آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 6 اردیبهشت ماه 1393 = 26-04 2014

شادی از جامعه ایرانی رخت بربسته است

رضا کیانیان با ارائه یک ویدئو آرت در قالب یک نمایشگاه به همراهی امیر اثباتی، زمینه توجه بخش وسیعی از مخاطبان عمومی حوزه هنر را به یکی از حوزه‌های خاص هنری چون «ویدئو آرت» و «چیدمان» جلب کرده است؛ اثری مفهومی که مضمونش عدم شاد بودن جامعه ایرانی و چرایی این وضعیت با رفتن به سراغ یکی از بازیگران پیش از انقلاب و قرار دادن چهره بازیگر پس از انقلاب در قالب نقابی روی چهره این بازیگر با تدوینی متفاوت است.

به گزارش «تابناک»، ویدئوآرت و چیدمان رضا کیانیان و امیر اثباتی به همراه سمیرا علیخان‌زاده، حسام نورایی، حامد صفایی، آبتین مظفری و گلزار حسن‌زاده روز جمعه پنجم اردیبهشت ماه در گالری آریانا در قالب یک نمایشگاه گروهی افتتاح شد؛ نمایشگاهی که با استقبال گسترده هنرمندان عرصه‌های سینما و تئاتر و برخی از چهره های سرشناس حوزه ادبیات همراه شده بود.

این نمایش که تحت عنوان «چی تو کله‌ات می‌گذره» با برنامه ریزی و مدیریت گلزار حسن‌زاده برقرار شده بود، به اعتقاد حسن زاده تمام آثار حاضر در آن یک موضوع واحد تبعیت می‌کنند و بر اساس عبارت انتخاب شده برای این نمایشگاه طراحی شده‌ و هفت هنرمند حاضر در نمایشگاه نیز برداشت‌های خود را از این عبارت روی کارهایشان پیاده کرده اند، هرچند شاید بازدیدکنندگان از این برنامه چندان با مدیر نمایشگاه همراه نباشند.

حسن‌زاده درباره این نمایشگاه گفته است: من در تورنتو کانادا در رشته سینما تحصیل کرده‌ام و پس از بازگشت به ایران از سال 91 تصمیم گرفتم به ویدئوآرت به اضافه چیدمان نگاه تازه‌ای داشته باشم. می‌خواستم با برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در این زمینه حق موضوع ادا شود و آنچه که به ویدئوآرت مرتبط است درست به نمایش دربیاید. در ویدئوآرت باید بتوان به خوبی از فضا، محیط و نور گالری استفاده کرد و آن را از سردرگمی‌های معمول رها کرد. برای محقق شدن این موضوع معمولا به سراغ هنرمندانی رفتم که به ویدئوآرت آشنایی داشته باشند و در این زمینه کار کرده باشند.

طراحی فضای گالری برای این ویدئو چیدمان نیز برعهده امیر اثباتی از طراحان حرفه‌ای سینما است که خود یکی از آثار متفاوت این گالری را نیز ارائه کرده است؛ اثری تحت عنوان «شهر فرنگ» که ابتدا شهرفرنگ و تصاویری که در آن دوران پخش می‌شده را به نمایش می‌گذارد و سپس سراغ تصاویری از جنایات بشیریت در قبال خودش همچون حوادثی که طالبان در افغانستان رقم زدند، ماجرای یازده سپتامبر، کشتارهای مردم آفریقا و... می‌پردازد و در آخر می‌توانید با آیینه‌ای مواجه شوید که اثباتی درباره مفهوم این آینه که مخاطب خود را در آن می‌بیند. اثباتی در این باره توضیحات جالبی به تابناک داده در ویدئو می‌توانید تماشا کنید.

رضا کیانیان نیز ویدئو آرتی درباره چرایی عدم شادی مردم ایران ارائه کرده بود که چهره فردین بازیگر پیش از انقلاب در یکی از پلان های یکی از فیلم هایش با بازیگران پس از انقلاب نقاب پوشیده شده و مفاهیم متفاوتی را متناسب با نگاه مخاطب می‌تواند در پی داشته باشند. کیانیان در گفت وگو با «تابناک»، درباره این اثر گفت: مردم ایران شادی ندارند و متاسفانه شادی از جامعه ایرانی رخت بربسته و این اتفاق خوشایندی نیست و من در پی این بودم که چرا جامعه شاد نیست و پس از یک سال تامل بر روی این سوژه و یک هفته کار فنی، این اثر را آماده کردم.

گفت وگوی متفاوت کیانیان با «تابناک» را در ویدئوی عرضه شده توسط «تابناک» تماشا کنید. این نمایشگاه روز جمعه 5 اردیبهشت ماه در گالری آریانا به نشانی شهرک محلاتی، پاساژ نخل افتتاح می‌شود و تا 11 اردیبهشت میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.



sisihoohoo April 26, 2014 08:27 PM

باسلام اولاماامت شیعه ایران بخود مباهات وافتخارمیکنیم که مانند دیگر ملتهای جهان که باهر سخنی خنده شان میگیرد ما ۱۴قرن است بجای خنده گریه و عزاداری میکنیم و برای اینکه به ملتهای خنده رو نشان بدهیم که ما همه عمر سوگواریم باقمه برسرخودمیکوبیم تا معنای انسان واقعی را به بشریت خنده رو بفهمانیم امام کبیر ماگفت این عزاداریها وهمه عمر اشک ریختنها ست که مارا نگهداشته

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: