آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 13 اسفند ماه 1391 = 03-03 2013

مافيای آموزشی نمی‌گذارد کنکور حذف شود

روزنامه ابتکار: رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي وزارت آموزش وپرورش گفت: موسسات آموزشي درصدد هستند تست‌زني و کلاس کنکور را به پايه اول دبستان نيز تعميم دهند و اگر مي‌توانستند، اعلام مي‌کردند تا براي رفتن از پيش‌دبستاني به دبستان نيز کنکور بدهند تا کتاب‌هاي کمک آموزشي بفروشند.
محي‌الدين بهرام‌محمديان در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اينکه حذف کنکورمقدور است، اما برخي جريان‌ها که در ادامه کنکور منافع بسياري دارند اجازه نمي‌دهند کنکور حذف شود، افزود: هر وقت قرار است تصميمي سرنوشت‌ساز درباره حذف کنکور اتخاذ شود، ماجرا مي‌شود و اجازه چنين کاري را نمي‌دهند چراکه برگزاري کنکور مساوي با تشکيل کلاس‌هاي کنکور، تست‌زني، کنکورهاي آزمايشي و کتاب‌هاي کمک آموزشي است که براي برخي سودهاي کلاني به دنبال دارد.وي در پاسخ به اين که آيا حذف کنکور امکان‌پذير است؟ اظهار کرد: امروز تعداد صندلي‌هاي دانشگاه‌ها اگر نگوييم بيش از داوطلبان است، با تعداد داوطلبان ورود به آموزش عالي برابراست و اين برابري اين امکان را مي‌دهد که هر دانش‌آموزي که اراده کند بتواند وارد دانشگاه شود؛ در عين حال معتقدم همه دانش‌آموزان نبايد وارد دانشگاه شوند.
به گفته معاون وزير آموزش و پرورش، اينکه ما بخواهيم براي 10 دانشگاه کنکور برگزار کنيم و همه اهداف تربيتي را زير سؤال ببريم و مدام بگوييم «کنکور- کنکور» و عطش کاذب ايجاد کنيم، پرسش‌ برانگيز است، وي گفت: دست‌هايي وجود دارد که مي‌خواهند اين عطش حفظ و بلکه بيشتر شود. طي سال‌هاي اخير هر وقت به مرحله تصميم نهايي رسيده‌ايم احساس شده وسط بازي ديگري هستيم. وقتي قانوني در مجلس تصويب شده، قانون است خوب يا بد آن بايد در مرحله اجرا مشخص شود. اگر در مرحله اجرا تشخيص داده‌ شد ناکارآمد است، اصلاح مي‌شود. اکنون آموزش‌وپرورش مي‌گويد آمادگي اجراي اين قانون را دارد، اما برخي اعلام مي‌کنند نه، بايد تغيير ايجاد شود و سوابق تحصيلي از اول دبيرستان يا راهنمايي تهيه شود.
معاون پژوهشي وزير آموزش وپرورش اين گونه اقدامات را حرکت کردن در مسير برخي مافياهاي آموزشي و کمک‌آموزشي عنوان کرد و افزود: اکنون موسسات آموزشي درصدد هستند تست‌زني و کلاس کنکور را به پايه اول دبستان نيز تعميم دهند و اگر مي‌توانستند اعلام مي‌کردند براي رفتن از پيش‌دبستاني به دبستان نيز کنکور بدهند تا کتاب‌هاي کمک آموزشي بفروشند.وي با بيان اينکه برخي سياست‌هاي اشتباه آموزش‌وپرورش در سال‌هاي گذشته نيز به اين امر دامن زده و موجب شده تا شبه‌کنکورها وارد آموزش و پرورش شوند، خاطرنشان کرد: بايد جلوي اين مسائل نيز گرفته شود.همانطور که کنکور را از دانشگاه‌ها حذف مي‌کنيم بايد شبه‌کنکورها را از دوره ابتدايي به راهنمايي و از راهنمايي به دوره متوسطه هم حذف کنيم.
محمديان با مخالفت شديد از به تعويق افتادن قانون حذف کنکور گفت: هيچ نيازي به تعويق قانون حذف کنکور وجود ندارد؛ ضمن آنکه بايد نمرات معلم را معتبر بدانيم، چراکه هيچ دليلي براي ترديدهاي بي‌جا وجود ندارد. چطور مي‌شود استاد دانشگاه نمره‌اش معتبر باشد، اما نمره معلم آموزش وپرورش معتبر نباشد؟ لذا همانطور که استاد دانشگاه در جلسه مصاحبه اعلام مي‌کند اين دانشجو مي‌تواند به دوره دکتري برود، معلم هم مي‌تواند بگويد اين دانش‌آموز من توانايي علمي خوبي دارد و مي‌تواند وارد دانشگاه شود.
رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي وزارت آموزش وپرورش تصريح کرد: آموزش وپرورش ارتقاي پايه تحصيلي را با ارزشيابي کنکور متفاوت مي‌داند چراکه دانش‌آموز پايه به پايه منتقل مي‌شود، اگر براي دانشگاه نتايج کنکور مهم است، چرا سابقه آموزش مي‌خواهند؟ اگر سابقه تحصيلي مهم است همين جمع‌بندي نهايي آموزش و پرورش در سال‌هاي دوم و سوم متوسطه مي‌تواند کمک کند و اين آمادگي اکنون در آموزش‌وپرورش وجود دارد و نبايد مردم را بين برزخ نگه داشت. وي درباره برخي اظهارات مبني بر استاندارد نبودن امتحانات آموزش‌وپرورش گفت: استاندارد يعني چه؟ تعريفي از استاندارد ارائه کنند. يک مرکز سنجش براي دانشگاه و يک مرکز سنجش هم براي آموزش و پرورش وجود دارد.آموزش وپرورش معتقد است که آزمون‌هايش استاندارد لازم و کافي را دارد، اين درحاليست که کنکور براي ورود به دانشگاه شرط مي‌گذارد، اگر مي‌خواهند با ما منقطع باشند شرط بگذارند، اما کنکور را گردن آموزش و پرورش نيندازند، اما اگر مي‌گويند خروجي آموزش و پرورش ورودي آنها باشد، بايد سند تحولي خودشان را در شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب کنند، آن وقت نقطه تقاطع آموزش و پرورش با آموزش عالي مشخص مي‌شود.معاون وزير آموزش و پرورش اذعان کرد: از نظر وزارت آموزش و پرورش، ترازوي ارزشيابي دست معلم است و مرکز سنجش آموزش و پرورش تاييد مي‌کند که سوال معلم استاندارد هست يا نه؟ اگر آزمون‌ها استاندارد نيست چرا مي‌گويند سابقه تحصيلي ؟ مگر آزمون‌ سال‌هاي دوم و سوم فرق مي‌کند؟ و تاکيد داريم آزمون‌هاي آموزش و پرورش استاندارد است و خوب برگزار مي‌شود.
وي خاطرنشان کرد: به گفته آقايان ظرفيت هم در دانشگاه‌ها وجود دارد و هر داوطلب مي‌تواند پنج رشته در 12نقطه محل را انتخاب کند. حال براي 10دانشگاه برتر کشور که متقاضي زيادي دارد آزمون خاص برگزار کنند و شرايط سخت تعيين کنند و بگويند معدل 20 مي‌خواهيم اما اين معدل را هم معلم مي‌دهد. اينکه بخواهيم براي 10درصد ظرفيت دانشگاه‌ها صددرصد داوطلبان را درگير کنيم کار معقولي نيست. به نظر من اقتصاد(بازار) اينجا دخالت دارد.معاون وزير آموزش وپرورش با اشاره به مافياي پشت ماجراي کنکور نيز اشاره کرد و افزود: برخي جريان‌هايي که در بازار آموزش وارد شده‌اند بيش از آنکه به آموزش‌ و تربيت بينديشند به آموزش مي‌پردازند که براي‌شان پول‌ساز باشد و دغدغه علم ندارند و به طرق مختلف تخلف مي‌کنند و به ارزش‌هاي فرهنگي کشور اعتقادي ندارد. اگر اين آموزشگاه‌ها مجوز گرفته‌اند و کسي نظارت نمي‌کند يا اينکه اين فرايند را تاييد مي‌کند معلوم مي‌شود آن جريان در مسائل نظارتي اثرگذاري مي‌کند.
به گفته وي، نکته ديگر ماجرا در اين است که جرياني که مي‌خواهد هميشه کنکور باشد و به تبع‌ آن کلاس، کتاب و تست کنکور باشد، کنکور آزمايشي برگزار شود و سرمايه‌گذاري از سوي خانواده‌ها در امر کنکور انجام شود، براي ظرفيت 10تا15درصدي ظرفيت آموزش عالي است. هر فردي که به اين امر دامن مي‌زند و آن را تثبيت مي‌کند به نفع بازار کنکور کار مي‌کند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: