آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 11 اسفند ماه 1391 = 01-03 2013

رژیم پیشنهاد گروه ۱+۵ را تامین‌‌کننده‌ منافعش ندانست

دیپلمات اروپایی: تحریم نفتی و مالی برداشته نمی‌شود

رادیو آلمان: در حالی‌که علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی مدعی شد گروه ۱+۵ "منطق ایران" را پذیرفته است، ‌یک دیپلمات اروپایی گفت که محدودیت فعالیت ‌مرکز اتمی فردو و بازرسی کامل آن از جمله شروط برای جلوگیری از تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران است.

در پی اظهارات یک مقام آمریکایی درباره جزییات مذاکره اتمی میان ایران و گروه ۱+۵ یک دیپلمات اروپایی نیز برخی از موارد این گفت‌وگوها را فاش ساخت.

این دیپلمات ارشد اروپایی در وین گفت که پنج کشور دارای حق وتو و آلمان در مذاکرات اتمی از ایران نخواسته‌اند که مرکز غنی‌سازی فردو را تعطیل کند و سخنی نیز درباره لغو تحریم‌ها گفته نشده است.

وی تاکید کرد که به ایران تفهیم شده که "قابلیت‌های" مرکز اتمی فردو باید "محدود" شود. این دیپلمات ارشد اروپایی که نخواست نامش فاش شود تصریح کرد که از این فرمول‌بندی "ناروشن" آگاهانه استفاده شده تا ادامه مذاکرات اتمی به خطر نیافتد.

این دیپلمات اروپایی گفت که شش قدرت بزرگ جهانی در آلماتی از ایران خواسته‌اند که امکان ورود بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تاسیسات اتمی زیرزمینی فردو را فراهم کند. دولت ایران باید متعهد شود که نمایندگان آژانس اجازه بازرسی‌های پایه‌ای در فردو را دارند.

این دیپلمات اروپایی تایید کرد که گروه ۱+۵ تنها به ایران گفته است که در صورت تحقق موارد فوق جامعه بین‌المللی از تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران خودداری خواهد کرد و امکان تعدیل برخی از مجازات‌ها علیه جمهوری اسلامی نیز وجود دارد.

وی افزود، محدودیت برای معاملات نفت و گاز ایران و همچنین تحریم بخش مالی این کشور همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.


باقری: گروه ۱+۵ منطق ما را پذیرفته است

علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی که در گفت‌وگوهای آلماتی سعید جلیلی رئیس هیات مذاکره کننده ایرانی را همراهی می‌کرد در یک مصاحبه تلویزیونی با شبکه دو جمهوری اسلامی مدعی شد که "کشورهای ۱+۵ با اذعان به حقوق هسته‌ای ایران، منطق کشورمان را پذیرفتند.»

وی افزود: «دیدیم فشارهای همه‌جانبه غرب، ایران را در پیشرفت هسته‌ای متوقف نکرد و طرف مقابل نیز به این نتیجه رسید که رویکرد همکاری تنها راه مذاکرات است.»

باقری پیشنهاد گروه ۱+۵ را "تامین‌‌کننده‌ی" منافع جمهوری اسلامی ندانست، اما پیشنهادهای طرف مقابل را "قابل بررسی" خواند.

معاون جلیلی گفت: «گروه ۱+۵ باید به صراحت به حقوق هسته‌ای ایران اعتراف کند و توجیهی برای نپذیرفتن این درخواست وجود ندارد.»



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: