آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 30 اردیبهشت ماه 1392 = 20-05 2013

نخ و پارچه‌ های هندی بجای پول نفت در راه ايران

روزنامه اعتماد: موضوع تهاتر كالا در مقابل نفت براي مسوولان ايراني امري عجيب نيست و برعكس گويا مسوولان ايراني راه‌هاي جديدي را براي تهاتر كالا در مقابل نفت يافته‌اند به گونه‌يي كه زماني تهاتر كالا، به مجموعه‌يي كلي از كالاهاي خريداري شده از يك كشور گفته مي‌شد و امروز با تلاش مسوولان برخي كشور‌ها درصدد هستند تا به جاي پول نفت در سكوت كالاهاي خاصي را به ايران صادر كنند. اين امر براي كشورهايي همچون چين و هند كه در سال گذشته به جاي پول نفت طلا تهاتر مي‌كردند به گونه‌يي ديگر جلوه كرده و كار را به جايي رسانده است كه اين كشورها با توافقات پنهاني به دنبال بازپرداخت پول نفت ايران به شكل‌هاي جديد هستند. در اين راستا و پس از توقف تهاتر نفت با طلا، يكي از كشورهايي كه با ايران وارد بحث جدي و جديد براي پرداخت بدهي نفتي خود با ايران شده، هند است. به اين ترتيب نخستين زمزمه‌هاي تهاتر منسوجات نساجي با ايران به عنوان راهكار جديدي تسويه نفتي ايران با هند مطرح شده است؛ امري كه استارت آن با برگزاري نخستين نمايشگاه نساجي هندي‌ها در ايران كليد خورد هرچند كه فعالان در اين صنعت و نمايشگاه رسما حرفي از اين نگاه نو نمي‌زنند. با اين حال ظاهرا روالي نو بين تجار ايراني و هندي قرار است جريان گيرد و طي آن هندي‌ها به ايراني‌ها منسوجات نساجي از قبيل پارچه و نخ و پنبه و... بفروشند و در عوض آن تجار ايراني بهاي اين خريد از هندي‌ها را به خزانه كشور پرداخت كنند تا در نهايت بدهي نفتي هندي‌ها به ايران تسويه شود. البته ظاهرا قرار است اين توافق پشت پرده در سكوت خبري انجام شود تا تجار ايراني – هندي بتوانند با خيال آسوده‌تري به تجارت بپردازند. بر اين اساس در جريان نخستين نمايشگاه نساجي هندي‌ها در ايران هيچ سخني از تهاتر كالا با نفت بيان نشد. به اين ترتيب روز گذشته حدود 60 شركت برجسته هندي با حضور در ايران، كالاهاي گوناگون و بسيار متنوعي از صنايع نساجي هندوستان از قبيل همه گونه‌هاي نخ، الياف، پارچه، محصولات آماده، لوازم و محصولات كنفي را به نمايش گذاشتند تا نخستين گام‌هاي تهاتر و البته شناخت برداشته شود.

در اين رابطه زهره چاترجي معاون وزارت صنعت نساجي هند، با بيان اين مطلب در مراسم آغاز به كار نخستين نمايشگاه تخصصي صنعت نساجي هند در ايران، مهم‌ترين هدف از برگزاري اين نمايشگاه را ورود به بازار نساجي ايران دانست.

وي با اشاره به اينكه INTEXPO نقش محرك نيرومند را در افزايش صادرات هند به ايران خواهد داشت، اظهار داشت: با توجه به عزم دو كشور بايد فعاليت‌هاي تجاري ايران و هند در صنعت نساجي توسعه يابد. معاون وزارت صنعت نساجي هند، خواستار تسهيل در صدور ويزا و فرآيند گمركي شد و تصريح كرد: منتظر مشوق‌هاي دولت ايران هستيم تا تجارت صنعت نساجي بين دو كشور بيش از پيش تسهيل شود و شاهد ارزش افزوده بيشتر براي همكارانمان در هند و ايران باشيم.

آسمان تجارت ايران و هند پرستاره خواهد شد

در ادامه اين مراسم، احمد دوست‌حسيني دبيركل اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان تهران، با بيان اينكه تجارت ايران و هند در مجموع قوي نيست، اضافه كرد: با وجود روابط تاريخي، فرهنگي، اجتماعي و... سزاوار است تا شاهد روابط تجاري مطلوب‌تري بين ايران و هند باشيم. وي افزود: روابط صنعت نساجي ايران و هند بسيار قديمي است و اميدواريم در اين نمايشگاه، طرف‌هاي ايراني و هندي به صورت مشخص به شناسايي روابط تجاري مورد نظر و توسعه آن بپردازند. دوست‌حسيني همچنين از آمادگي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران براي هرگونه همكاري در راستاي روابط بهتر بين تجار و صنعتگران خبر داد و اظهار اميدواري كرد كه آسمان تجارت ايران و هند پرستاره شود.

برپايي نمايشگاه صنعت نساجي ايران در هندوستان

عليرضا حائري، دبير انجمن صنايع نساجي ايران نيز در اين افتتاحيه با بيان اينكه صنعت نساجي كشور در سال قبل شاهد ورود 5/1 ميليارد دلار واردات از كشور هند بوده است، تصريح كرد: حدود 75 درصد واردات صنايع نساجي از كشور هند به ماشين‌آلات و مواد اوليه نساجي مربوط بوده است. به گفته حائري، حدود 400 ميليون دلار از رقم واردات صنايع نساجي از هندوستان مربوط به ورود ماشين آلات و لوازم يدكي و نزديك به 700 ميليون دلار نيز مواد اوليه و واسطه‌يي مرتبط با اين صنعت بوده است.

دبير انجمن صنايع نساجي ايران اظهار اميدواري كرد كه اين نمايشگاه نقطه عطفي براي گسترش و تعميق روابط بين ايران و هندوستان باشد و گفت: نبايد روابط صنعت نساجي ايران و هند صرفا به روابط تجاري ختم شود بلكه بايد شاهد توليد مشترك، سرمايه‌گذاري‌هاي مشترك، بهره‌مندي از آموزش‌ها و تجربيات مديريتي و... دو طرف باشيم.

وي همچنين خواستار برگزاري يك نمايشگاه با حضور فعالان صنعت نساجي ايران در كشور هندوستان شد.

هندي‌ها رقباي تجاري نيستند

همچنين راكش مهرا، رييس شوراي توسعه صادرات منسوجات مصنوعي و ابريشم هند، در اين مراسم تاكيد كرد كه شركت‌هاي نساجي هندي به عنوان رقباي تجاري به ايران نيامده‌اند بلكه ما به عنوان شركا يا همكاران شما براي تكميل و اتمام نيازها و الزامات صنعت نساجي، راهي ايران شده‌ايم.

به گفته وي، توليدات نساجي هند به دليل اينكه از نظر فني از جديد‌ترين متد توليدي روز پيروي مي‌كند و ضمن كيفيت ممتاز، قابل رقابت با توليدات همتراز خود در جهان است.

مهرا، اظهار اميدواري كرد كه با مشاركت و همكاري، بتوانيم قابليت‌هاي بيشتري براي رقابت در عرصه جهاني صنعت نساجي به دست بياوريم.

وي همچنين ميزان مبادلات حوزه نساجي با ايران را ناكافي دانست و تاكيد كرد كه افزايش تعاملات و ارتقاي سطح مبادلات به نفع دو كشور است.

براساس اين گزارش، صنعت نساجي هند پس از كشاورزي دومين بخش بزرگ در اين كشور است كه 45 ميليون نفر در آن مشغول به‌كارند.

هندي‌ها بزرگ‌ترين توليدكننده جود، دومين توليدكننده پنبه و صنايع سلولزي هستند و بزرگ‌ترين بازار صادراتي محصولات نساجي اين كشور، امريكا است.

ارزش واردات محصولات نساجي ايران 7/2 ميليارد دلار است كه 7/11 درصد از اين ميزان مربوط به كالاهاي نساجي وارداتي از هند است و مسوولان هندي در اين مراسم از برنامه‌ريزي دو ساله خود براي رساندن اين رقم به 30 درصد خبر دادند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: