تفاوت معنادار آمار طلاق در شمال و جنوب كشور
روزنامه ابتکار: آمارهاي طلاق و ازدواج سالهاي 83 تا 91 استانهاي مختلف كشور نشان ميدهد كه تعداد ازدواجها در برابر هر يک طلاق کمتر شده است و زن و شوهرهاي ساكن مناطق شمال کشوربيشتر از جنوبيها از يکديگر جدا ميشوند.
سالهاست تلاش و تمرکز سياستگذاران بر تدوين و ارائه راهکارهايي بوده که باعث افزايش ازدواج و کاهش آمار طلاق شود. از ارائه وام به زوجهاي جوان گرفته تا تبليغ ازدواجهاي دانشجويي و حتي بسته پيشنهادي وزارت ورزش و جوانان مبني بر اولويت استخدام جوانان متاهل، حذف ضامن وام ازدواج، تامين وديعه اجاره مسکن براي زوجهاي کم درآمد، پرداخت مستمري به جوانان غيرشاغل تا زمان شاغل شدنشان و چندين و چند راهکار ديگر، مواردي بودهاند که براي هشت ميليون جوان ايراني در انتظار ازدواج در نظر گرفته شده است.
با همه اينها بر اساس گزارش خبرآنلاين آمارها از اين حکايت دارد که اين خواسته مسئولان و حتي خانوادهها به وقوع نپيوسته و تعداد طلاقهاي اتفاق افتاده در سالهاي گذشته نگراني مسئولين و جامعهشناسان را در پي داشته به طوري که وزارت ورزش و جوانان از ارسال درخواستي به سازمان ثبت احوال کشور براي ثبت دلايل همه طلاقها خبر داد تا به تحليل علمي و پژوهشي عوامل طلاق بپردازد.
نگاهي به آمار سازمان ثبت احوال کشور و نمودارهاي نسبت ازدواج و طلاق ثبت شده در سالهاي 83 تا سه ماهه اول سال 91 نشان ميدهد عدد نسبت ازدواج و طلاق روند کاهشي داشته که نشان ميدهد ازدواجهاي کمتري در ازاي هر يک طلاق صورت گرفته است. نسبت ازدواج به طلاق، نشاندهنده تعداد ازدواج ثبت شده در برابر هر يک طلاق به ثبت رسيده است.
اين آمار نشان ميدهد در سالهاي قبل تعداد بيشتري ازدواج نسبت به هر مورد طلاق صورت ميگرفته در حالي که هرچه به سالهاي اخير نزديکتر ميشويم اين نسبت ازدواج و طلاق فاصله کمتري گرفته و در ازاي تعداد کمتري ازدواج شاهد طلاق هستيم. آمار و ارقامي که نشان ميدهد شايد بيش از تمام پيشنهادها و تسهيلات در نظر گرفته شده، شايد لازم است ابتدا چارهاي براي حل معضل بيکاري، مسکن، فشارهاي اقتصادي و تورم، فرصتهايي براي آشنايي جوانان با يکديگر و آموزش مهارتهاي زندگي در نظر گرفته شود.