تولید مخدرهای صنعتی در ایران مثل قارچ رشد کرده
مبارزه با مخدرهای صنعتی مشکل شده است، چون کارگاه های تولید آن در سراسر کشور پراکنده شده
فرمانده ناجا از مشکل شدن مبارزه با مواد مخدر صنعتی به دلیل پراکنده شدن کارگاه های تولید آن در کشور خبر داده است. او همچنین نمره پلیس مبارزه با مواد مخدر را 17 اعلام کرده است.به گزارش خبرآنلاین؛ سردار اسماعیل احمدی مقدم، در همایش رؤسای پلیس مواد مخدر سراسر کشور گفت: با پیشرفت علمی و گستردگی ارتباطات، افراد به راحتی میتوانند نحوه تولید مواد مخدر را یاد بگیرند. ما اطلاع داریم که در کشورهای مختلف در گلخانهها و مزرعههای شخصی مواد مخدر تولید میکنند و در مقوله مواد مخدر صنعتی به سادگی و کمتر از چند ساعت میتوان با ترکیب مواد مختلف تولید شود.
به گفته احمدی مقدم اکنون محل تولید مواد در سراسر کشور پراکنده شده: قبلاً در جاهای خاصی این مواد تولید میشد. ولی ما شاهد تولید مواد مخدر صنعتی در استانهای مختلف کشور هستیم که این کار را برای مبارزه با مواد مخدر دشوار میکند.
فرمانده نیروی انتظامی در ادامه گفت: اما با اینکه جمعیت کشور دو برابر شده و آسیبها و همچنین انواع مواد مخدر گسترش پیدا کرده جمعیت معتادان در کشور کنترل شده و ثابت است که در دنیا آمار معتادان مواد الکلی بسیار است ولی در ایران این افراد درصد خیلی کمی را به خود اختصاص میدهند در کل دنیا 250 میلیون نفر به الکل معتاد هستند و در ایران تنها حدود یک درصد آمار نرخ جهانی معتادان به الکل را داریم که این آمار خیلی پایین است. در جمع نسبت انواع اعتیاد در ایران بسیار پایین است ولی خیلیها آمار غلط در مورد اعتیاد در ایران میدهند و بسیاری منتظرند که این آمار را سیاهنمایی کنند.
او همچتین در جمع خبرنگاران گفت: نمره پلیس مواد مخدر 16 تا 18 است. اگر بخواهیم جدا از مؤلفههای سازمانی نظر مردم را در نمرهدهی اعمال کنیم بیش از نمره 15 نمیرسیم چون مواد مخدر یکی از دغدغههای اصلی مردم است و باید بیشتر تلاش کنیم تا رضایت مردم را کسب کنیم.
به گفته احمدیمقدم، گرایش به مصرف مواد مخدر سنگین افزایش یافته است.
فرمانده ناجا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مدت زمان دسترسی به مواد مخدر پنج دقیقه اعلام شده است، گفت: بیان این اعداد چه اهمیتی دارد و بیشتر در مقام مبالغه است و طرح اینگونه مسائل شاید چندان ضروری نیست.
سردار احمدیمقدم همچنین در پاسخ به خبرنگاران در خصوص مأمورانی که رد رشوه کردهاند، گفت: اینکه برخی میگویند دو برابر مبلغ رد رشوه مأموران تشویق میشوند غیر منطقی است تشویقها در نیروی انتظامی هم به صورت نقدی و هم به صورت جایگاه و رتبه و هم به صورت مزایای دیگر است.
بخش هایی از سخنان او را به نقل از فارس و ایسنا بخوانید:
- در حوزه مواد مخدر نیروی انتظامی پیشرفتهای علمی و اطلاعاتی خوبی را داشته است. در بخش میزان ورود کاهش چشمگیری را داشتهایم و در داخل کشور با کنترل مواد مخدر و باربری و همچنین برخورد با کاروانهای مسلح میزان انتقال مواد مخدر در کشور بسیار کم شده و میتوانیم بگوییم امروز هیچ کاروان قاچاق مواد مخدر مسلحی نمیتواند وارد کشور شود.
- در سال 85، 62 درصد مواد مخدر مصرفی در جهان از ایران عبور میکرد و الان این آمار به 28 درصد رسیده است.
- با توجه به افزایش جمعیت و افزایش آسیبهای اجتماعی تعداد معتادان در کشور تقریباً کنترل شده است آماری که از معتادان میتوان بیان کرد در حدود یک میلیون و 200 هزار نفر معتاد دائمی و 800 هزار نفر معتاد تفننی است که در مجموع 2 میلیون نفر میشود.
- باید توجه داشت که تغییرات در نوع مصرف مواد مخدر صورت گرفته و مواد مخدر صنعتی رواج پیدا کرده و این به میزان کم آگاهی و آموزش در این خصوص بستگی دارد.
- امسال بیش از 20 درصد در جرایم نیروی انتظامی کاهش داشتهایم و الان در حدود ماهی هزار جرم به دادسراهای نظامی مأمورین خاطی ارجاع داده میشود که رشوه، تبانی و ضرب و جرح مردم فقط 10 درصد از این جرایم است که روزانه در کل کشور سه فقره میشود اما ما با این جرایم به سختی برخورد میکنیم و حتی اگر در دادسرای نظامی تبرئه شود به کمیته انتظامی ارجاع داده میشوند.
- مواد مخدر یکی از اصلیترین دغدغههای کشورهای مختلف است و عمده کشورها مواد مخدر را در فهرست تهدیدهای امنیت ملی خود قرار دادهاند.
-کشور روسیه آمار معتادین خود را 9 میلیون نفر اعلام کرده و کشورهایی در منطقه شرق آسیا و حتی آفریقا که قبلاً با مسئله مواد مخدر درگیر نبودند الان این خطر را در جامعه خود به صورت محسوس احساس میکنند و در آینده این جریان بیشتر خواهد شد.
-پلیس مواد مخدر از ابتدای انقلاب تاکنون یک میلیون دستگیری در زمینه مواد مخدر داشتند البته آمارهای دستگیری در این حوزه بسیار متفاوت است و ما جمعآوری معتادان کارتنخواب و بیمار را نباید جزو دستگیری محاسبه کنیم خیلی جاها دیده میشود که افرادی خیلی محترم و مسن به صورت سنتی مواد مخدر مصرف میکنند دستگیر میشوند که این افراد فقط به صورت سنتی و به عنوان دارو مصرفکننده هستند و جز دستگیری محاسبه نمیشوند.
- ما در اقدامات درمانی و حجم درمانی در دنیا رتبه اول را داریم و ترجیح میدهیم حتی اگر معتاد در یک مرکز غیر استاندارد و یا با استاندارد پایین نگهداری شود بهتر است از اینکه در خیابان رها شود و ما باید به تجهیز مراکز و استانداردسازی مراکز معتادان توجه کنیم.
- کشور اصلی تولیدکننده مواد مخدر در همسایگی ما است، 5 سال پیش 62 درصد از مواد مخدر کل دنیا از ایران عبور میکرد اما امروز این نرخ با عوامل مختلفی مانند مسدود کردن راه و به وجود آمدن بازارهای جدید در کشورهای شرقی جهان و همچنین تلاشهای نیروی انتظامی در منطقههای شرقی و اقدامات مرزبانی این نرخ به 28 درصد رسیده است.
- کارهای فنی در تولید مواد مخدر مانند راهاندازی واحدهای شناسایی و واحدهای پرورش سگهای تشخیص مواد مخدر ایجاد شده اما ما هنوز در میانه راه هستیم و مردم با توجه به تمام این تلاشها هنوز در این حوزه ابراز نارضایتی دارند چون مواد مخدر دغدغه مردم و یک آسیب اجتماعی است ما باید نظر مردم را در این حوزه جلب کنیم البته این نگرانیها برای کنترل بیشتر خانوادهها نسبت به حساسیت اعتیاد در فرزندانشان بد نیست و خود باعث نوعی پیشگیری است.
- ما باید ظرفیت خود را در نگهداری از معتادان در مراکز درمانی و نگهداری خردهفروشان در زندانها بیشتر کنیم که این اقدامات فقط در حوزه کاری نیروی انتظامی نیست و باید بخشهای خصوصی و دستگاههای مختلف در این حوزه همکاری کنند.
- باید از ظرفیت پلیس افتخاری در پلیس مبارزه با مواد مخدر استفاده کنیم.
- در گذشته مرگ و میر معتادان در ایران 5 هزار نفر بوده این رقم امروز به 3 هزار و 500 نفر کاهش پیدا کرده و ما باید در نظر گرفتن گزارشات مردمی از خردهفروشی و وجود معتادان و معتادان تابلو و خطرساز در جامعه با تشکیل تیمهای مختلف با این موارد هم تا حد زیادی برخورد کنیم و بدانیم که این اصل وجود دارد تا معتاد هست شبکه توزیع مواد مخدر هم هست و اقدامات باید در راستای پیشگیری از وجود اعتیاد باشد.
- مفاسد اقتصادی دغدغه کلی است و پلیس نیز سمینارهای علمی در این زمینه برگزار و همچنین نسبت به تقویت ساختار بخشهای خود در این زمینه اقدام کرده است.
- برای ارتقای ساختارها در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی پیشنهادهایی از سوی نیروی انتظامی مطرح شده که منتظر پاسخ هستیم، البته اقدامات انتظامی در حوزه برخورد است و بیشتر پیشگیری و اصلاح ساختارها و مقررات باید مدنظر قرار گیرد.
- بسترهای اقتصادی را باید معالجه کرد، باید اقتصاد بهجای آنکه متوجه سفتهبازی، رانت و دلالی شود، به بخش تولید تزریق شود.