌ای اعلام کرد که در خصوص سخنان منتسب به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات موارد ذیل جهت تنویر افکار عمومی اعلام می‌شود:

۱- دکتر واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص رفع فیلتر فیس بوک تاکنون هیچگونه مصاحبه‌ای نداشته و این موضوع مربوط به حوزه کار کمیته تعیین مصادیق مجرمانه است.

۲- قطعا حضرت آیت الله علم الهدی استحضار دارند اعلام مطلبی از تریبون نماز جمعه که بازتاب اجتماعی دارد نبایستی صرفا بر اساس شنیده‌ها و اطلاعات نادرست باشد و بهتر بود در صورت ابهام نیز قبل از اعلام از صحت و سقم مطلب اطلاع کامل حاصل می‌کردند.

پهنای باند اینترنت قم ۱۰ برابر می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از قم محمود واعظی در اختتامیه جشنواره تبلیغی نوین «جنات» اظهار داشت: ‌«براساس تعبیر مقام معظم رهبری فناوری اطلاعات مانند سیلی است که باید به وسیله نهر‌ها و رود‌ها هدایت شود و اگر این امر صورت نگیرد، ویران‌گر است.» وی با بیان اینکه شبکه اطلاعات امسال در اولویت قرار گرفته است، گفت: ‌« ۸۰ درصد پهنای باند خارجی و ۲۰ درصد پهنای باند داخلی است، اما دنبال این هستیم که پهنای باند داخل را به ۸۰ درصد و پهنای باند بین‌المللی را به کمتر از ۲۰ درصد برسانیم.»

وی خاطرنشان کرد: «این آمادگی وجود دارد که دیتاسنتر در قم به صورت رایگان تمام میزبانی‌ها داشته باشد و در آینده پهنای باند قم را افزایش می‌دهیم. اگر مسائل تحریم برطرف شود و پروژه‌ها را بتوانیم اجرا کنیم تا پایان امسال پهنای باند قم پنج به ۴۸ گیگابیت بر ثانیه می‌رسانیم که حدود ۱۰برابر می‌شود.»

مازندران رتبه بر‌تر ضریب نفوذ اینترنت کشور را دارد

به گزارش موبنا، مدیرعامل مخابرات مازندران اشاره کرد که ۸۳ درصد مردم مازندران کاربر اینترنت هستند، او گفت: این استان رتبه بر‌تر ضریب نفوذ اینترنت در کشور را دارد. در حوزه اینترنت پرسرعت هر چهار خانوار یک خانوار "ADSL" دارند و هیچ مرکز روستایی بدون پرتال نداریم. در سال ۹۳ بودجه مخابرات مازندران ۷۱ میلیارد تومان بوده که ۳۰ میلیارد تومان به حوزه دلتا اختصاص دارد. در حوزه اینترنت پرسرعت نفوذ مازندران ۵. ۳۶ بوده و ۸۳ درصد مازندرانی‌ها با اینترنت کار می‌ کنند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: