آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 24 شهریور ماه 1392 = 15-09 2013

مديران اجرايی کشور؛ توزیع ‌فقر كردند

بهارنیوز: عضو فرهنگستان علوم ایران با بیان اینکه "در دوره‌ای، نتیجه عملکرد مدیران اجرایی، توزیع فقر در کشور شد"، تاکید کرد که در مقطع فعلی باید از راه پیشرفت و توسعه، علم و فناوری را به تولید ثروت ملی روی آورد.
دكتر محمدرضا عارف که در نشست دهمین سال تاسیس ستاد ویژه توسعه فناوری نانو سخن می‌گفت، با بیان اینکه "ویژگی اصلی این تلاش جدی در ارتقاء فناوری نانو بوده است و اعضای ستاد نانو همیشه به دنبال پیشبرد کار بودند نه مطرح کردن نام خود"، به دهه عدالت و پیشرفت اشاره کرد و یادآور شد: باید در دهه حاضر که دهه عدالت و پیشرفت است بتوانیم با شتاب بیشتر و با استفاده از پتانسیل‌های موجود کشور را در مسیر توسعه روزافزون قرار دهیم.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سند چشم‌انداز کشور، تصریح کرد: در سند چشم‌انداز شعار داده نشده است و هرآنچه در این سند موجود است، باور و اعتقاد و عزم نظام است و تحقق این اهداف سند میثاق ملی محسوب می‌شود. برای اینکه بتوانیم به اهدافمان برسیم و به شعارهایمان جامه عمل بپوشانیم، باید بر اساس سند چشم‌انداز حرکت کنیم. وی با تاکید بر اینکه "نانو در کشور جایگاه بسیار خوبی دارد"، اظهار کرد: در کشور، در بخش تولید علم اگر به مفهوم تولید مقاله باشد، پیشرفت خوبی داشته‌ایم و اکنون شاید به افق چشم‌انداز نزدیک شده‌ایم اما ما به دنبال چه علمی هستیم؟ در سند چشم‌انداز وقتی جایگاه اول را برای تولید علم و فناوری می‌بینیم، متوجه می‌شویم منظور، علمی است که به ثروت تبدیل شود، یعنی اثر تولید علم باید در زندگی مردم ملموس باشد. ما نباید در کشور فقر را توزیع کنیم بلکه آثار این پیشرفت باید در زندگی مردم دیده شود و از طریق علم و فناوری پیشرفت و تعالی کشور و رفاه مردم را دنبال کنیم.

عارف خاطرنشان کرد: سیاستگذاران علم و فناوری کشور باید با طراحی نظام جامع نوآوری، تدابیری بیاندیشند تا تولید علم در کشور به فناوری و صنعت منجر شود و کشور در این مسیر بتواند به دانش فنی، اشتغال، ارزش افزوده، صنعت برتر و در یک کلام به ثروت ملی دست یابد. این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه "در فناوری‌های کلاسیک به دلایلی از دنیا عقب افتاده‌ایم"، گفت: می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق در فناوری‌های برتر جایگاه خوبی را در دنیا داشته باشیم.

وی تصریح کرد: امروز با وجود پیشرفت در تولید علم و احراز جایگاه مناسب در سطح منطقه، از شاخص‌های فناوری در رتبه‌بندی‌های جهانی، با کشورهای رقیب فاصله زیادی داریم و با این فاصله، اهداف سند چشم‌انداز ایران 1404 بویژه احراز جایگاه نخست علمی و فنآوری به موقع محقق نمی‌شود. اگر می‌خواهیم پیشرفت را در کشور دنبال کنیم، راهی جز توجه به فناوری نداریم و اتفاقاً مزیت ما در همین بخش‌هاست. باید باور کنیم که مزیت ما "نفت" نیست بلکه مزیت ما نیروی انسانی متخصص و با انگیزه است که می‌تواند کشور را در تحقق آرمان‌های سند چشم‌انداز یاری کند و ما را به اهداف برساند.

وی با طرح این سوال که باید ببینیم موانعی که علم را به تولید ثروت تبدیل نمی‌کند چیست، تصریح کرد: باید یک نظام جامع فناوری و نوآوری تدوین شود و در این ارتباط از تجارب موفق سایر کشورها و از تحریه موفق ستاد نانو به عنوان یک الگو استفاده شود. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به مقوله اقتصاد دانش بنیان پرداخت و گفت: منبع اصلی توسعه، دانش است و اقتصاد دانش محور و توسعه دانش بنیان باید جهت گیری‌های کلی توسعه کشور را دنبال کند البته دانشی که به ثروت تبدیل شود. در حال حاضر تبدیل علم به ثروت مهمترین وظیفه متولیان امور و هم مولدان علم در کشور است. در عین حال برای ایجاد اقتصاد دانایی محور باید علاوه بر فعال‌سازی دانشگاه‌ها، ساختارهای دانش‌بنیان و فناوری محور را ایجاد و تقویت کرد.

عارف در پایان با قدردانی از توجه ویژه مقام معظم رهبری به "فناوری نانو" و با بیان اینکه "تغییر دولت‌ها نباید تاثیر منفی در موضوع علم و فناوری داشته باشد"، تاکید کرد: دولت آقای روحانی مطمئناً نگاه مثبتی به بحث نانو خواهد داشت و به نظر می‌رسد همکاری‌ها با ستاد ویژه فناوری‌های نانو نسبت به گذشته بیشتر باشد؛ البته از دولت نهم و دهم هم تشکر‌ می‌کنیم که فضای موجود را حفظ کرد ولی از دولت آقای روحانی می‌خواهیم کمک بیشتری برای توسعه فعالیت‌های این مجموعه انجام دهد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: