آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 13 اردیبهشت ماه 1392 = 03-05 2013

باید در مسیر ایجاد تمدن اسلامی گام برداریم

رییس قوه قضائیه گفت:ما اگر چه به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنیم اما هویتی اسلامی داریم ایرانی بودن ما با اسلامیت نورانی شده است ما اول مسلمان هستیم بعد ایرانی.

به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت الله آملی لاریجانی با حضور در دانشگاه عالی دفاع ملی به مناسبت بزرگداشت روز معلم گفت: خداوند در شخصیت شهید مطهری جهات بزرگی را قرار داده بود. یکی از بزرگ‌ترین عنایاتی که به شهید مطهری شد تشخیص نیازهای روز جامعه بود لذا آثاری که وی خلق کرده برای همه متعلمین در سطوح مختلف مفید است.

آیت الله آملی لاریجانی اظهار داشت: وی یک فیلسوف فقیه و متکلمی بزرگ بود که معارف اسلامی را به نحوی که در حوزه‌های علمیه مطرح بود برای عموم مردم تدریس می‌کرد.

وی همچنین با اشاره به مساله حقوق بشر یادآور شد: شهید مطهری حدود ۶۰ سال پیش بحث حقوق بشر را جدی گرفته بود در حالی که در این زمان بحث حقوق بشر نه در حوزه‌های علمیه و نه در دانشگاه‌ها جدی گرفته نمی‌شد.

شهید مطهری در کتاب نظام حقوق زن در اسلام در یکی از فصول، به مباحث حقوق بشری انتقاد کرده و عنوان می‌کند که این مطالب را اهل دین و فکر باید تصویب کنند نه نمایندگان مجلس.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه از دیدگاه شهید مطهری مباحث حقوق بشری باید از ناحیه صاحب نظران مورد بررسی قرار گیرد گفت: ملت ما ملت مسلمانی است که می‌خواهند بدانند تکلیف حقوق بشر براساس مبانی اسلامی چیست؟

وی افزود: ‌بحث حقوق بشر از جهات مختلف نظری و عملی مهم است که امروز کشور ما گرفتار جهات عملی آن شده است به گونه‌ای که به نام حقوق بشر کارهای زیادی در دنیا صورت می‌گیرد و حقوق بشر به اهرمی برای فشار به ملت‌ها و به مشکل جهانی تبدیل شده است.

آملی لاریجانی با اشاره به اینکه باید ببنیم مبانی حقوق بشر چیست؟ تصریح کرد: در مغرب زمین گرایشی وجود دارد که عنوان می‌کند همه حقوق قراردادی هستند اگر نگاه ما توحیدی باشد ادعای من این است که هیچ وقت نمی‌توان گفت همه حقوق قراردادی است چراکه اگر بپذیریم همه حقوق قراردادی است این سوال پیش می‌آید که چه کسی به افراد حق تقنین داده است برای اینکه حقوق قراردادی را تصویر کنیم باید یکجا بایستیم و بگوییم حق ذاتی وجود دارد که این حق دیگر قراردادی نخواهد بود.

وی با تاکید براینکه بالا‌ترین حق، حق طاعت خداوند است گفت: ‌با این نگاه نمی‌توان هر چه غرب عنوان می‌کند گوش کرد در منشور حقوق بشر حقوق زیادی ذکر شده است اما نشانی از حق اطاعت از خداوند دیده نمی‌شود در حالی که حق اطاعت خدا در بالا‌ترین حقوق چارچوب توحیدی قرار دارد و بقیه حقوق زیرمجموعه آن هستند.

آملی لاریجانی با تاکید براینکه پیشرفت‌های ما در باب جهان خلقت در شناسایی ما از حقوق تاثیرگذار است گفت: ‌این تصویر با تصویری که اعلامیه حقوق بشر براساس آن نوشته شده است تفاوت دارد غرب مجموعه تصورات خود را به عنوان مبانی حقوق بشر در اذعان عمومی جا می‌اندازد اما سوال این است که چه کسی گفته حقوق بشر غربی باید در همه جهان حاکم شود.

وی افزود: معنی ندارد که مجموعه کشورهای مسلط پیش فرض‌هایی را در باب حقوق بشر بنویسند و تلاش کنند آن را به بقیه جهان حتی کشورهایی که این پیش فرض‌ها را قبول ندارند جا بیندازند. این چه حقوق بشری است که غرب با اجبار انجام می‌دهد و می‌خواهد آن را به همه دنیا تحمیل کند این خود عملی ضد حقوق بشر است.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه حقوق بشر بر مبنای لیبرال دموکراسی نوشته شده است گفت: این مبنا از تفکر تجدد و مدرنیته نشات گرفته است که پارادوکس‌های متعددی در تفکر لیبرال دموکراسی وجود دارد در حالی که مساله داشتن حق باید با قیودی همراه شود.

وی با تاکید براینکه حقوق بشر در عمل به ابزاری برای غرب تبدیل شده است، یادآور شد: ایران ۳۴ سال با عنایات خدا در مقابل آمریکا ایستاد و حالا ما به مرتدین حقوق بشر تبدیل شده‌ایم در ایراداتی که به ما وارد می‌کنند گزارشات ضد انقلاب را سند قرار می‌دهند در حالی که بغل گوش ما در بحرین مردم می‌جنگند تا یک رای داشته باشند اما در کشور ما هر ساله یک انتخابات برگزار می‌شود و با این حال ما به عدم رعایت حقوق بشر متهم می‌شویم.

آملی لاریجانی افزود: اخیرا وزارت امور خارجه آمریکا در اعلامیه حقوق بشری خود در فصولی به ایران نیز اشاره کرده و در بخش مهم آن گفته شده که اعدام سیاسی در ایران وجود دارد درحالی که این دروغ بزرگی است در این گزارش آمده که در ایران مجازات دشمنی با خدا، اعدام است آن‌ها لفظ محاربه را به این شکل نادرست ترجمه تحت اللفظی کرده‌اند در حالی که اخیرا خودشان کسی که متهم به بمب گذاری بود را پیش از محاکمه کشتند بنابراین می‌بینیم که آن‌ها در عمل هرچه خودشان می‌خواهند انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه در مقدمه حقوق بشر مطلبی وجود دارد که غربی‌ها عامدانه از کنار آن عبور می‌کنند، گفت: در سطر اول اعلامیه حقوق بشر آمده که انسان دارای کرامت ذاتی است سوال این است که از نظر شما انسان چه کسی است که این کرامت را داشته باشد ما در تفکر دینی خود بنیان معقولی برای کرامت انسان داریم اما بنیان لیبرال دموکراسی نمی‌تواند این حرف را بزند و برای این تفکر چنین حرفی یک علامت سوال بزرگ است.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: ما در فرهنگ دینی خود باید برای استنباط مبانی معرفتی تلاش کنیم. بحث حقوق بشر مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد اما نه آن حقوق بشری که غربی‌ها برای ما صادر می‌کنند. در حوزه و دانشگاه این مسائل باید مورد بررسی قرار گیرد. شهید مطهری همواره در این عرصه پیشگام بود.

آملی لاریجانی با اشاره به اینکه غربی‌ها معتقدند جنگ آینده جنگ حقوق بشری خواهد بود، گفت: ما باید خود را برای این جنگ مسلح کنیم البته به وسیله مطالبی که از معارف خودمان بر می‌خیزد نه با استفاده از آنچه غربی‌ها برای ما توصیه می‌کنند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در اجلاس اخیر علما و بیداری اسلامی یادآور شد: رهبری در این اجلاس گفتند جوامع اسلامی باید در جهت تمدن سازی اسلامی تلاش کنند راه این کار‌‌ همان راهی است که شهید مطهری پیش گرفته بود ما اگر چه به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنیم اما هویتی اسلامی داریم ایرانی بودن ما با اسلامیت نورانی شده است ما اول مسلمان هستیم بعد ایرانی.

آملی لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: هویت اسلامی ما جهت امنیت ملی نیز دارد ما معتقدیم پاره پاره کردن جهان اسلام به ضرر همه مسلمانان است چراکه اسلام هم اکنون قدرت اول ما را ایجاد می‌کند بنابراین باید در مسیر ایجاد تمدن اسلامی گام برداریم.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: