هزاران نفر طعمه کلاهبرداری يک مسابقه پيامکی
روزنامه خراسان: در حالي که بيش از ۱۰ هزار نفر در کشور طعمه يک کلاهبرداري با عنوان «مسابقه پيامکي» شده اند تلاش کارآگاهان پليس فتا براي دستگيري عامل يا عاملان اين کلاهبرداري گسترده ادامه دارد. رئيس پليس فتاي توليد و تبادل اطلاعات پليس خراسان رضوي که روز گذشته در جمع خبرنگاران رسانه هاي گروهي سخن مي گفت، با بيان اين مطلب افزود: فرد يا افراد ناشناس با ارسال پيامک هايي براي شهروندان با عنوان مسابقه تاريخي، از طعمه هاي خود خواستند تا با ارسال عدد گزينه صحيح، برنده و از جوايز ارزشمند برخوردار شوند. سرهنگ سيدمحسن عرفاني اضافه کرد: شهروندان هر شماره اي را که در پاسخ به اين سوال تاريخي ارسال مي کردند برنده اعلام مي شدند و پيامکي را با عنوان اين که شما برنده جايزه ويژه شده ايد دريافت مي کردند. سپس کلاهبرداران با اين افراد تماس مي گرفتند و درخواست واريز مبلغ ۱۳ هزار تومان هزينه پستي براي ارسال جايزه مي کردند اما وقتي شهروندان اين مبلغ را به شماره حساب کلاهبرداران واريز مي کردند ديگر اثري از جايزه نبود. وي با اشاره به اين که تاکنون بيش از ۱۰ هزار نفر در کشور طعمه اين مسابقه کلاهبرداري شده اند افزود: بررسي هاي پليس فتا بيانگر آن است که تعداد زيادي از افرادي که طعمه اين کلاهبرداري پيامکي شده اند در خراسان رضوي سکونت دارند اما هنوز بسياري از آنان اعلام شکايت نکرده اند چرا که کلاهبرداران مبالغ اندکي از آنان دريافت کرده اند و به همين خاطر نيز بسياري از طعمه ها حاضر نمي شوند شکايت کنند. رئيس پليس فتاي خراسان رضوي گفت: در عين حال تلاش کارآگاهان براي شناسايي و دستگيري عامل يا عاملان اين کلاهبرداري ادامه دارد اما شهروندان نيز بايد هوشيار باشند و به سادگي فريب اين گونه پيامک ها را نخورند و به آن ها پاسخ ندهند.
دستگاه هاي خودپرداز تجهيز شود
وي همچنين با اشاره به افزايش پرونده هاي کلاهبرداري و سرقت از طريق کشاندن شهروندان پاي دستگاه هاي خودپرداز و فريب آنان با انتخاب منوي انگليسي براي پرداخت جايزه هاي واهي گفت: به بانک ها پيشنهاد کرده ايم تا سيستم گويايي را روي دستگاه خودپرداز نصب کنند تا در صورتي که فردي منوي انگليسي را انتخاب کند سيستم گويا به زبان فارسي عنوان کند که مبلغي از حسابش برداشت خواهد شد.
اخاذي از تاجر بزرگ مشهدي
وي در ادامه اين مصاحبه به ماجراي اخاذي از مدير يکي از شرکت هاي بزرگ مشهد اشاره کرد و گفت: مدير اين شرکت از نصابان دوربين مداربسته درخواست کرده بود تا دوربيني را در دفتر وي نصب کنند اما نصاب دوربين با شگردي خاص سيستم رايانه اي شرکت را هک و تصاويري از مدير اين شرکت ضبط کرده بود. رئيس پليس فتا ادامه داد: او سپس با همکاري جوان ديگري و ارسال يک سي دي حاوي تصاوير خصوصي براي مدير شرکت قصد اخاذي ۵۰ميليون توماني را داشت که با ورود به موقع کارآگاهان پليس فتا به ماجراي اين پرونده آنان در اخاذي خود ناکام ماندند و دستگير شدند.
فريب تبليغات ماهواره اي را نخوريد!
عرفاني همچنين بر روند رو به افزايش تبليغات واهي کالاها در اينترنت و ماهواره تاکيد کرد و گفت: افرادي با اين گونه تبليغات کالاهاي تاريخ مصرف گذشته و يا تقلبي را براي شهروندان ارسال مي کنند و پول هاي هنگفتي به جيب مي زنند در حالي که شهروندان فقط از آنان يک شماره تلفن در دست دارند. وي به عاملان اين کلاهبرداري ها هشدار داد: پليس فتا همواره فضاي مجازي را کنترل مي کند و با آنان برخورد جدي خواهد شد چرا که تبليغ و فروش اين گونه کالاها غيرمجاز است و مجازات هاي سنگيني نيز دارد. وي درباره دوستي هاي اينترنتي نيز هشدار داد و گفت: اين گونه روابط عاقبت ناخوشايندي دارد و بسياري از افراد پس از آن که فريب شيادان اينترنتي را مي خورند به پليس فتا مراجعه مي کنند بنابراين خانواده ها بايد هوشيار باشند و فرزندان خود را کنترل کنند.
مقام مسئول در دام کلاهبرداران
رئيس پليس فتاي خراسان رضوي به پرونده ديگري اشاره کرد که يک مقام مسئول در استان خراسان رضوي طعمه کلاهبرداري پيامکي شده بود و کلاهبرداران با کشاندن وي پاي دستگاه خودپرداز مبلغ ۷ ميليون ريال کلاهبرداري کرده بودند. سرهنگ عرفاني گفت: متهم که از داخل زنداني در يکي از شهرهاي کشور و با همدستي دختري افغاني اين کلاهبرداري ها را انجام مي داد شناسايي و مشخص شد که وي به خاطر جرايم سنگين مانند سرقت مسلحانه در زندان به سر مي برد و تاکنون ميليون ها تومان با همين روش از شهروندان کلاهبرداري کرده است.