آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 19 اسفند ماه 1392 = 10-03 2014

وضعيت از نگرانی گذشته و در حد فاجعه است

«گويا گزارش‌ها به آقايان نمي‌رسد»!

عليرضا نادري نسبت به وضعيت فرهنگي کشور هشدار جدي داد و گفت: در حال حاضر برخي از بزرگان کشور، نگراني‌شان، نشان دادن چهره حضرت ابوالفضل‌‌(ع) است! گويا گزارش‌ها به آقايان نمي‌رسد که با خبر شوند در مدارس ما چه اتفاقات وحشتناکي مي‌افتد!

به گزارش ايسنا، اين هنرمند تئاتر که سال‌ها سابقه تدريس در آموزش و پرورش دارد‌، اضافه کرد: اوضاع فرهنگي آن چيزي نيست که آيات عظام نگرانش هستند، آنها خيلي دير نگران شدند در حالي که وضعيت از نگراني گذشته و در حد فاجعه است.

نادري که در مراسم معرفي برگزيدگان جايزه ادبيات نمايشي سخن مي‌گفت، اظهار تاسف کرد: مساله از بين رفتن آينده جوانان ما است و اين چيزها را امثال من مي‌فهميم که سي سال در آموزش و پرورش کشور درس داده‌ايم. او که چندي پيش پسر جوانش را بر اثر بيماري سرطان از دست داده است،خاطرنشان کرد: بعد از از دست دادن پسرم خدايم را عوض کردم، خداي من خداي زمين و آسمان‌هاست و ديگر از چيزي نمي‌ترسم و از هر تريبوني استفاده مي‌کنم.

نويسنده نمايشنامه‌هاي «کوکوي کبوتران حرم» و «سعادت لرزان مردمان تيره روز»بارديگر گفت: اوضاع فرهنگي ايران نه تنها نگران‌کننده که فاجعه است، مگر اينکه خداوند کمک کند. عليرضا نادري در ادامه خواستار توجه بيشتر به جوانان شد و افزود: درست است موي سپيد اعتبار دارد اما قرار نيست تابوت آينده جوانان باشد.

رجعت به گذشتگان، آينده جوانان را گرفته، خوب است پدران و بزرگترها کمي کنار بروند تا جوانان بتوانند بدرخشند. اين هنرمند تئاتر که در اين دوره از جايزه ادبيات نمايشي عضو شوراي سياست گذاري بوده است‌، با اشاره به تغييراتي که در دوره هاي آتي اين جشنواره به وجود خواهد آمد، افزود: قرار است اين جايزه دو سالانه شود و از سوي ديگر در دوره‌هاي آينده کوشش نويسندگان به عنوان چهره‌هاي فعال اجتماعي نيز مورد توجه قرار مي‌گيرد.

به اين معنا که نمايشنامه‌نويسان جداي از آثارشان‌، در حوزه فعاليت‌هاي اجتماعي و توجه به اموري مانند حقوق کودکان ،‌ زمان‌، مسائل آموزش و پرورش و‌... نيز ارزيابي مي‌شوند. در اين برنامه که شامگاه 17 اسفند ماه در تماشاخانه ايرانشهر برگزار شد، عليرضا نادري بعد از دريافت جايزه به خاطر نگارش نمايش‌نامه‌ «کوکوي کبوتران حرم» با اظهار تاسف از اينکه اين نمايشنامه مجوز انتشار نگرفته است گفت: اين نمايشنامه در بلژيک ترجمه و نمايشنامه خواني شد اما متاسفانه حتي در تيراژ 2500 تا چاپ نشد که آدم بتواند آن را به دوستانش هديه بدهد.

نويسنده نمايشنامه‌هاي«ديوار» و «اين قصه را ايرانيان نبشته‌اند» خاطره‌اي از محمدچرم‌شير ديگر نمايشنامه‌نويس ايراني تعريف کرد که در آن چرمشير نقل کرده بود، چند سال پيش جايزه نمايشنامه‌نويسي‌اش را در جشنواره تئاتر فجر براي راه‌اندازي صندوق کمک به نمايشنامه‌نويسان جوان اهدا کرده بود اما مدتي بعد معلوم شده بود که اين پول ناپديد شده است!

نادري اضافه کرد: من هم به تقليد از محمد اين جايزه را براي صندوقي مشابه اختصاص مي‌دهم و اميدوارم همه از راه‌اندازي اين صندوق حمايت کنند.او اظهار تاسف کرد: اين روزها واقعا دلم شکسته است. شش سال و نيم جنگ با سرطان، بسيار دشوار بود. از روزي که بچه‌ام رفته قرار ندارم. اوضاع عجيبي دارم که بد نيست اما جديد است. اولين تلاشم اين است که سعي کنم مساله سرطان نه به عنوان يک بيماري که به عنوان يک مساله مهم پيگيري شود بنابراين شايد مدت‌ها نتوانم نمايشنامه بنويسم يا بخوانم. اما در راه مبارزه با سرطان با همراهي همسرم تجربياتي پيدا کرده‌ايم که دوست دارم از آن استفاده کنيم.

عليرضا نادري در پايان سخنانش اضافه کرد:به عنوان نمايشنامه نويسي که دغدغه اجتماعي داشته امروز پيش‌قراول مبارزه با سرطان شدم. در اين سال‌ها دستمزد بسيار بالاي فيلمنامه صدام حسين را صرف تامين داروهاي سرطان کردم اما همچنان نوک پيکان خفاشاني که در تاريکي دارو پنهان مي‌کنند و مرگ مي‌فروشند متوجه جامعه ماست و بايد در اين زمينه اقدامي انجام دهيم و من از همه تريبون‌ها براي انجام اين کار استفاده مي‌کنم.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: