آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 1 مرداد ماه 1392 = 23-07 2013

سرکوب روزنامه نگاران و عکاسان خبری در ترکیه

پیمان پاکمهر - روزنامه نگار در تبریز
www.tabriznews.ir
Email : [email protected]
Tel:00989144157400
Date : 1/5/1392


گزارش تبریزنیوز از سرکوب روزنامه نگاران و عکاسان خبری در ترکیه

49 خبرنگار در زندان ، استعفای اجباری و اخراج 59 روزنامه نگار،ضرب و شتم 114 عکاس خبری و آزار جنسی دو زن خبرنگار در ترکیه


تبریز نیوز*:سرویس حقوق بشر : رسانه های خبری و سازمان های مدافع حقوق بشر در جهان از سرکوب روزنامه نگاران و عکاسان خبری در ترکیه خبر می دهند.

بر اساس گزارش های رسمی پس از آغاز تظاهرات ضد دولتی دو ماه گذشته ترکیه تاکنون حداقل 175 روزنامه نگار و عکاس خبری در این کشور از سوی نیروهای امنیتی و پلیس مورد ضرب و شتم ، آزار جنسی ، استعفای اجباری و اخراج قرار گرفته اند.

کمیته حمایت از خبرنگاران (CPJ)نیز در گزارشی که منتشر کرده از ترکیه با 49 زندانی خبرنگار به عنوان بزرگترین زندان خبرنگاران جهان نام برده است.


اخراج ۲۲ نويسنده و اجبار به استعفای ۳۷ روزنامه نگار

در تازه ترین این گزارش ها ، خبرگزاری ایرنا به نقل از انجمن روزنامه نگاران تركيه از اخراج ۲۲ تن از نويسندگان و روزنامه نگاران اين كشور در طول تظاهرات ضددولتي در ۲ ماه گذشته خبر داد.

اين انجمن اعلام كرد كه ۳۷ روزنامه نگار و نويسنده رسانه هاي تركيه نيزمجبور به استعفا شده اند.
گوكهان دورموس از اعضاي انجمن روزنامه نگاران تركيه امروز در گفت وگو با خبرنگاران افزود: از زمان آغاز تظاهرات ضد دولتي تركيه كه از پارك گزي ميدان تقسيم استانبول آغاز و به سطح اين كشور سرايت كرد، پنج تن كشته و بيش از هفت هزار تن ديگر زخمي شدند. همچنين در طول اين مدت ۵۹ روزنامه نگار اخراج و يا مجبور به استعفا شدند.
وي افزود: اين اخراج ها و استعفاها در راستاي سانسور اعمال شده دولت آنكارا و برخي كارفرمايان رسانه هاي جمعي صورت گرفته است.
اين روزنامه نگار تركيه افزود: در حالي كه روزنامه نگاران ترك تلاش داشتند تمام وقايع و رخدادهاي اخير تركيه را منعكس كنند، برخي در تلاش براي سانسور وقايع بودند.
ناآرامي ها در تركيه از بيش از يك ماه پيش با اعتراض به تصميم دولت اردوغان براي تخريب يك پارك در ميدان تقسيم شهر استانبول با هدف ساخت مركز تجاري شروع شد.
تظاهرات معترضان بعد از مداخله نيروهاي امنيتي و پليس تركيه و استفاده از گازهاي فلفل و اشك آور و ماشين هاي آب پاش به درگيري هاي خونين بين دو طرف منجر و دامنه ناآرامي ها به سراسر تركيه كشيده شد.
بي اعتنايي نخست وزير تركيه به مطالبات معترضان ، لغو نكردن سفرش به شمال آفريقا، عذرخواهي نكردن از مردم، تشديد اقدامات نيروهاي پليس و امنيتي و اظهارات تهديدگونه اردوغان نه تنها آبي بر شعله هاي آتش خشم معترضان نريخت بلكه همچون پاشيدن بنزيني شعله هاي اين آتش را شعله ور تر كرد.
برخي از ناظران، ناآرامي هاي اخير تركيه را ترجمه مداخله هاي دولت اردوغان در امور داخلي سوريه و حمايت همه جانبه آن از تروريست ها ارزيابي كرده اند.


ضرب و شتم 114 عکاس خبری

پیشتر نیز برخی از شبکه های خبری ترکیه و روزنامه حریت از بازداشت و خشونت علیه بیش از یک صد عکاس خبری و شکستن دوربین آنان توسط پلیس و نیروهای امنیتی در این کشور خبر دادند.

به گزارش "تارنمای عکاسی از ایران" به نقل از انجمن عکاسان ترکیه ، در جریان اعتراض های ضد دولتی مردم در شهر های مختلف ترکیه ، 114 نفر از عکاسان خبری که صحنه های اعتراض ها در ترکیه را به تصویر کشیده بودند ، مورد ضرب و شتم و خشونت پلیس و نیروهای امنیتی این کشور قرار گرفته و بازداشت شده اند.

بر پایه این گزارش، شمار زیادی از این عکاسان مورد خشونت پلیس واقع شده و یا عکس های آن ها توسط نیروهای امنیتی ترکیه پاک شده یا از بین رفته اند.

بیشتر جراحات عکاسان و خبرنگاران ناشی از شلیک گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی از سوی پلیس بوده است.

همچنین بسیاری از این خبرنگاران از ضبط دوربین ها و شکسته شدن آن ها توسط پلیس ترکیه شکایت کرده اند.


49 خبرنگار در زندان

خبرگزاری مهر نیز به نقل از جروزالم پست،نوشت: "کمیته حمایت از خبرنگاران" (CPJ)در گزارشی که منتشر کرده از ترکیه به عنوان بزرگترین زندان خبرنگاران جهان نام برده شده است.

بر این اساس ترکیه با 49 زندانی خبرنگار بیشترین آمار زندانیان در بین اصحاب رسانه را در سال جاری از آن خود کرده است.

همچنین ؛ دو روزنامه نگار‌ زن ترک، ماموران امنیتی این کشور را به آزار واذیت جسمی و کلامی پس از بازداشت در جریان اعتراضات پارک "گزی" متهم کردند.


آزار و اذیت جنسی 2 خبرنگار زن

به گزارش حریت دیلی نیوز؛ دریا اوکتان، ۳۲ ساله و آرزو دمیر، ۳۹ ساله خبرنگاران خبرگزاری اتکین در تاریخ ۱۸ ژوئن(۲۸ خرداد) به هنگام اعتراضات گسترده ضد دولتی توسط پلیس ترکیه دستگیر شدند.

این دو روزنامه نگار که پس از هجوم پلیس ترکیه به دفتر محل کار آنها بازداشت شده اند اعلام کردند توسط نیروهای امنیتی مرد مورد تفتیش بدنی و اهانت قرار گرفته‌اند.

خانم دمیر می‌گوید: برای یک زن خیلی سخت است تا این مسائل را بیان و ثابت کند. اما زنان باید به صورت آشکار در این باره صحبت کنند تا مانع ادامه و افزایش آزار و اذیت زنان دربند شوند.

این روزنامه‌نگارن به این پایگاه خبری گفته‌اند در بین ۴۰ نفر مامور مهاجم تنها یک نفر زن وجود داشت و نیروهای امنیتی تمامی فایل‌ها و مدارک آنها را ظبط کردند.

ادعای آزار و اذیت جنسی نسبت به زنان زندانی به صورت گسترده‌ای در شبکه های اجتماعی ترکیه گزارش می‌شود اما بسیاری از زنان ترجیح می‌دهند در این باره سکوت کنند.

طبق گزارش کمیته حمایت از خبرنگاران کشورهایی مانند ترکیه و چین از قوانین حکومتی برای تحت فشار قرار دادن خبرنگاران و به زندان انداختن آنها بهره می گیرند.


درخواست دیدبان حقوق بشر برای بازخواست نیروهای پلیس و فرماندهان

دیدبان حقوق بشر نیز اعلام کرد برخی تظاهر کنندگان در ناآرامی های اخیر در پارک گزی استانبول، به واسطه شلیک مستقیم گلوله های گاز اشک آور توسط نیروهای پلیس ترکیه به شدت زخمی شدند.

شلیک گلوله های گاز اشک آور پلیس در 10 مورد باعث زخمی شدن تظاهر کنندگان شده است.

دیدبان حقوق بشر که مقر آن در نیویورک قرار دارد در این باره اعلام کرد شلیک گلوله های گاز اشک آور به صورت مستقیم به مردم و از فاصله نزدیک، اقدامی «غیر مسئولانه» است و مقامات ترکیه باید نیروهای پلیس را بابت وارد کردن این آسیبها به تظاهر کنندگان مورد بازخواست قرار دهند.

بـه گـزارش خبرگـزاری آلمان از نیویورک، در گزارش دیدبان حقوق بشر در این باره آمده است بر اساس اسناد موجود شلیک گلوله های گاز اشک آور پلیس در 10 مورد باعث زخمی شدن تظاهر کنندگان شده است. در یک مورد نیز یکی از تظاهر کنندگان بر اثر آسیب وارده، یک چشم خود را از دست داده است.

اما "سینکلر وب" محقق ارشد امور ترکیه در سازمان دیدبان حقوق بشر در این باره گفت: گلوله های حاوی گاز اشک آور اگر به صورت مستقیم به سمت تظاهر کنندگان شلیک شود، می تواند آسیبهای جدی و حتی مرگبار را در پی داشته باشد. این موضوع در جریان تظاهرات پارک گزی بارها اتفاق افتاد.

وی افزود: نیروهای پلیس و فرماندهان آنها که از این گلوله ها به شکلی غیر مسئولانه استفاده کردند باید بابت وارد آوردن آسیب غیر ضروری و به خطر انداختن جان افراد، مورد بازخواست قرار بگیرند.


*لازم به یادآوری است سایت تبریزنیوز دات کام در دوران اصلاحات و تبریز نیوز دات ای آر در دوران اصولگرایان زیر تیغ فیلترینگ قرار گرفتند.



ناشناس July 24, 2013 10:13 AM

این اردوقاق خان ترکیه هم مثل تمامی اقراطیون مذهبی تمامی ادیان فکر میکنه نماینده خداست و حکومتش حکومت خداست. چرا در تمامی مذاهب چه اسلام یهودیان و مسیحیان و غیره اعتقاد دارند یا لااقل فکر میکنند روزی بنمایندگی خدا وارث حکومت دنیا خاهند شد و برای رسیدن یا نگهداشتن حومت دینی از هیچ کاری روگردان نیستند . واقعا چرا . روزی را میبینم که اردوخان یا مثل مسری مصر شود یا مثل آدمکشان بوسنی در دادگاه لاهه محاکمه شود.

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: