همه را ارباب زاده می داند و خود را مردمی نژاد
فردی طرفیم که همه را اربابزاده میداند و خود و دوستانش را مردمینژاد
سایت باند موتلفه اسلامی: قدرت یکی از مهمترین مباحث علوم سیاسی است و بقاء در قدرت نیز دست کمی از بهدست آوردن آن ندارد به ویژه که شیرینی آن به مذاق افراد غیرمهذب خوش آید؛ به این منظور تلاش در بهدست آوردن و استمرار آن بسی مهم است.
قدرتطلبان از دیرباز از شیوه نظامی استفاده نموده و با چیره شدن بر حریف، قدرت را به دست میگرفتند. این شیوه در قرون اخیر به کودتای نظامی یا جنگهای داخلی یا خارجی تبدیل شده است که در لیبی، مصر، سوریه، عراق و... (در سه دهه قبل) شاهد آن بودیم، لیکن در عصر کنونی و با توجه به ساختار قدرت و رویکرد نظامها به دموکراسی، این فرایند کمی پیچیدهتر شده و با روشهای دموکراسی به قدرت دست مییابند و از رأی مردم بهره میبرند مانند آنچه در آمریکا و اروپا مشاهده میکنیم.
در دهه اخیر نیز با رویکرد جدیدی مواجهیم و آن اینکه اگر قدرتطلب در اقلیت باشد از شیوههای موسوم به انقلاب رنگی استفاده میکند؛ چنانچه در اوکراین، گرجستان و... به نظاره نشستیم و کسانی که در اقلیت بودند با ادعای تقلب و حضور در صحنه و محاصره ارکان حکومت(دولت، پارلمان و...) بالاخره غالب شده و به اهداف خویش رسیدند، هرچند در بعضی از کشورها مثل ایران (انتخابات ریاست جمهوری نهم - خرداد سال88) این شیوه جواب نداد و دست قدرتطلبان رو شد. در سوریه نیز چون زمینه انقلاب رنگی نبود به خشونت گرائید و ناکام ماند. شیوههای دیگری نیز برای کسب قدرت یا بقاء در قدرت وجود دارد مانند جابهجایی آراء تا تغییر قانون اساسی که از آن به کودتای خزنده یا سفید یاد میشود. اما امروزه با شیوه جدیدی مواجهیم که مخاطرات روشهای قبلی را ندارد و از آن به کودتای اجتماعی تعبیر مینماییم که در این مقال به بعضی از ابعاد و ویژگیهای آن پرداختهایم، بدان امید که از عوارض آن مصون شویم.
جدول ویژگیهای کودتای اجتماعی
ردیف روش / وسیله هدف نتیجه
1 ارائه خدمات همه جانبه در حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی مثل یارانه، مسکن مهر، هدیه به اقشار مختلف، استثناء کردن اقشار مختلف از قوانین، همه را نان خور دولت کردن و استخدامها برای جلب رضایت مردم افزایش پایگاه اجتماعی خود
افزایش محبوبیت عمومی داخلی و خارجی
تخریب رقیب و مخالفان
کاهش آراء رقیب و مخالفان
2 تخریب دیگران(در حوزه روانی) با اتهام فساد مالی، فساد سیاسی، گروه گرایی، وابستگی به قشر خاص و بیان نقاط ضعف به منظور کاهش پایگاه اجتماعی رقیب و مخالفان به نحوی که هیچکس سالم نماند افزایش پایگاه اجتماعی خویش با پاک و سالم نشان دادن خود و یاران از طریق سیاه جلوه دادن دیگران
3 افزایش فشارها به مردم در موضوع اقتصادی، تورم، ارز، سکه طلا، ماشین، دارو، حج، ارز مسافر، انرژی و تحریمها به منظور نشان دادن اثر دخالت دیگران کاهش محبوبیت دیگران و عدم اقبال به آنها و کسب امتیاز
به منظور نشان دادن کمبود اختیارات خود افزایش محبوبیت خود و اقبال به وی، لغو محدودیتها و فشارها تا خود را سوپرمن نشان دهند
ناقص نشان دادن ساز و کار ساختارها (قانون اساسی و مجلس) تغییر به نحو دلخواه و اشخاص فعلی
4 ایجاد توقعات کاذب در مردم مثل حق نوزاد، خانه ویلائی، یارانه 5 برابری، زمین چند هکتاری، انتقال آب دریا به کویر برای جلب نظر مردم به خود هیچکس نمیتواند چنین شعارهایی بدهد زیرا باید پاسخگو باشد.
هیچکس نمیتواند در رقابت با او پیروز شود زیرا نمیتواند چنین شعارهایی را تحقق باشد
مردم از نامزدی حمایت میکنند که معتقد و مجری چنین شعاری باشد
در این روش (کودتای اجتماعی)
1- دیگر تهدید و حمله خارجی و اجنبی (چون صدام و آمریکا) مطرح نیست تا در مقابل آن بایستی و بجنگی و شهید دهی!
2- با خارجی و اجنبی و نامسلمان (شبیه تهاجم فرهنگی و...) مواجه نیستی بلکه مسلمان معتقد و پاکدست و ایرانی و فراجناحی و پرتلاش در مقابل خویش داری!
3- با یک فرد مطرود (نظیر بنیصدر و رجوی)یا گروه مخالف (مثل نهضت آزادی، جبهه ملی و منافقین و.. و حتی مشارکت و مجاهدین انقلاب) مواجه نیستی تا تکفیر و تفسیق نمایی بلکه با کسی مواجه هستی که مدعی مهرورزی، عدالت و دولت ظهور و مقدمات امام عصر(عج) و... است که در نظرسنجیها و حتی در سایر کشورها محبوبتر از رهبری است!
4- با یک فرد متخلف سیاسی مواجه نیستی بلکه کسی است که شدیدترین حملات را به آمریکا و اروپا و اسرائیل نموده ولی در عین حال آمادهترین فرد برای مذاکره با آمریکا است!
5- با یک ضدانقلاب مواجه نیستی بلکه ضد گروهگرایی، ضد قدرت و... در مقابل تو قرار دارد!
6- با یک ضدولایت فقیه مواجه نیستی بلکه خود را مدافعترین فرد از رهبری میداند و حتی میگوید با مراجع کاری ندارم، در عین حال که از فرامین رهبری تمرد نموده و حتی جلوی وی میایستد!
7- کسی است که همه را اربابزاده میداند و خود و دوستانش را مردمینژاد!
8- شما با یک قانونشکن طرف نیستی که بگویی غلط میکنی که قانون را قبول ندارید، بلکه خود را مجری قانون اساسی و مدافع آن دانسته و هیأت قانوناساسی تشکیل میدهد و درعین حال میگوید قانونی را که قبول ندارم و به نفع مردم نیست امضاء و ابلاغ نمیکنم!
9- شما با یک مدیر ناتوان روبهرو نیستی بلکه مدعی مدیریت جهان است و در هر مجمع جهانی طرح و برنامه دارد و میگوید باید جهان را مدیریت کنیم!
10-با یک مسلمان مواجه نیستی بلکه کسی است که فرامذهبی و فوق ادیان است و شعار انسانیت و انسان کامل را میدهد که همه ادیان و مذاهب را شامل شود و نتوانی با او مخالفت کنی!
11-با یک مخالف بیداری مواجه نیستی، بلکه مدعی بیداری انسانی و بهار جهانی است که شعاری است فوق مسلمین وحتی مستضعفان عالم و نهضت والاستریت آمریکا است! در عین حال که از آن شعار برای انتخابات استفاده میکند (بهار...) و هم مصداق آن را امام زمان(عج) میداند و هم مطابق با طبیعت و علاقه انسانها است.
در آینده بیش از این در خصوص کودتای اجتماعی صحبت خواهیم کرد. شما نیز لطفا نظرتان را برای ما ارسال فرمائید.