آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 20 فروردین ماه 1392 = 09-04 2013

البرادعی سه شرط برای همکاری با مرسی تعيين کرد

به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، محمد البرادعی از شخصیت های برجسته مخالف در مصر سه شرط را برای پایان دادن به تحریم محمد مرسی رئیس جمهور اسلامگرا و تلاش برای دستیابی به توافق ملی تعیین کرد .

وی که مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی است تعیین دولتی بیطرف و معتبر را خواستار شد که قادر به اداره کشور باشد.

البرادعی همچنین انتصاب یک دادستان کل مستقل و همچنین تشکیل هیئتی را برای تنظیم پیش نویس قانون انتخاباتی جدید در مصر خواستار شد .

البرادعی که این اظهارات را در یک کنفرانس اقتصادی بیان می کرد گفت مخالفان آماده اند تا به خاطر مصر با مرسی همکاری کنند .

وی افزود، ما منتظر هستیم تا مرسی متوجه شود زمان به سود او و مصر نیست . اگر این سه شرط برآورده شود، ما گفتگو با دولت را آغاز خواهیم کرد.

البرادعی از اعضای برجسته جبهه نجات ملی در مصر به شمار می رود که تهدید کرده انتخابات پارلمانی را که قرار بوده است این ماه برگزار شود تحریم خواهد کرد.

انتخابات پارلمانی مصر پس از آنکه دادگاهی در این کشور ماه گذشته قانون انتخاباتی را لغو کرد ، به تعویق افتاد .

تاخیر در انتخابات پارلمانی مصر فرصتی را برای همکاری بین مرسی و متحدان وی در اخوان المسلمین با مخالفان آنها فراهم کرد .

کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه مذاکراتی جداگانه را با مرسی و همچنین رهبران مخالف برگزار کرد تا آنها را متقاعد کند برای دستیابی به راه حلی به منظور پایان دادن به مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور تلاش کنند .

مرسی روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد انتخابات پارلمانی در این کشور ممکن است تا ماه اکتبر به تعویق بیفتد . این اقدام می تواند فرصتی را برای دولت مصر فراهم کند تا مذاکرات با صندوق بین المللی پول را باهدف کمک به حل مشکلات اقتصادی این کشور دنبال کند .

براساس طرح اولیه مرسی قرار بود انتخاباتی چهار مرحله ای از اواخر ماه آوریل برگزار و پارلمان مصر تا ماه ژوئیه تشکیل شود .

اما برنامه ریزی ها در این زمینه پس از آنکه دادگاهی در مصر بیانیه ریاست جمهوری را درمورد تعیین تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی لغو کرد ، برهم خورد .

خبرگزاری رسمی مصر ( منا ) به نقل ار مرسی اعلام کرد شاید انتخابات پارلمانی مصر ماه اکتبر برگزار شود.

تعویق انتخابات پارلمانی یکی از منابع اختلاف بین مرسی و مخالفان سکولار را که قصد داشتند این انتخابات را تحریم کنند از بین می برد .

مخالفان سکولار مرسی می گویند قانون انتخابات مصر به گونه ای تنظیم شده است که در جهت منافع اخوان المسلمین و دیگر اسلامگرایان باشد .

اما بااین حال تنش ها در سطح سیاسی همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند زیرا از زمان روی کار آمدن مرسی در مصر، اختلاف ها در این کشور به شدت افزایش یافته است.

این اختلاف ها دستیابی به توافق با صندوق بین المللی پول را به منظور اعطای وام به مصر دشوار کرده است.

مخالفان مرسی پس از آنکه دادستان کل مصر حکم بازداشت پنج وبلاگ نویس را صادر کرد ، او را به سرکوب مخالفان متهم کردند .

مخالفان مرسی ، او و اخوان المسلمین را به تلاش برای سلطه بر کشور و توسل به اقدامات پلیسی غیر دموکراتیک متهم می کنند آنهم در حالیکه دو سال از سرنگونی حسنی مبارک می گذرد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: