آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 29 بهمن ماه 1392 = 18-02 2014

توافق ژنو؛ تردیدهای نمایشی و هراس واقعی خامنه ای

منصور امان

یک روز پیش از آغاز دور تازه مُذاکرات هسته ای در وین، آیت الله خامنه ای از انتهای بُن بستی که در آن بسر می برد به سُخن درآمد تا به سبک موضعگیریهای اخیر خود، از یکطرف از مُذاکره با طرف حسابهای خارجی "نظام" پُشتیبانی کند و از طرف دیگر، در مُقابل آن سد شده و نسبت به نتیجه مند بودش ابراز یاس نماید.

رهبر خودکامه جمهوری اسلامی ناچار است در ابتدای هر دور مذاکره، به صورت آشکار و در برابر نگاه همگانی به طرفهای خارجی تضمین دهد که از مذاکره کنندگان اعزام شده و تعهُداتی که آنها خواهند پذیرفت، پُشتیبانی می کند.

این اجبار در شکل را می توان نمادی از ناگُزیریهایی دانست که آقای خامنه ای در مضمون استراتژی و سیاست جاری خویش با آنها روبرو است. او در حالی که ناچار است پس از به ورشکستگی کشاندن کشور و خُشک شدن منابع تامین مالی سیاستهای ماجراجویانه اش به عقب فرار کند و پروژه بُمب هسته ای را کنار بگذارد، همزمان به شدت از گُسترش دامنه و آثار این عقب نشینی هراسان است.

او روز گذشته (دوشنبه) یکبار دیگر وحشت خویش از طرح دو تکیه گاه اصلی "نظام" در مُذاکرات عقب نشینی را ابراز داشت. او شکایت کرد که آمریکا قصد دارد پس از حل بُحران هسته ای، موضوع حُقوق بشر و توانایی موشکی و دفاعی ایران" را به میان بیاورد.

آنچه که آقای خامنه ای "توانایی دفاعی" می نامد، در حقیقت سیاست صدور تروریسم و بُنیادگرایی و ابزارهایی است که رژیم او با صرف هزینه های کلان در این راستا ایجاد کرده است. رهبر جمهوری اسلامی با برابر دانستن اهمیت این "توان" با "موضوع حقوق بشر"، به دُرُستی جایگاه پایمالی حُقوق مردم ایران در حفظ ثبات و بقای حُکومت را نشان داده و بر آسیب پذیری "نظام" از این نُقطه تاکید کرده است.

ناهمگونی آشکار در رویکردها و سُخنان آقای علی خامنه ای ریشه در اختلاف گزاف بین اجبارات واقعی که به آنها تن داده و تلاش خیالی برای کُنترُل پیامدهایش و محدود نگه داشتن آثار مُتقابل آن بر حوزه های دیگر قُدرت و قلمرو خود دارد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: