آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 12 آبان ماه 1392 = 03-11 2013

وزرای دولت روحانی هرکدام چند شناسنامه دارند؟

سوال اینجاست که آقای ترکان چند شناسنامه گرفته است و به هویت قبلی خود در دولت سازندگی پشت کرد تا بتواند در دولت نهم و دهم پست بگیرد یا اینکه تنها در دولت روحانی مدیران برای ادامه همکاری با دولت باید شناسنامه های جدید «اعتدال» را دریافت کنند؟

به گزارش جهان، اکبر ترکان اخیرا در سخنانی عجیب، درباره نحوه تغییر مدیران در دولت جدید گفته است: «اگر قرار شد مدیران احمدی نژاد شناسنامه دوم بگیرند، می توانند همراه باشند، اما نمی توانند محور باشند و اگر گروهی ذی نفوذ از چهره‌ها و شخصیت‌های صاحب‌نظر و صاحب مسند اصرار داشته باشند که مدیران احمدی‌نژادی و از جمله استانداران ابقا شوند، این انتظار غیر منصفانه‌ای خواهد بود.»

به نظر می رسد که ترکان اعتقاد دارد که با توجه به انتخاب حسن روحانی از سوی مردم، مدیران غیر همسو با وی نیز یا باید برکنار شوند یا اینکه باید خود را همسو با رئیس دولت کنند. و نکته جالب توجه اینکه این همسویی باید تا سطح مدیران میانی و استانداران ادامه یابد و به وزرا و معاونین وزیر کفایت نشده است.

این اظهارات شاید در مرحله اول حق طبیعی دولت یازدهم عنوان شود. اما سوال اینجاست که آیا مدیران کارگزارانی در دولت نهم و دهم با شناسنامه جدید به فعالیت خود ادامه دادند یا اینکه شناسنامه های کارگزارانی نیز در دولت احمدی نژاد اعتبار داشت؟

نعمت زاده: دو شناسنامه

برای مثال محمدرضا نعمت زاده که در دو دهه گذشته نیز در وزارت صنایع حضور داشته است. در دولت نهم نیز یکی از پست های ارشد وزارت نفت را به دست می آورد. نعمت زاده که از مدیران کارگزارانی شناخته می شود از ابتدای دولت نهم و پس از شکست سنگین هاشمی رفسنجانی در رقابت با احمدی نژاد به سمت مشاور عالی وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی و همچنین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی منصوب می شود.

هرچند که نعمت زاده از چند سال پیش از آن بازنشسته شده بود ولی همچنان با تمدید بازنشستگی وی در مسوولیت های معاونت وزیر و مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی و همچنین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ادامه فعالیت می داد.

نعمت زاده بالاخره پس از چهار سال فعالیت در دولت احمدی نژاد و با توجه به نزدیکی به انتخابات سال ۸۸ و احتمال پیروزی میرحسین موسوی با همان شناسنامه و خوی کارگزارانی خود شروع به انتقاد به دولت احمدی نژاد کرده و در مصاحبه با روزنامه اعتماد روز یکشنبه ششم اردیبهشت ماه ابراز داشت: احمدی نژاد و شهید رجایی ۱۸۰ درجه با هم متفاوتند!

وی پیش از برکناری ضمن تجلیل از احمدی نژاد، او را جسورترین مدیر در طول انقلاب دانست!

نعمت زاده درباره انتصاب بازرس ویژه رییس جمهور در نفت نیز انتقاداتی به رییس جمهور وارد کرد. گفته می شود وی در دولت شهید رجایی نیز بعد از انتصاب آقای معتمدنیا بعنوان بازرس ویژه شهید رجایی در یکی وزارتخانه تحت مسوولیت آقای نعمت زاده همین انتقاد را نیزبه وی داشت.

همان ایام سایت خبری جهان نوشت: «گفته می شود در دیدارهای اخیر نعمت زاده با میرحسین موسوی، برای احراز پست مهمی در دولت احتمالی آینده با هم توافقاتی داشتند.» گفتنی است در همان ایام نعمت زاده نسبت به برکناری خود معترض شده بود و در مصاحبه ای از رئیس جمهور خواسته بود تا علت برکناری اش را توضیح دهد.

اکبر ترکان : سه شناسنامه

اما وضعیت ترکان اندکی متفاوت است وی علاوه بر شناسنامه دولت هاشمی به شناسنامه های دولت نهم و حتی دهم نیز دست پیدا کرد و از این حیث در میان مردان روحانی دارای بیشترین شناسنامه است!

ترکان در دولت نهم سمت معاونت برنامه ریزی وزارت نفت، مسئولیت هماهنگ کردن برنامه های شرکتهای تابعه در چهارچوب اصول و سیاست های کلی مصوب در زمینه های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت را بر عهده داشت وی از مدت ها پیش بازنشسته شده است اما بازنشستگی وی در دولت نهم تمدید شد.

ترکان علاوه بر مسئولیت های مدیریتی دروزارت نفت، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه نیز می باشد. این حزب به هاشمی رفسنجانی گرایش ویژه دارد.

وی نیز تا چند ماه مانده به انتخابات سال ۸۸ انتقادی به احمدی نژاد نداشت اما به یکباره در ایام نزدیک به سال ۸۸ اکبر ترکان خرداد سال ۸۸ فعالیت سیاسی خود را بر ضد دولت احمدی نژاد و به نفع میرحسین موسوی آغاز کرد.

وی با حضور در همایش تشکل‌های حمل و نقل در حمایت از میر حسین موسوی از عملکرد دولت نهم به‌ویژه در صنعت نفت و طرح های توسعه ای آن انتقاد کرد.

هرچند که از دیگر مسئولیت های ترکان انجام بررسی های اقتصادی و امکان سنجی طرحهای مختلف صنعت نفت، گاز و پتروشیمی بود اما وی در دهم خرداد ماه سال ۸۸ در همایش تشکل های حمل و نقل مدعی شد در دولت احمدی نژاد فقط یک مجتمع پتروشیمی احداث شده است.

هرچند که بسیاری از وزرای دولت نهم در دولت دهم برکنار شدند و در روند دولت نیز تغییرات گسترده ای صورت گرفت اما کماکان شناسنامه ترکان معتبر بود. در تیر ماه سال گذشته اکبر ترکان که در جریان انتخابات ۸۸ رئیس جمهور را به ارائه آمار غلط متهم کرده بود، به عنوان رئیس هیات مدیره شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران، منصوب کند.

حال سوال اینجاست که آقای ترکان چند شناسنامه گرفته است و به هویت قبلی خود در دولت سازندگی پشت کرد تا بتواند در دولت نهم و دهم پست بگیرد یا اینکه تنها در دولت روحانی مدیران برای ادامه همکاری با دولت باید شناسنامه های جدید «اعتدال» را دریافت کنند؟



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: