آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 19 دی ماه 1392 = 09-01 2014

کسری بودجه خانوار بیش از 3 برابر شد

روزنامه شرق: کسری بودجه خانوار بیش از سه‌برابر شد. علی ربیعی، وزیر کار این رقم را با مقایسه هزینه و درآمد خانوار در سال‌ 90 به نسبت سال 84 اعلام کرد. او در تشریح بیشتر این خبر می‌گوید: «طی سال‌های 1384 تا 1390 کسری بودجه سالانه خانوارها بیش از سه‌برابرشده و از حدود 221‌هزارتومان به 673‌هزارتومان رسیده است.» این کسری بودجه، ترکیب سبد مصرفی خانوار را هم تغییر داده است. ربیعی که از این تغییرات با عنوان نگران‌کننده یاد کرده، می‌گوید: «مصرف برنج، نان، گوشت قرمز و لبنیات کاهش یافته و در عوض هزینه مسکن، حمل‌ونقل و بهداشت رشد بالایی یافته تا آنجا که طبق آمارها نزدیک به 50‌درصد درآمد خانوارها صرف این سه قلم می‌شود.»
ابعاد این موضوع، زمانی نگران‌کننده‌تر می‌شود که ربیعی دستمزد کارگران را نیز کنار این کسری بودجه می‌گذارد: «با وجود اینکه طی این سال‌ها، حداقل دستمزد نسبت به قیمت‌های جاری رشد داشته اما به قیمت ثابت تقریبا ثابت مانده و به‌همین‌دلیل اگر در سال 1383 می‌شد با حداقل دستمزد یک کارگر یک واحد 40متری اجاره کرد هم‌اکنون این متراژ به کمتر از 27متر رسیده است.» واکاوی آمار‌های مرکز آمار ایران که بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه متولی اصلی استخراج، تولید و اعلام آمار است گفته‌های وزیر را رد می‌کند. طبق آمار این مرکز، یک خانوار شهری در سال 84 حدود 556‌هزارتومان کسری داشته درحالی‌که در سال 91 کسری سالانه بودجه خانوار به 296‌هزارتومان کاهش یافته است، اما در روستا‌ها کسری بودجه برخلاف شهرها بیشتر شده است.
در سال 84 کسری بودجه خانوار روستایی حدود 302‌هزارتومان بوده درحالی‌که این رقم در سال 91 به 690‌هزارتومان افزایش یافته است. این آمار بیانگر این نکته است که کسری بودجه در خانوارهای روستایی دوبرابر شده که در مقایسه با آمار ربیعی به میزان قابل‌ملاحظه‌ای فاصله دارد.
ادامه این روند در روستاها افراد را با شدت بیشتری به زیر خط فقر سوق می‌دهد که سوءتغذیه اولین پیامد آن است. اما در کنار مرکز آمار بانک‌مرکزی نیز آمار درآمد و هزینه خانوار را اعلام می‌کند. تنها تفاوت این آمار با آمار مرکز آمار ایران این است که بانک‌مرکزی به‌صورت مجزا به گروه‌های شهری و روستایی نمی‌پردازد. بر اساس این آمار کسری بودجه خانوار در سال 84 حدود 6/1میلیون‌تومان بوده درحالی‌که این کسری در سال 90 (آخرین آمار موجود) به 1/5میلیون‌تومان رسیده است. بر این اساس کسری بودجه خانوار در سال 90 در مقایسه با سال 84 حدود 1/3برابر شده و به این ترتیب آمار ربیعی را درخصوص بیش از سه‌برابرشدن کسری بودجه خانوار تایید می‌کند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: