آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 6 فروردین ماه 1392 = 26-03 2013

رویارویی انتخاباتی دولت احمدی‌نژاد با پاسداران

محمود احمدی نژاد در واپسین روزهای حضورش در پاستور دیگر هیچ همراهی را برای خود نگذاشته است، نه مجلس و قوه قضاییه‌ای همراه خود می‌بیند و نه مراجع و روحانیت و سپاه و … رییس جمهوری که زمانی با حمایت‌های مشفقانه این نهادها روی کار آمد و این روزها رودروی آنها قرار گرفته است.

به گزارش نامه، رویارویی دولت با سپاه هر روز وارد فاز جدیدی می‌شود، اگر زمانی محمود احمدی نژاد فعالیت‌های اقتصادی سپاه را مورد انتقاد قرار داد و زمانی دیگر تلویحا به موضوع مهندسی انتخابات از سوی سپاه اشاره کرد و در شکل جزئی‌تر مدعی دخالت سپاه در انتخابات نظام پزشکی شد، این روزها یار همیشه همراه او اسفندیار رحیم مشایی هم تلویحا کنایه‌هایی را نسبت به فعالیت سپاه در امر انتخابات وارد می‌کند.

چنانچه روز گذشته به فاصله‌ای اندک از سخنان مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران مبنی بر وظیفه سپاه در تامین امنیت انتخابات، مشایی در سخنانی تامین امنیت و سلامت انتخابات را وظیفه همه مردم دانست «دولت در کنار سایر دست اندرکاران برای سلامت برگزاری انتخابات تلاش می‌کند. رییس جمهوری تاکید جدی بر این امر دارد و حتی بیان کرده است که اگر احساس کنم به طور پنهان و آشکار شائبه‌ای به تامین سلامت انتخابات وجود داشته باشد با جدیت با آن برخورد خواهم کرد.»

رویارویی دولتی‌ها و در راس آن رییس دولت با سپاه از چندی پیش آغاز شد و طی سال گذشته به اوج خود رسید و هر از چندگاهی ادعاهایی از سوی رییس جمهور درمورد سپاه مطرح می‌شود. آنجا که احمدی نژاد در جریان همایش مسئولان «قرارگاه سازندگی سپاه» که با حضور مقامات ارشد سپاه برگزارشده بود، سپاهیان را مورد خطاب قرار داد و با اشاره به اینکه دولت با تشکیل سازمانی به نام «اموال دولت» با فروش املاک و زمین‌های خود کسب درآمد کرده است از سپاه پاسداران خواست تا برای تامین مخارج و کسب درآمد برخی از املاک و اراضی تحت اختیارش را به فروش برساند.

این سخنان رییس دولت موجی از انتقادات را سبب شد. محمدرضا یزدی٬ معاون حقوقی سپاه در واکنش به این اظهارات عنوان کرد «بسیاری از زمین‌هایی که در اختیار سپاه قرار دارد به دلیل نداشتن سند «مدعیان زیادی» پیدا کرده و دولت باید نسبت به صدور سند برای این زمین‌ها اقدام کند.»

اسماعیل کوثری فرمانده پیشین سپاه با انتقاد از این سخنان رییس جمهور گفت «مشخص نیست آقای احمدی‌نژاد بر حسب چه اطلاعاتی گفته که سپاه اموال راکدی دارد که باید آنها را واگذار کند. گرچه من شش، هفت سال است که از سپاه جدا شده‌ام اما بعید می‌دانم، سپاه اموال راکدی داشته باشد.

کوثری در ادامه به حمایت‌های سپاه از دولت اشاره کرد و اظهار داشت «سپاه پاسداران در این سال‌ها از هیچ کمکی نسبت به دولت دریغ نکرده و در موقع حساس تشکیل دولت افراد کارآمد و تاثیرگذاری را به احمدی‌نژاد معرفی کرد که به گواه همه از نیرو‌ها و مدیران کارآمد و موفق دولت بودند. با این وجود هیچ وقت ندانستیم که چرا و با چه استدلالی نیروهای معرفی‌شده توسط سپاه را کنار گذاشتند تا هم دولت از توانمندیشان محروم شود و هم این شائبه منطبق با واقعیت به وجود آید که آقای رییس‌جمهوری کمترین تمایلی برای تعامل با سپاه و نیروهای این نهاد را ندارد.»

این نماینده مجلس در ارتباط با انگیزه احمدی‌نژاد برای رویارویی با سپاه معتقد است «باید از خودشان این سوال را بپرسید. تاکید می‌کنم که سپاه تا آنجایی که بنده مطلع هستم، دست احمدی‌نژاد را خیلی جا‌ها گرفته است. اما ایشان جواب خوبی را با بدی دادند و همیشه طوری برخورد کردند که برای هیچکس قابل قبول نبود. به هر حال لجاجت دولتی که عنوان اصولگرایی را یدک می‌کشد با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امری بود که پیش‌بینی‌اش دشوار به نظر می‌رسید. سپاه از‌‌ همان هفته‌های اول چهارساله دوم دولت نسبت به این مسئله که دیگر با احمدی‌نژاد و دولتش هم رای نیست، آگاهی پیدا کرد.»

همچنین منصور حقیقت پور، از فرماندهان سابق سپاه در واکنش به این اظهارت عنوان کرد «من اصلا نمی‌دانم چرا آقای احمدی‌نژاد در این فضاها وارد می‌شود. آقای احمدی‌نژاد اگر خیلی نگران آن است که هر نهادی هر چه اضافه دارد بفروشد چرا ساختمان وزارت راه را نمی‌فروشد؟ احمدی‌نژاد بیاید ساختمان وزارت راه را بفروشد و با پولش حداقل دوهزار راه روستایی را آسفالت کند. ایشان اگر خیلی دلش می‌خواهد که این مسئله عرف شود از دولت شروع کند… من فکر می‌کنم با فروش وزارت راه و بانک مرکزی نصف بودجه مملکت تامین شود.»

این انتقادات محمود احمدی نژاد را مجبور به عقب نشینی نکرد و او در جریان «همایش تخصصی راهبردهای نوین در پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز» بار دیگر فعالیت‌های اقتصادی سپاه را مورد انتقادات خود قرار داد و گفت« باید همه مرزهای غیرقانونی برای هر سازمان، نهاد و دستگاهی که باشد، بسته شود، اگر کالایی امنیتی، اطلاعاتی و دفاعی است آنها هم می‌توانند از مرز قانونی وارد شوند، هیچ وزارتخانه‌ای حق ندارد اسکله یا مرزی خارج از کنترل گمرک داشته باشد. ممکن است کالایی از پرداخت عوارض معاف باشد که اشکال ندارد چون قانون است؛ اما معنی‌اش این نیست که نباید ثبت شود.» سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه اما این گونه مباحث طرح شده از سوی رییس جمهور را انحرافی دانست و تاکید کرد «این بحثی انحرافی است که توسط افرادی که به نظر ما، ذی نفع هستند، مطرح می‌شود. این افراد با مطرح کردن چنین بحثهایی، قصد دارند توجه دولت و دستگاه‌های دیگر را از جایی که قاچاق اصلی کالا اتفاق می‌افتد، منحرف کنند. نیروهای مسلح به طور طبیعی به دلیل وضعیت نظامی که دارند، اسکله‌هایی نظامی در اختیارشان است که در آنها هیچ‌وقت بحث تبادل کالا صورت نمی‌گیرد و این مسایل صحبت‌های انحرافی است که مطرح می‌کنند.»

محمود احمدی نژاد که گویی حمایت های مشفقانه سپاه را از یاد برده بود زمانی دیگر مدعی دخالت سپاه در امور سیاسی و مشخصا انتخابات شد. وی دی ماه سال گذشته در نشست رسانه‌ای تلویحا نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران را خطاب قرار داد و گفت «هرکس بخواهد مردم را مدیریت کند، مردم او را مدیریت می‌کنند.» این سخن رییس جمهور اشاره به سخنان حجت الاسلام علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه داشت که روز قبل از این نشست، ادعای دخالت سپاه در انتخابات را فاقد سند دانسته و عنوان کرده بود «وظیفه ذاتی سپاه، مهندسی معقول و منطقی انتخابات است. سپاه تنها چارچوب‌ها و معیارها را تبیین می‌کند و این به معنای دخالت در انتخابات نیست.» محمود احمدی نژاد چندی بعد و در جریان یک مصاحبه زنده در رسانه ملی بر این که انتخابات باید «آزاد» برگزار شود تاکید کرد و گفت: «در مسائلی که اختلاف هست و هر کس یک گوشه را می‌کشد، حرف آخر را باید ملت بزند. ملت باید در انتخابات حرف آخر را بزند. احدی هم نباید تاثیری در رای مردم بگذارد. بعضی فکر می‌کنند باید جای مردم تصمیم بگیرند.»
این سخنان رئیس جمهوری با واکنش های زیادی روبرو شد و نهایتا این مقام رهبری بودند که نسبت به استفاده از لفظ «انتخابات آزاد» هشدار داده و تاکید کردند «انتخابات در ایران پس از انقلاب اسلامی همواره «آزاد» بوده است.»

هم صدا با رییس دولت وب سایت روزنامه ایران رسانه نزدیک به دولت نیز در مواردی هجمه هایی را علیه فعالیت‌های اقتصادی و سیاسی سپاه در دستور کار خود قرار داد و مدعی شد که برخی مایلند «ضخامت دیوار بین نظامی گری و سیاست ورزی به صفر میل کند.» شبکه ایران در مطلبی حجت الاسلام علی سعیدی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران به عنوان فردی دانسته که در قامت یک «رجل سیاسی» ظاهر می‌شود. و در ادامه مدعی شد«دخالت متعدد برخی از شخصیت های غیرمرتبط با سیاست بیش از هر چیز چهره مردمسالار و دمکراتیک جمهوری اسلامی را مخدوش می کند. میل روز افزون برخی از شخصیت های غیرسیاسی برای دست کاری در فضای سیاسی کشور، بیش از هر چیز گویای نقصی بزرگ در روندهای مدیریتی کشور است. منتقدان وضعیت فعلی، لااقل خواهان آن هستند که بدانند اصلاح این نقیصه، در اولویت چندم رئیس جمهور قرار دارد.»

برخی رسانه‌های نزدیک به جریان موسوم به جریان انحرافی نیز در دستورکار رسانه‌ای دیگر مدعی فعالیت‌های انتخاباتی سپاه به نفع کاندیداهای خاص شدند.

ماجرای دولتی‌ها و سپاه در سال ۹۱ به همین نقطه محدود نشد و محمود احمدی نژاد در حاشیه یکی از جلسات اسفندماه دولت مدعی دخالت این نهاد در انتخابات نظام پزشکی شد«نظام پزشکی یک نهاد صنفی است و متعلق به جامعه پزشکی و درمانی کشور است و نباید نهادهایی که مسئول نیستند در آن دخالت کنند. نهادهای امنیتی، اطلاعاتی سپاه و اطلاعاتی غیر سپاه نمی‌توانند در آن دخالت کنند، این بد است. این یک تشکل جامعه پزشکی است و باید نمایندگان خودشان باشند تا بتوانند کارها را خودشان اصلاح کنند. باید گزارش این انتخابات بیاید و من در مورد آن تصمیم گیری کنم.» سخنانی که باز هم واکنش مقامات سپاهی را به دنبال داشت که در ضمن آن حضور سپاه در این انتخابات را تنها در چارچوب وظایف تعریف شده عنوان کردند.

سال ۹۲ و اوج گیری فعالیت‌های انتخاباتی دولت؛ از پیام نوروزی بهارانه احمدی نژاد تا سخنان انتخاباتی مشایی!


سال ۹۲ در حالی آغازین روزهای خود را می گذراند که تب و تاب فعالیت های انتخاباتی در نزدیکان دولت و رییس دولت اوج گرفته است. محمود احمدی نژاد که تا آخرین روزهای سال ۹۱ به دلیل رویکرد انتخاباتی و تکرار چندین باره «شعار زنده باد بهار» شعار انتخاباتی منتسب به اسفندیار رحیم مشایی مورد انتقاد بود در حالی دقایقی بعد از آغاز سال ۹۲ رودروی مردم نشست و پیام تبریک خود را اعلام کرد که اینبار نیز به رسم چند سخنرانی قبلی خود، پایان بخش سخنان او مزین به شعار زنده باد بهار بود.

در دیگر سو اسفندیار رحیم مشایی مرد پرحاشیه دولت نیز که با بازگشت از سفر مصر به شدت رسانه ای شده است، در اولین سخنان خود در سال جاری امنیت و سلامت انتخابات و فشارها به دولت برای انجام فعالیت‌های انتخاباتی، انتقاد از رویکرد انتخاباتی رسانه ملی و حمایت از فعالیت‌های دولت را محور سخنان خود قرار داد.
وی در سخنان روز گذشته خود از یک سو از اقدامات دولت در اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها و دیگر فعالیت های اقتصادی و عزل و نصب ها دفاع کرد و صراحتا عنوان کرد احتمال عزل و نصب جدیدی در دولت حتی یک روز مانده به انتخابات نیز وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سلامت انتخابات اشاره کرد و با تاکید براینکه مردم تامین کننده سلامت انتخابات هستند، اظهار کرد که رییس جمهور با هر اقدامی که دخالت در امر انتخابات باشد برخورد خواهد کرد. این سخنان مشایی که به فاصله ای کوتاه از سخنان مشاور ولی فقیه در سپاه پاسداران مطرح شد گمانه‌ها در خصوص واکنشی بودن این اظهارات را مطرح کرده است. چه آنکه پیش از این نیز رییس دولت در مواردی مشابه ادعاهایی را علیه سپاه مطرح کرده بود.

موضع گیری‌های احمدی نژاد - مشایی علیه سپاه را اما برخی ریشه در روشنگری‌ها و افشاگری‌های این نهاد نظامی نسبت به برخی تحرکات جریان موسوم به جریان انحرافی می دانند، چنانچه چندی پیش حجت‌الاسلام علی سعیدی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه، نسبت به نفوذ عناصر فاسد در دولت هشدار داده بود « با وجود آن‌که دولت فعلی کارهای خوبی انجام داده است، اما متاسفانه به بلایی بزرگ گرفتار شد و این بلا وجود عناصر نفوذی فاسد به معنای واقعی کلمه در دولت است که کار را به این‌جا کشاندند.»

محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه نیز در توصیف جریان انحرافی عنوان کرده است« جریان انحرافی حاضر در بخش خصوصی دولت برای اثرگذاری در انتخابات آینده ازطریق پول و رانت‌ به‌دنبال یارگیری است و وجود برخی دیدگاه‌های اعتقادی، فرهنگی و سیاسی در بین برخی افراد اطراف رئیس‌جمهور نگرانی‌هایی را برای دلسوزان انقلاب ایجادکرده است».

همچنین پس از انتشار برخی احتمالات و پیش بینی‌های افرادی مانند قاسم روانبخش از حامیان پیشین دولت در مورد برنامه محمود احمدی نژاد و نزدیکان وی برای انتخابات آتی ریاست جمهوری و طرح این موضوع که ممکن است او در واکنش به رد صلاحیت کاندیدای مورد نظرش از سوی شورای نگهبان انتخابات را برگزار نکند، یکی از فرماندهان سپاه با تایید این موضوع از «فتنه ای عمیق تر از ۸۸ » در انتخابات پیش رو خبر داد.

سرتیب پاسدار محمدعلی آسودی معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران در جریان مراسمی تحت عنوان« یادواره شهید سیدمحمد تقی مخزن موسوی اولین فرمانده سپاه شهرستان رودبار» اعلام کرد: فتنه ای عمیق تر وگسترده تر از فتنه ۸۸ در پیش داریم واین فتنه ها در انتخابات ۹۲ قبل از انتخابات است به شکلی که «برخی می گویند اگر اینچنین نشود، انتخابات را برگزار نمی کنند» و آن را تحریم می کنند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: