آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 26 اسفند ماه 1391 = 16-03 2013

گزارشی درباره رشد صنايع نظامی در ترکيه

خبرگزاری فرانسه امروز شنبه با انتشار گزارشی از آنکارا به برنامه ترکیه برای تقویت صنایع نظامی خود اشاره کرده و نوشته است :

در شرایطی که به علت بحران مالی بودجه های نظامی اروپا با محدودیت مواجه شده،‌ ترکیه تصمیم گرفته است به منظور اعلام استقلال خودش در زمینه فناوری و همچنین جا باز کردن در بازار صادرات، صنایع تسلیحاتی خود را تقویت کند.

دولت ترکیه چنان به این هدف خود می بالید که در پی اتخاذ این تصمیم به دنبال دعوت از مقامات بلندپایه دنیا برای بازدید از تاسیسات نظامی خود برآمد.

هفته گذشته ملک عبدالله پادشاه اردن به اتفاق عبدالله گل رئیس جمهوری ترکیه از جدیدترین تولیدات «ساخت ترکیه» در کارخانه صنایع هوافضای ترکیه در آنکارا بازدید کرد.

هواپیمای بدون سرنشین نظارتی یکی از این تولیدات است و ترکیه از بابت که یکی از معدود کشورهایی به شمار می رود که توانسته است فناوری توسعه این نوع هواپیما را به دست آورد،‌ احساس غرور می کند.

از دیگر محصولات این کارخانه یک هلیکوپتر جنگی است.

مراد بایار معاون وزیر صنایع دفاعی ترکیه گفت قبلا ما برخی پروژه ها را در چارچوب اعطای مجوز یا انتقال فناوری انجام می دادیم اما در ده سال اخیر تلاش کردیم توسعه فناوری خودمان را آغاز نماییم.

وی افزود ما نمی توانیم در منطقه با ابزار و فناوری وارداتی نقش ایفا کنیم.

دولت ترکیه بنابراین اولویت را به تحقیقات نظامی داده است. در حدود هفتصد میلیون دلار بودجه تنها برای سال دو هزار و دوازده به این حوزه اختصاص یافت.

از سوی دیگر ترکیه به منظور جبران تاخیر در این زمینه از عضویت خود در ناتو بهره گرفت تا طرحهای تحقیقات نظامی خود را با مشارکت غربی ها در زمینه انتقال فناوری و دانش مربوطه چند برابر کند.

به عنوان مثال هواپیمای بدون سرنشین ترکیه موسوم به «آنکا» محصول یک فناوری اسراییلی است و تانک جدید جنگی این کشور به نام «آلتای» نتیجه یک پروژه مشترک با شرکت هیوندای روتِم Hyunday Rotemکره جنوبی است.

در تولید هلیکوپتر تی یکصد و بیست و نه ترکیه موسوم به «اَتَک» Atak نیز از یک نمونه انگلیسی ایتالیایی به نام آگوست وستلند AgustaWestland الهام گرفته شده است.

صنایع نظامی ترکیه در حال حاضر از پیشرفت چشمگیری برخوردار است.

سال گذشته رقم معاملات ترکیه به چهار میلیارد و سیصد میلیون دلار رسید و مبلغ صادرات این کشور نیز نزدیک به یک میلیارد و سیصد میلیون دلار برآورد شد ،‌ رقمی که از سی و پنج درصد افزایش طی یک سال حکایت دارد.

آنکارا به رغم موفقیتی که در این زمینه کسب کرده است با بازار جهانی فاصله زیادی دارد و این مطلب را می توان با توجه به معاملات آمریکا در سال دو هزار و یازده و روسیه در سال دو هزار و دوازده درک کرد.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: