آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 21 فروردین ماه 1393 = 10-04 2014

حمایت گزارش‌گران بدون مرز از قعطنامه اروپا

پارلمان اروپا در تاریخ ٣ اوریل ٢٠١٤ قعطنامه‌ای راهبردی در باره‌ی مناسبات با ایران تصویب کرد. برای نخستین بار اتحادیه اروپا در این قطعنامه به شکلی روشن بر خواست رعایت حقوق بشر در مناسبات میان ٢٨ کشور اروپایی و ایران تأکید کرده است.

این قطعنامه تأکید دارد که مناسبات با ایران در همه ی عرصه‌های باید با نظرداشت حقوق بشر باشد و از ایران خواسته شده است: با نهادهای جهانی و انجمن‌های ملی مدافع حقوق بشر و با احمد شهید گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل همکاری کامل کند و با درخواست وی و دیگر گزارش‌گران برای حضور در کشور موافقت کند. از رئیس جمهور ایران خواسته است، وعده انتخاباتی خود را محقق و با درخواست ۷۷۲ روزنامه‌نگار ایرانی برای بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران موافقت کند.

کریستف دولوار دبیر اول گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد " ما به تأکید بر محترم شمردن حقوق بشر در راهبرد اتحادیه اروپا با ایران درود می فرستیم. موارد طرح شده در این قطعنامه نقطه اغازی است برای ایجاد تعادل میان مذاکرات در باره‌ی انرژی هسته‌ای و منافع اقتصادی اروپایی‌ها. این قعطنامه کارپایه‌ای برای به حساب آوردن آزادی‌های بنیادین در گفتگوهای دوجانبه هستند."

از تاریخ انتشار پیش نویس قطعنامه مسئولان حکومتی و به ویژه نزدیکان علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی،حمله به جامعه جهانی و اتحادیه اروپا را شدت بخشیده‌اند. ملاهای حاکم بر ایران به ویژه از ماده ١٧ این قطعنامه عصبانی هستند که خواسته است تا " هیات‌های پارلمان اروپا به هنگام سفر به ایران متعهد به دیدار با منتقدان و مخالفان، نمایندگان جامعه مدنی و خانواده‌‌ها و زندانیان سیاسی، شوند. "

رضا معینی مسوول دفتر ایران و افغانستان گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد : « حمله و تهدید‌های مسوولان سیاسی و مذهبی جمهوری اسلامی علیه جامعه جهانی و اتحادیه اروپا اعتباری ندارد. این حمله‌ها از سوی کسانی است که هیچ احترامی برای حقوق بین‌المللی ناظر بر حقوق بشر قائل نیستند. با درخواست اجرای مفاد قرارداد هلسینکی علیه رژیمی اقتدارگرا، اتحادیه اروپا خواست‌های جامعه مدنی برای رعایت حقوق ‌انسانی را تشویق و به انها مشروعیت می‌بخشد.

"به نظر می‌رسد، اتحادیه اروپا بالاخره موضعی منطبق باوضعیت یکی از سرکوبگرترین کشورهای جهان در عرصه آزادی اطلاع رسانی اتحاذ کرده است. کشوری که با ٥٢ زندانی یکی از بزرگترین زندان‌های جهان برای روزنامه‌نگاران و شهروند وب‌نگاران است. و ما خواهان آزادی بدون قید و شرط آن‌ها هستیم."

در تاریخ ۱۳ فروردین ۱۳۹۳ چند رسانه‌ی بریتانیایی از بازداشت یک شهروند بریتانیایی ایرانی‌تبار خبر دادند. رؤیا صابری‌نژاد نوبخت که برای دیدار با خانواده‌اش به ایران سفر کرده بود، پنج ماه پیش بازداشت و در زندان بسر می‌برد. همسر وی داریوش تقی‌پور، گفته است « همسرش چهل و هفت ساله است و در مهرماه ١٣٩٢ در شیراز به اتهام « اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مقدسات اسلامی» بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.» داریوش تقی‌پور که نگران سلامت رؤیا صابری‌نژاد نوبخت است و احتمال می‌دهد همسرش برای «اعتراف اجباری» تحت فشار قرار گرفته است، تأکید دارد « همسرش زندگی عادی داشته است و فعال سیاسی نیست و تنها به خاطر نوشتن یک جمله « همه چیز اینجا مذهبی است» در فیس بوک بازداشت شده است.»

دولت‌های بریتانیا و ایران تا این تاریخ در باره بازداشت این شهروند وب‌نگار سکوت اختیار کرده‌اند. آندرو استانول، نماینده هیزل‌گُرو (شهر محل اقامت زوج ایرانی) در مجلس بریتانیا که از سوی دوستان رؤیا از وضعیت آن‌ها مطلع شده است، " با ابراز نگرانی از بازداشت رؤیا صابری‌نژاد نوبخت از وزارت خارجه خواسته این موضوع را پیگیری کند."

رؤیا صابری‌نژاد نوبخت به ٢٠ شهروند وب‌نگاری ایرانی پیوسته است که هم‌ اکنون در زندان بسر می‌برند. قربانیانی که برای وادار شدن به «اعتراف» ماه‌ها در سلول انفرادی نگاهداری و شکنجه شده‌اند و سپس «اعتراف‌هایشان» در دادگاهی ناعادلانه علیه آن‌ها بکار گرفته شده است. مردان و زنانی که برای ابراز آزادنه نظر خود هزینه‌ای سنگین پرداخت کرده‌اند.

گزارش‌گران بدون مرز بار دیگر نگرانی عمیق خود را از وضعیت سلامت بسیاری از فعالان رسانه‌ای که به شدت بیمار و در وضعیت خطرناکی بسر می‌برند، اعلام می‌کند.

عناد مقامات حکومتی علیه روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران بیمار از این میان حسین رونقی ملکی، محمدرضا پورشجری، مصطفی دانشجو، آرش هنرور شجاعی، حمیدرضا مرادی، محمد داوری، محمد صدیق کبودوند، سعید متین پور، افسین کرم پور، ادامه دارد. این بیماران نیاز فوری به درمان ضروری در خارج از زندان دارند و مسوولان دستگاه قضایی و زندان، از اعزام آن‌ها برای درمان جدی خودداری می‌کنند. امری که مغایر با آیین نامه اجرایی سازمان زندان‌های کشور است.

نویسندگان و اعضای کادر فنی سایت نارنجی، علی‌اصغر هنرمند، عباس واحدی، علیرضا وزیری، نسیم نیک‌مهر، ملیحه نخعی، محمدحسین موسی‌زاده و سارا سجادپور، که ۱۲ آذر ماه ١٣٩٢ از سوی سپاه پاسداران بازداشت شده بودند، همچنین در زندان بسر می‌برند. هنوز اتهام و تاریخ برگزاری دادگاه این شهروند وب‌نگاران مشخص نشده است.

در چهارم فروردین ماه شورای حقوق بشر سازمان ملل با صدور قطعنامه‌ای نقض مداوم حقوق بشر در جمهوری اسلامی را محکوم کرد. عالی‌ترین نهاد مدافع حقوق بشر سازمان ملل برای یک سال ماموریت احمد شهید گزارش‌گر ویژه را نیز تمدید کرد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: