آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 5 بهمن ماه 1392 = 25-01 2014

وضعیت وخیم پناهجویان ایرانی در شهرهای ترکیه

گزارشهای رسیده از ترکیه حکایت از آن دارد که طی ماههای اخیر وضعیت پناهجویان ایرانی که بسیاری از آنان بخاطر مسائل امنیتی بطور غیرقانونی از طریق مرزهای غربی از کشور خارج شده‌اند به شدت بحرانی شده است.

یکی از دلایل این وضعیت ورود گسترده پناهجویان سوری به خاک ترکیه است که مشکلات بسیاری را هم برای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و هم پناهجویان دیگر کشورها بخصوص ایرانیان ایجاد کرده است.

پناهجویان ایرانی پس از مراجعه به کمیساریای عالی پناهندگان تا زمان مصاحبه و بررسی پرونده به شهرهایی فرستاده می‌شوند که عموماً از نظر امکانات به شدت ضعیف هستند و با شهرهای بزرگ فاصله زیادی دارند و بخصوص در فصل سرما مشکلات زیادی را برای پناهجویان به وجود می آورد.

از جمله شهرهایی که پناهجویان ایرانی به آنجا فرستاده می شوند «نوشهیر» است که چندین خانواده از اقلیتهای دینی همچون نوکیشان مسیحی به صورت موقت در آن ساکن هستند.

«حسن باریکانی» از نوکیشان مسیحی درباره وضعیت پناهجویان این شهر کوچک می گوید: «زیاد شدن فاصله تاریخ پیش مصاحبە و مصاحبه اصلی طاقت فرساست، به خصوص اینکه مخارج و هزینه ها در این مدت نگرانی و مشکلات را زیادتر از گذشته می کند، افزایش اجاره خانه ها، حتی خانه هایی که کمترین امکانات را دارند به حدی است که گاهی در یک اتاق کوچک دو یا سه خانواده مجبورند روزگار سختی بگذرانند.»

وی با اشاره به هزینه های بالای قبوض مصرفی از جمله گاز و آب و برق می‌گوید: «بسیاری از پناهجویان از وضعیت مالی مناسبی برخوردار نیستند و شرایط در ایران برایشان آنقدر حاد و خطرناک بوده که مجبور شدند خانه و زندگی خود را رها کنند و غیرقانونی خارج شوند. به همین خاطر پول زیادی با خود ندارند و نمی توانند در اینجا حتی امکانات اولیه را فراهم کنند، آنها که به خصوص با خانوادهایشان در اینجا هستند به شدت در خطر آسیب قرار دارند.»

از سوی دیگر خبر می‌رسد که حکومت ایران، دولت اسلامگرای ترکیه را در خصوص سخت‌گیری به پناهجویان تحت فشار قرار داده است، چرا که نمایندگانی که از سوی سازمان ملل برای مصاحبه با پناهجویان ماموریت پیدا می‌کنند به شدت کار را برای آنان دشوار می‌کنند و پرونده‌های زیادی با مشکل رو به رو شده است.

در این بین اقلیت های مذهبی مشکلات بیشتری را به خود می بینند چرا که گزارش می‌شود تعدادی از نمایندگان سازمان ملل در امور مصاحبه به علت گرایشات اسلامی و حکومتی برخورد نامناسبی با اقلیت‌های دینی بخصوص نوکیشان مسیحی و بهایی ها می کنند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: