آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 23 دی ماه 1392 = 13-01 2014

استفاده از بزرگراه ‌های تهران پولی می‌شود

اعضای شورای اسلامی شهر تهران، احکام مربوط به درآمدهای برنامه 5 ساله دوم شهرداری تهران را تصویب کردند. شورای شهر در این احکام شهرداری را ملزم کرد به منظور کاهش ازدحام ناشی از تردد وسایل نقلیه شخصی در بزرگراه‌ها، کاهش آلودگی هوا و افزایش اقبال به وسایل حمل و نقل عمومی در ۲ سال آینده لایحه شرایط ایجاد سامانه قیمت‌گذاری برای بزرگراه‌ها را به شورا ارائه کند.

خبرگزاری میراث فرهنگی – گروه شهری – بر اساس مصوبه شورای شهر شهرداری تهران مجاز است برای تأمین مالی پروژه‌های نیازمند به اعتبارات ارزی و همچنین استفاده از سرمایه‌های بخش خصوصی اقدام به دریافت وام از بانک‌های داخلی و خارجی کند به شرط آنکه میزان تعهدات باز پرداخت اقساط وام‌های دریافتی هر سال از 10 درصد بودجه عمومی شهرداری تهران بیشتر نباشد.

همچنین شهردار مکلف شد برای استفاده بیشتر از توان مالی درآمدی متعلق به شهرداری حداکثر تا پایان سال نخست برنامه طرح، ساماندهی اماکن، املاک و مستغلات استیجاری و قابل استیجار موجود را متناسب با ارزش روز و لحاظ کردن نرخ تورم سالانه، تهیه کرده و پس از آن نسبت به انتخاب بهره‌بردار از طریق برگزاری مزایده و عقد قرارداد اقدام کرده و گزارش عملکرد سالانه را به شورای شهر ارائه دهد.

ماده 142 احکام درآمدی که به ایجاد سامانه قیمت گذاری بزرگراه‌ها، زیر ساخت‌های حمل و نقل و محدوده طرح ترافیک و استفاده از درآمدهای حاصل در بخش حمل و نقل عمومی با اولویت توسعه ریلی اختصاص داشت، باعث بحث‌های فراوانی بین اعضای شورا شد.

احمد حکیمی‌پور، نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با تأکید بر اینکه، اجرای چنین طرحی بدون مطالعه و پشتوانه کارشناسی بار روانی بر جامعه تحمیل خواهد کرد گفت: در شرایطی می‌توان برای تردد شهروندان در معابر بزرگراهی و اتوبان‌ها و یا تونل‌ها محدودیت ایجاد کرد که مسیرهای جایگزین پیش‌بینی شده باشد. اگر وجود این ماده جنبه مطالعاتی دارد ما هیچ مخالفتی با آن نداریم.

احمد دنیامالی، رییس کمیسیون عمران شورا که از حامیان این طرح است، گفت: شهرداری اگر برای اجرای این پیشنهادها پیشگام باشد، راهی درآمدزا برای سایر کلان‌شهرها باز خواهد شد. ضمن آنکه بخش اعظمی از شهروندان وسیله نقلیه شخصی ندارند در حالیکه عوارض شهر را نیز پرداخت می‌کنند. بنابراین چرا این افراد هزینه‌های شهروندان دارای خودروهای شخصی را بپردازند.

در نهایت اعضا شورا با اصلاحاتی ماده 142 احکام درآمدی را به تصویب رساندند. برهمین اساس این ماده شهرداری تهران را مکلف خواهد کرد تا به منظور کاهش ازدحام ناشی از تردد وسایل نقلیه شخصی در بزرگراه‌ها، کاهش آلودگی هوا و افزایش اقبال به وسایل حمل و نقل عمومی ضمن فراهم کردن زیرساخت‌ها و پیش‌بینی ساز و کار اجرایی، نسبت به ایجاد سامانه قیمت‌گذاری بزرگراه‌ها، زیر ساخت‌های حمل و نقل و محدوده طرح ترافیک تا پایان سال اول برنامه و مطالعه و ارسال لایحه در سال دوم برنامه اقدام کند.

همچنین در این جلسه رحمت‌الله حافظی، رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا پیشنهاد کرد لایحه‌ایی برای شناسایی منابع درآمدی پایدار شهر از سوی شهرداری به شورا ارائه شود.

مهدی چمران، عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در این‌باره یادآور شد؛ لایحه درآمدهای پایدار در دوره سوم به شورا به تصویب رسیده اما نکته اصلی این است که دولت هم باید درآمدهای پایدار کلان که شامل سایر شهرهای کشور می شود را تدوین کرده و برای تصویب به مجلس ارائه دهد.

حسین محمد پورزندی معاون مالی و اداری شهرداری تهران هم که در این جلسه حضور داشت با اشاره به سابقه 31 ساله لایحه درآمدهای پایدار و رسوب آن در کمیسیون‌های زیربنایی دولت از سال 1361 تاکنون گفت: اگر مدیریت شهری تلاش کند تا این لایحه به مجلس ارائه شود، نظام‌نامه جامع مالی برای تمام شهرهای کشور تهیه خواهد شد.

اسماعیل دوستی نایب رئیس کمیسیون عمران شورا نیز پیشنهاد داد، این موضوع در کارگروه مشترکی که میان شورای شهر تهران و مجلس بررسی شود و یا اینکه موضوع از طریق شورای شهر تهران، پیگیری و در نهایت از طرف شورای عالی استان ها به مجلس برده شود. بر همین اساس مقرر شد متنی کارشناسی با تأکید بر پیگیری مصرانه از سوی شورا تهیه شده و در جلسات آتی شورا درباره آن نظرسنجی شود.

در ادامه جلسه معصومه آباد رییس کمیسیون ایمنی و مدیریت بحران شورا از اجرای ناقص قانون ساماندهی آنتن‌های مخابراتی انتقاد کرد و گفت: در برخی مناطق آنتن‌های مخابراتی وجود دارد که کماکان شاهد تخلفات در نصب و جابجایی آنها هستیم.

احمد مسجدجامعی، رییس شورای شهر هم با تاکید بر اینکه مصوبه شورا در این زمینه رعایت نشده است، اضافه کرد: طبق توافقات صورت گرفته بین شهرداری و مخابرات قرار بود، جانمایی برای نصب این آنتن‌ها با در نظر گرفتن جوانب بهداشتی و اولویت سلامت شهروندان باشد.

او همچنین از کمیسیون نظارت شورا خواست تا مستندی در ارتباط با چگونگی اجرای مصوبه ساماندهی نصب دکل‌ها و آنتن های مخابراتی تهیه کرده و به شورا ارائه دهد.

عبدالحسین مختاباد رییس کمیته هنری شورا هم با ابراز تأسف از بروز حادثه فیلمبرداری معراجی‌ها گفت: در دنیا هزاران ساعت فیلم جنگلی با صحنه‌هایی بسیار پرخطرتر از اتفاقات جبهه‌ها ساخته می‌شود اما کمترین آسیب را دارند. در اینجا به دلیل اینکه نکات ایمنی رعایت نمی‌شوند شاهد از دست دادن جان انسان‌ها هستیم.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: