آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 10 بهمن ماه 1392 = 30-01 2014

خروج آهسته چینی‌ها از بازار طلای سیاه

مدیر عامل شرکت پروژه های حفاری گفت: در حال حاضر با توجه به تغییر رویکردهای دیپلماسی باید در استراتژی واردات محصولات نیز به کیفیت و ماندگاری اجناس بویژه تجهیزات مورد استفاده در صنعت نفت توجه ویژه شود لذا قطعا در واردات از کشوری همچون چین باید بازنگری اساسی صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا،تا همین چند ماه پیش بود كه در نتیجه اعمال تحریم‌ها علیه ایران صنعت نفت كشور برای رفع نیازهای خود چاره‌ای جز دست به دامان شدن چینی‌ها نداشت. این در حالی بود كه این چشم بادامی‌ها هم به واسطه رایی كه در شورای امنیت داشتند از بازار انحصاری ایجاد شده حداكثر استفاده را كرده و با عرضه كالا و محصولات خود كه گاها از كیفیت بالایی هم برخوردار نبودند و همچنین با قیمت‌هایی به مراتب بالاتر از نرخ‌های معمول حسابی در این بازار یكه تازی می‌كردند

حال پس از مذاكرات ژنو و رفع تدریجی تحریم‌ها بسیاری از كشورهای اروپایی و صاحب تكنولوژی در صنعت نفت به واسطه موقعیت و كیفیت مطلوب منابع نفتی و گازی ایران برای سرمایه‌گذاری در این حوزه اعلام آمادگی كرده‌اند.موضوعی كه با استقبال مسئولان نفتی كشور مواجه شده است. اما در این میان آنچه اهمیت دارد و همواره مورد سئوال بسیاری از كارشناسان و مردم قرار داشته این است كه آیا در صورت حضور شركت‌های غربی باز هم حضور چینی‌ها را شاهد خواهیم بود.

در رابطه با حضور و یا عدم حضور چینی‌ها در صنعت نفت برخی از كارشناسان معتقدند به جهت موقعیت كشور چین در شورای امنیت و حمایت‌هایی كه در زمان تحریم از سوی آنها داشته‌ایم همواره باید گوشه چشمی به این دوستان چشم بادامی داشته باشیم اما به نظر می‌رسد این اظهار نظر خیلی مورد قبول مسئولان كنونی نبوده به گونه‌ای كه نه تنها رییس جمهور در نشست داووس از دیدار و امكان همكاری با بیش از 40 شركت بزرگ نفتی خبر داده بلكه در آخرین مصوبه‌ای كه از سوی یكی از معاونان وزارت نفت صادر شده از ممنوع شدن واردات دكل‌های حفاری نفتی چینی به كشور خبر داده است. كه نشان می‌دهد علی رغم تمام ملاحظات سیاسی و دیپلماسی دوران حكومت چینی‌ها در صنعت نفت كشور رو به پایان خواهد بود.

در همین ارتباط محمدرضا تاکایدی مدیر عامل شرکت پروژه های حفاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص دکل‌های چینی و وضعیت واردات آن به کشور بعد از لغو تدریجی تحریم‌ها گفت: ایران برای خرید تجهیزات از طریق مناقصه اقدام می‌کند و شرکت‌های شرکت کننده در مناقصه در شرایط مساوی به لحاظ فنی بررسی می‌شوند ضمن اینکه شرکت حفاری نیز خرید دکل‌ها و تجهیزات برون چاهی و درون چاهی را براساس ارزیابی فنی انتخاب می‌کند.

وی افزود: شرکت‌های حاضر در مناقصه در حوزه نفت و حفاری بر اساس استانداردهای API انتخاب می‌شوند و باید اسنادی که ارائه می کنند با استانداردهای جهانی همخوانی داشته باشد.

تاکایدی با بیان اینکه زمانی که بتوانیم تجهیزات مورد نیاز خود را از تولید داخلی تامین کنیم نباید به بازارهای خارجی وارد شویم، خاطرنشان کرد: ما برای واردات محصولات حتما باید ضمن بالا بردن بهره وری، پایین آوردن هزینه‌ها را در نظر داشته باشیم در حالی که این مسئله در بسیاری موارد در چند سال اخیر محقق نشد و مجبور به واردات کالاهای بی کیفیت چینی بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه قطعا کالای ساخت یک شرکت اروپایی و آمریکایی با چین متفاوت است، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به تغییر رویکردهای دیپلماسی باید در استراتژی واردات محصولات نیز به کیفیت و ماندگاری اجناس بویژه تجهیزات صنعت نفت توجه ویژه شود.

مدیر عامل شرکت پروژه‌های حفاری با اشاره به اینکه بی توجهی و عدم حمایت دولت به بحث تولید داخل کیفیت کار را پایین آورد، تاکید کرد: بطور قطع از هر جایی که جنس می خریم باید دانش فنی آن را نیز منتقل کنیم.

وی ادامه داد: اگر سیستم نظارتی هر شرکت واردکننده ای قوی عمل کند و خط کشی ها در حد استاندارد و بین المللی باشد خروجی بهتری خواهیم داشت.

نتیجه آنکه با توجه به تاکید تمامی صاحبنظران و لزوم توجه به این مهم که مصالح ملی باید اولی‌تر از هر مصلحت اندیشی‌های سیاسی باشد باز باید منتظر ماند و دید چین در صنعت طلای سیاه ما چه جایگاهی خواهند داشت.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: