آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 12 مهر ماه 1392 = 04-10 2013

مذاکره با آمریکا راه‌حل تمام مشکلات نیست

شرایط خصوصی سازی باید به گونه ای باشد که خودمانی سازی نشود. خصوصی سازی واقعی یعنی اینکه سرمایه های بخش خصوصی را وارد چرخه اقتصادی کشور کنیم و دولت تنها نظارت کند...با مردم کاری کردند که باورشان شود تنها راه حل نجات از این وضعیت مذاکره است. در حالی که اصلا اینگونه نیست...اما اینطور هم نباشد که تمام درها را هم ببندیم و بگوییم با هیچ کس مذاکره نمی کنیم.

اجرای سیاستهای اصل 44 یکی از دغدغه هایی است که همواره فکر مسئولین نظام را در تمام دوره ها به خود مشغول کرده است. اصل 44 به واسطه حساسیتی که دارد می تواند در صورت درست اجرا نشدن باعث سوء استفاده های مالی کلان در سطح ملی شود. در واقع این همان معضلی است که به اعتقاد بسیاری از منتقدین در دولت های گذشته وجود داشت و در دولت های نهم و دهم نیز به دلیل برداشت نادرست دولت از این اصل، زمینه سوء استفاده برخی فراهم شد و بسیاری از واگذاری ها به صورت صحیح صورت نگرفت.

سید شریف حسینی در این باره به "تابناک" گفت: اساس اصل 44 قانون اساسی این است که بخش خصوصی وارد کار شود و از ظرفیت آن استفاده شده و اشتغال ایجاد گردد و دولت ضمن حمایت از صنعت تنها نظارت کند اما متاسفانه این اتفاق رخ نداده است. انتقادات بسیاری به شیوه خصوصی سازی در سالیان گذشته وجود دارد و افراد غیرمرتبط مسئولیت امور را به دست گرفتند.

این عضو هیئت رئیسه مجلس اضافه کرد: باید هر فردی وارد کار تخصصی خود شود. وقتی فولاد خوزستان را به صندوق نفت واگذار می کنند، سوال ایجاد می کند. صندوق نفت مربوط به وزارت نفت است و با دادن سهام شرکت فولاد به صنعت نفت در تخصص گرایی خدشه وارد می شود؛ هر چند دوستان صنعت نفت نیز از متخصصین استفاده می کنند. اما وقتی صندوق فولادی وجود دارد چه توجیهی برای واگذاری فولاد خوزستان به صندوق نفت وجود دارد؟ اگر هم می خواهیم به بخش شبه دولتی بدهیم باید هر کسی در تخصص خود وارد شود.

نماینده مردم اهواز در مورد عدم توجه کافی به بخش خصوصی و در پاسخ به این سوال که آیا اراده ای برای رفع مشکل صنعت در این دولت وجود دارد، گفت: در حال حاضر افراد متخصصی را می بینیم که در بخش صنعت بر سر کار آمده اند؛ برخلاف دولت گذشته که افراد غیرمتخصص و ناآشنا با صنعت متصدی امور شده بودند و انتقادات بسیاری را نیز برانگیخته بود. اکنون به قولی "برند صنعت" وزیر صنعت شده است. خواسته امروز ما نیز به مراتب بیشتر از دولت گذشته است.

این نماینده تاکید کرد: شرایط خصوصی سازی باید به گونه ای باشد که خودمانی سازی نشود. خصوصی سازی واقعی یعنی اینکه سرمایه های بخش خصوصی را وارد چرخه اقتصادی کشور کنیم و دولت تنها نظارت کند. این که امور را به یک تعاونی و صندوق بازنشستگی وگذار کنیم خصوصی سازی نیست.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در مورد واگذاری هایی مانند واگذاری گل گهر سیرجان که به افراد خاص به افراد خاص صورت گرفت، اظهار داشت: برخی از تصمیمات قابل برگشت است اما جنگ مزیت ها را باید در نظر بگیریم. ما جنگ مزیت ها را در منطقه باخته ایم. امروز در کشورهای همسایه مزیت هایی در برای بخش خصوصی در نظر می گیرند در حالی که ما سرمایه گذار بخش خصوصی را فراری می دهیم. برخی از کشورها با پول سرمایه گذاران ایرانی رونق گرفته اند. چرا باید کشوری 5 سال معافیت مالی به یک سرمایه گذار بدهد و به اندازه آورده اش تسهیلات در اختیارش قرار دهند اما ما تنها برای سرمایه گذاران سنگ اندازی کنیم و به دنبال این باشیم که کارش انجام نشود. با این روند مشخص است که سرمایه گذار سرمایه اش را در جای دیگری به کار خواهد انداخت. الان زمان جنگ مزیت ها در سرمایه گذاری است. مزیت ها باید افزایش یابد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مذاکره با آمریکا را راه حل تمام مشکلات اقتصادی دانستن کار درست و معقولانه ای است، گفت: متاسفانه اتفاقی افتاد که مردم ما را شرطی کرد. با بحث مذاکره قیمت دلار پایین می رفت و زمانی که درهای مذاکره بسته شد دلار و قیمت ها افزایش پیدا کرد. با مردم کاری کردند که باورشان شود تنها راه حل نجات از این وضعیت مذاکره است. در حالی که اصلا اینگونه نیست. کشورهایی در جهان وجود دارند که با وجود گذشت چندین سال، تحریم هایشان همچنان پابرجاست؛ به عنوان مثال عراق. در نتیجه این که فکر کنیم اگر مذاکره انجام شود تمام مشکلات اقتصادی و معیشتی و بیکاری حل خواهد شد.

وی افزود: اما اینطور هم نباشد که تمام درها را هم ببندیم و بگوییم با هیچ کس مذاکره نمی کنیم. دولت آقای روحانی اعلام کرده است بدون عدول از اصول، مذاکره را با کشورهای همسایه و کشورهای غربی انجام می دهد. اصول ما این است که عزت نظام با مذاکره نباید خدشه دار شود، استقلال نظام نباید دست بخورد و مذاکره باید بر اساس حکمت باشد. مذاکره از بالا به پایین را قبول نداریم. گرگ و میش بازی را قبول نداریم. مذاکره باید در شرایط مساوی باشد. ما در گذشته مشکلی با اروپا نداشتیم خودشان به آمریکا چسبیدند و تحریم ها را اضافه کردند. در بحث امریکا نیز تصمیم گیرنده فقط رهبر انقلاب است و هر چه ایشان صلاح بدانند همان خواهد شد و حتما رئیس جمهور و دولت و مجلس باید از رهبری تبعیت کنند.

حسینی در توضیح اینکه برخی چنین عنوان می کنند که دولت جدید مشکلات اقتصادی را در پناه مسائل سیاسی مخفی می کند، گفت: کشورهایی که اقتصادشان وضعیت خوبی دارد و امریکا و کسانی که با آنها متحدند به آنها کمک می کنند، هیچ چیزی از خودشان ندارند. اگر مردم ما دنبال این هستند پس ما 34 سال اشتباه می کردیم. با این رویکرد به جای اینکه برای تولید خودرو در کشور 40 سال تلاش کردیم، می توانستیم مانند تمام کشورهای خلیج فارس مصرف کننده باشیم.

نماینده مردم اهواز اضافه کرد: ما به دنبال چنین چیزی نیستیم و مردم ما نیز چنین هدفی ندارند. مردم ما اگر مشکلات اقتصادی شان به گونه ای حل شود که در معیشتشان با مشکل مواجه نشوند و بیکار نباشند، حتی در مورد مذاکره با امریکا بهتر از مسئولین خواهند گفت که مذاکره نکنیم اما شرایط را به گونه ای کرده ایم که مشکلات زیاد شده و باید این مشکلات را حل کنیم. فشار اقتصادی باعث شده است که برخی مذاکره کنندچرا که فکر می کنند با مذاکرات سیاسی مشکلات اقتصادی حل می شود.

این نماینده در پایان اظهار داشت: امریکا می خواهد برای هر کارش توجیه داشته باشد. برای حمله به عراق گفتند که سلاح های شیمیایی دارد و بعد همه دیدند که چیزی وجود نداشت. برای تحریم جمهوری اسلامی بحث هسته ای را مطرح کردند و برای سوریه بحث سلاح های شیمیایی را به پیش کشیدند؛ در صورتی که این بهانه ها به هیچ عنوان ثابت نشده اند. آنها به دنبال بهانه هستند تا با تبلیغات رسانه ای وجهه خود را حفظ کند و بگوید منجی جهان هستند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: