آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 8 اردیبهشت ماه 1393 = 28-04 2014

میانگین سنی قاچاقچیان سوخت در ایران

فرمانده پایگاه دریابانی شهرستان قشم با اشاره به اینکه اکثر قاچاقچیان سوخت در کشور نوجوان و جوان هستند، گفته که در سال جاری هزار و 17 نفر از فعالان این جرائم را دستگیر کرده ایم که میانگین سنی آن‌ها بین ۲۵ تا ۳۰ سال است، یعنی اکثر قاچاقچیان سوخت زیر ۳۰ سال هستند و افراد ۴۰ سال به بالا کمتر مشاهده می‌شوند.

به‌گزارش پیام نو به نقل از عصر انرژی، فرمانده پایگاه دریابانی شهرستان قشم گفته که حتی در موارد متعددی سن قاچاقچیان کمتر از ۱۸ یا ۱۵ سال است یعنی در مقطع راهنمایی یا دبیرستان اقدام به این کار کرده اند. در شرایطی که قیمت گازوئیل یارانه‌اي در ایران 150 تومان و نرخ آزاد 350 تومان است، این سوخت در مرزهای ایران تا 2هزار و 100 تومان به فروش می‌رسد که حدود 14 برابر قیمت یارانه‌اي و 6 برابر قیمت گازوئیل آزاد است. این اختلاف قیمت‌ها مهم‌ترین معضلی است که قاچاقچیان سوخت را به سمت کسب درآمدهای سرشار آن می‌کشاند.

خلأ قانونی در مسیر قاچاق سوخت

فرمانده پایگاه دریابانی شهرستان قشم از قاچاق روزانه ۱۰ میلیون لیتر سوخت در کل مرزهای کشور خبر داده و گفته قاچاقچیان در خلیج فارس اکثرا از لنج‌ها و شناورهای در حال تردد در دهانه تنگه هرمز تا کل سواحل خلیج فارس و دریای عمان استفاده می‌کنند. سرهنگ عبدا... لشگری به خلأهای قانونی در راه مبارزه با قاچاقچیان سوخت اشاره کرده و می‌گوید: «قاچاقچیان از وجود چنین خلأهای قانونی استفاده می‌کنند و به اهداف خود می‌رسند. به عنوان مثال لنجی که دریابانی با ۱۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق توقیف می‌کند، به نام شخص ثالثی ثبت شده که قضات به دلیل نبود قانون، آن را بعد از ۱۵ تا ۲۰ روز آزاد می‌کنند که همین موضوع باعث سوء استفاده قاچاقچیان می‌شود.» لشگری از عزم جدی مرزبانی و نیروی انتظامی برای مبارزه شدید با قاچاق سوخت خبر داده و تاکید می‌کند: 28 سازمان در خصوص مرزهای جمهوری اسلامی دخیل هستند و در آخرین مرحله که افراد می‌خواهند از مرزهای آبی خارج شوند، دریابانی دخالت دارد، اما با همه این موارد، دریابانی تمام قد در مسیر مبارزه با قاچاق سوخت ایستاده است.

ریختن سوخت به دریا و آلودگی‌های زیست‌محيطي

فرمانده پایگاه دریابانی قشم به ترفندهای قاچاقچیان برای فرار از مجازات اشاره کرده و می‌گوید: «یکی از این ترفندها ریختن سوخت قاچاق به دریا است، زیرا متاسفانه هزینه‌های جرم در زمینه آلودگی محیط‌زیست پایین است.» به گفته وی جریمه هر لیتر گازوئیل ریخته شده به دریا 2هزار تومان است، اما چنانچه محموله قاچاق، توقیف و تحویل گمرک شود، جریمه‌اي 5هزار تومانی به ازای هر لیتر در نظر گرفته می‌شود. به همین دلیل قاچاقچیان هنگام برخورد با ماموران، سوخت قاچاق را به دریا می‌ریزند که نابودی آبزیان دریایی و کاهش منابع آبزی را در پی دارد. چنانچه در سال جاری با توجه به گزارش ارائه شده از سازمان شیلات، صید میگو بسیار کاهش یافته و به دلیل آلودگی‌های ناشی از تخلیه سوخت در دریا بسیاری از لارو میگوها و میگوها از بین رفته و آسیب‌های جدی به صنعت ماهیگیری در منطقه قشم و خلیج فارس وارد شده است.

جوانان، قاچاق را ترجیح می‌دهند

لشگری با اشاره به اینکه قاچاق سوخت تبدیل به اپیدمی و یک معضل اجتماعی شده است، افزود: « اکثر قاچاقیان سوخت در کشور نوجوان و جوان هستند و میانگین سنی آن‌ها بین ۲۵ تا ۳۰ سال است. یعنی اکثر قاچاقچیان سوخت زیر ۳۰ سال سن دارند و حتی در موارد متعددی سن قاچاقچیان کمتر از ۱۸ یا ۱۵ سال است.» به گفته وی این کار سود سرشاری دارد و بسیاری از مردم دست از کار، تحصیل و دانشگاه برداشته و به قاچاق سوخت روی آورده اند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: