فتنه ۸۸ نمونه حركت ضد اعتدال بود
جوان آنلاین (پاسداران): «اعتدال» كليد واژهاي است كه به عنوان اصليترين شعار دولت يازدهم مطرح شده و بحث پيرامون چگونگي تحقق آن به شكلهاي مختلف در سطح رسانهها هنوز هم مطرح است. بسياري از نظريهپردازان و كارشناسان مفهوم اين واژه را با تندروهاي بخشي از جريان اصلاحات در تعارض ميدانند. آنچه در ادامه ميآيد نظرات تعدادي از كارشناسان با همين محوريت است.
جواد منصوري معاون اطلاعرساني مركز اسناد انقلاب اسلامي و كارشناس مسائل سياسي در گفتوگو با تسنيم، با اشاره به عملكرد دولتهاي گذشته اظهار ميكند: از ديدگاه بنده متأسفانه هيچ كدام از دولتهاي گذشته معتدل نبودهاند، چرا كه همه آنها خارج از همهجانبهنگري و واقعنگري تصميمگيري ميكردند و به همين دليل هيچكدام از آن دولتها نتوانستند مشكلي از كشور را حل كنند. اين كارشناس مسائل سياسي در ادامه سخنان خود جريان فتنه را بارزترين جريان ضداعتدالي برشمرد و گفت: قطعاً اين جريان يك جريان ضداعتدالي بود چراكه جريان فتنه 88 صرفنظر از اينكه به قانون توجه نكرد، به واقعيتهاي جامعه نيز بياعتنايي كرد و حاضر شد براي رسيدن به اهداف و مقاصد خود همه چيز را فدا كند.
منصوري با اشاره به دولت يازدهم نيز تأكيد كرد: ما اكنون نميتوانيم هيچگونه قضاوتي در مورد دولت آقاي روحاني داشته باشيم، چرا كه هرگونه قضاوت خودش خروج از اعتدال است. ما براي اينكه بتوانيم قضاوتي داشته باشيم بايد براساس تصورات و ذهنيات خود صحبت كنيم كه اين منطقي نيست، لذا بايد اجازه دهيم تا آقاي روحاني كابينه خود را معرفي و سياستهاي خود را مشخص كند و سپس طي ششماه تا يك سال پس از شروع به كار اين دولت ميتوانيم بگوييم كه دولت اعتدالي است يا خير؟
اين كارشناس مسائل سياسي با بيان اينكه عدالت بايد يك اصل اساسي براي ما باشد، گفت: قانونگرايي نقش بسيار تعيينكنندهاي در اين زمينه دارد و حتماً بايد به قانون پايبندي داشته باشيم، چراكه يكي از مهمترين معيارها در اعتدال، پايبندي به قانون و برنامه است و هر كسي خارج از قانون و برنامه عمل كند، در واقع خارج از اعتدال رفتار كرده است.
تندروي در دولت اصلاحات به اوج رسيد
محمدحسن آصفري عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي هم در گفتوگو با تسنيم، با اشاره به معناي اعتدال اظهار ميكند: اعتدال به معني حفظ ارزشها و آرمانهاي امام خميني(ره) و انقلاب اسلامي، ايجاد روحيه استكبارستيزي، دوري از افراطگري و تندروي و عدول نكردن از آرمانها و ارزشهاي انقلاب است.
عضو كميسيون امنيت ملي مجلس در خصوص افراطگرايي دولتهاي گذشته ميافزايد: روحيه تندروي و افراط و تفريطي كه در دولت سازندگي و اصلاحات بود، در دولتهاي نهم و دهم نبوده است و در دولتهاي گذشته ما شاهد بوديم كه تندرويها به اوج خود رسيد، به گونهاي كه در دولت سازندگي ميان مردم و مسئولان فاصله افتاد و مردم نميتوانستند مسئولان را ملاقات كنند. وي ادامه ميدهد: همچنين تندرويهاي وابسته به حزببازي در دوران اصلاحات به اوج خود رسيده بود. اين تندرويها باعث شد كه در دولت اصلاحات واقعههايي مانند 18 تير كوي دانشگاه تهران اتفاق بيفتد، لذا افراط و تفريط در دولت اصلاحات به اوج خود رسيد و سبب شد كه ما اجازه توليد 20 سانتريفيوژ را هم نداشته باشيم و غربيها در سايتهاي هستهاي ما را به خاطر افراطيگريهاي دولت اصلاحات بستند. آصفري در پايان خاطرنشان ميكند: بارزترين جريان ضداعتدال در سالهاي اخير جريان فتنه 88 بود و نمونه بارز تندروي غائلهاي بود كه در فتنه 88 و كوي دانشگاه اتفاق افتاد.
مجرمان فتنه ۸۸ نميتوانند در كابينه دولت حضور داشته باشند
اللهيار ملكشاهي ديگر نماينده مجلس هم خاطر نشان ميكند: معناي اعتدال اين است كه رئيسجمهور منتخب از نيروهاي معتدل و كارآمد اصلاحطلب و اصولگرا در بدنه دولت استفاده كند و افراد تندرو و افراطي در دولت ميدان عمل پيدا نكنند.
وي ميافزايد: البته بناي آقاي روحاني استفاده از نيروهاي متخصص، مجرب و با حسن سابقه و تدبير فارغ از نگاههاي سياسي در كابينه است و اميدواريم دولت تدبير و اميد محقق شود. ملكشاهي با اشاره به برخي اظهارنظرات اصلاحطلبان مبني بر اينكه دولتهاي نهم و دهم مصداق افراط و تفريط هستند و دولتهاي سازندگي و اصلاحات نماد اعتدال به شمار ميروند، گفت: آنها نميتوانند ادعا كنند كه دولتهاي گذشته نماد اعتدال بوده چراكه اينگونه نبوده است، اما اميدواريم دولت يازدهم نماد اعتدال و عقلانيت باشد. رئيس كميسيون حقوقي و قضايي مجلس همچنين خاطرنشان كرد: افرادي كه در سال 88 مرتكب جرم شدند و دستگاه قضايي با آنها برخورد كرد، قطعاً نميتوانند در كابينه دولت حضور داشته باشند، اما اينكه فردي را به صرف داشتن سليقه با حمايت از يك گروه يا جريان طرد كنيم، درست نيست.
حضور اهالي فتنه در كابينه شرعاً و قانوناً جايز نيست
حجتالاسلام سيدمحسن صالح مدير سياسي جامعه مدرسين حوزه علميه قم هم در همين رابطه اظهار ميكند:چيزي كه در ادبيات حجتالاسلام روحاني مشاهده ميكنيم، اين است كه اصول و ارزشها قابل مسامحه و عقبنشيني نيستند، اما در روشها و تاكتيكها طبيعتاً از روشهايي استفاده ميكنند كه معتدل، ميانهرو و فارغ از تعصبات جناحي و گروهي باشد، البته بهتر است اين موضوعات از سوي خود آقاي روحاني تبيين شده و يك مانيفستي براي آن نوشته شود تا مشكلي كه در دوم خرداد در بحث جامعه مدني داشتيم، دوباره گريبانگير كشور نشود. صالح ميافزايد: در دولت آقاي خاتمي شاهد يك نگاه افراطي به بحث توسعه سياسي بوديم و نگاههاي سياسي و هجمه به برخي از ارزشهاي ديني مصداق يك نگاه افراطي است كه در اين دولت حاكم بود، همچنين در دولت آقاي احمدينژاد نيز به مقوله فرهنگ آنطور كه بايد و شايد نگاه كارشناسانه نشد.
مدير سياسي جامعه مدرسين حوزه علميه قم درپايان با اشاره به فتنه 88 بيان ميدارد: اين موضوع يكي از مصداقهاي بارز افراط و تفريط است و در واقع هر چيزي كه در آن غلو شود، مصداق بياعتدالي است، مثلاً اتفاقاتي كه در غائله 18 تيرماه نيز رخ داد، مصداق بارز افراطيگري بود و فتنه 88 نيز از اين دست است، چراكه مباحث مطرح شده در آن مصداق بارز و كامل افراطيگري در عرصه سياست است و در مقابل اعتدال قرار دارد، لذا اينكه عدهاي نتوانستند نقطه نظر مخالف خود را تحمل كرده و مردم را بربتابند، يك افراطيگري است.
فتنهگران اعتقادي به اعتدال ندارند
احمد نجابت عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي هم با بيان اينكه عملكرد دولتهاي نهم و دهم قابل قياس با دولتهاي گذشته نيست، خاطرنشان ميكند: برخي عملكرد دولت فعلي را مصداق افراط و تفريط ميدانند، در حالي كه اينگونه نيست، دولتهاي نهم و دهم به ويژه دولت نهم خدمات زيادي را انجام دادهاند و اين دولتهاي گذشته هستند كه از خود افراط و تفريط به جا گذاشتهاند.
وي ميافزايد: ما تفريط را در دولت و مجلس اصلاحات ديديم. در آن زمان به نام و با شعار توسعه سياسي مشكلاتي را براي كشور به وجود آوردند. مجلس ششم كه طرفداران خاتمي در آن حضور داشتند، بيانيه معروف 127 نماينده را به مقام معظم رهبري صادر كرد و از ايشان خواسته بودند در پرونده هستهاي جام زهر را بنوشند، آيا اين اقدام تفريط نبود؟به نظرم آنها به نام اصلاحات از تفريط هم عبور كردند.
عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي با اشاره به مصداق افراط و تفريط در دولت سازندگي نيز اظهار ميكند: آنها هم به نام سازندگي به دنبال تجملگرايي رفتند و به سياست تعديل روي آورده و براين باور بودند كه در سياست تعديل سرمايهداران، سرمايهگذاري كنند تا از اين طريق چيزي نصيب فقرا شود. نجابت در ادامه با بيان اينكه بارزترين جريان ضداعتدال در كشور طي چند سال اخير نمايان شد، خاطر نشان ميكند: جريان ضداعتدال در فتنه 18 تير 78 و 88 خود را به خوبي نشان داد. مدعيان دموكراسي اصلاً ولايت فقيه را قبول ندارند و ديديم كه در آن ايام چه هرج و مرجي را در كشور رقم زدند. مشاركت، مجاهدين، ملي مذهبيها، سلطنتطلبها در فتنه 88 دست در دست هم دادند تا نظام را ساقط كنند و از اين رو از افراط هم عبور كردند. افراطيون، تندروهاي اصلاحطلب و ليبرال اصلاً به اعتدال اعتقاد ندارند.
سردادن شعار اعتدال توسط افراطيوني فتنهانگيز مسخره است
حجتالاسلام والمسلمين حميد رسايي عضو شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي هم بيان ميكند: روحاني به دليل شناخت درستي كه از عملكرد جريان اصلاحات در طول سالهاي اخير دارد، چه در فتنه 88 و چه در دورهاي كه قدرت در اختيار اصلاحطلبان بود و بعد از پيروزياش توجه كافي به اين نكته داشته كه از چهرههاي شاخص جريان اصلاحات مانند خاتمي و ديگر عناصر آن استفاده نكند و به آنها ميدان ندهد چراكه استفاده از اين افراد شعار اعتدال روحاني را زير سؤال ميبرد.
وي تصريح ميدارد: اصلاحطلبان امروز خود را سمبل اعتدال معرفي ميكنند، در حالي كه برخي از عناصر اصلي و وزراي كليدي آنها در مجلس ششم يا به كشورهاي متخاصم پناهنده شدند يا در سازمانهاي جاسوسي و نهادهايي كه وابسته به سازمانهاي جاسوسي است، حضور دارند و مسخرهترين ادعا توسط جرياني با اين عقبه فعاليت سياسي، شعار اعتدالگرايي است.