آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 28 آذر ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 18 December

کاهش فروش نفت، درآمد ارزی را با مشکل مواجه کرد

ایستادگی در برابر نظرات رهبری بی‌انصافی، بی‌معرفتی و بی‌مروتی است/مهم‌ترین نیازهای کشور در آینده نزدیک/عوامل افزایش قیمت ارز/مقابل مقام معظم رهبری باید زانو زد

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی شامگاه یکشنبه مورخه ۲۷ آذرماه با حضور در جمع علما و روحانیون استان کرمان گفت: ««مقام معظم رهبری با این‌که مقام منیعی دارند، بسیار سلیم‌النفس و اهل صبوری و همراهی هستند، اما گاهی اوقات در حق ایشان ظلم می‌شود. ایشان تاکنون با همه رؤسای جمهور همراهی کرده‌اند و این‌که در برابر ایشان ایستادگی شود، جدا از مسائل شرعی، ولایی و حکومتی یک بی‌انصافی، بی‌معرفتی و بی‌مروتی است. ایشان خیلی از اوقات نظرات خودشان را ابراز نمی‌کنند تا دستگاه اداری بتواند کارش را انجام دهد. پشتیبانی مقام معظم رهبری از دولت‌ها نیز به معنای مورد تأیید بودن همه کارهای دولت‌مردان نیست، بلکه ایشان بر خود واجب می‌دانند که از دولت‌ها حمایت کنند. وقتی این ظرفیت فوق‌العاده حمایتی رهبری وجود دارد، بی‌انصافی است که انسان بنای ناسازگاری و لجبازی در برابر آن داشته باشد.»

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در ابتدای سخنان خویش با اشاره به این‌که روحانیت در خط مقدم مطالبات اجتماعی حضور دارند گفت: «علما و روحانیت باید از امور جاری کشور و همچنین مسائل بنیادین جامعه آگاه باشند تا هم پاسخ‌گوی مردم و هم بتوانند منتقل کننده دغدغه‌های مردم به مسئولین باشند.»

وی با تبریک میلاد امام محمد باقر (ع) و ذکر حدیثی از آن حضرت گفت: «اهل بیت به ما می‌گویند که برای رسیدن به کمال وجودی باید دین‌شناسی، پایداری و معیشت اندیشی در دستور کار انسان باشد. این نشان می‌دهد که وقتی یک فرد، یک خانواده و یک جامعه در تأمین معیشت خود مانده و دچار فقر باشد، به کمال وجودی نیز نمی‌رسد.»

کار ویژه روحانیت

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره کار ویژه روحانیت در افزایش روحیه صبر و استقامت نزد آحاد مردم در دوران سخت انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: «امروز نیز که به تعبیر مقام معظم رهبری در یک پیچ تاریخی قرار داریم، نیازمند یاری روحانیت برای بالابردن روحیه ملی و دینی مردم هستیم.»

وی در بخش دوم این نشست به پرسش‌های روحانیون کرمانی پاسخ داد. پورمحمدی در پاسخ به پرسشی که اگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد، آیا همانند رؤسای جمهور پیشین در برابر تصمیمات رهبری می‌ایستد یا خیر گفت: «البته من هنوز تصمیم قطعی در مورد حضور در عرصه انتخابات نگرفته‌ام. اما به هر حال انسان نباید از خودش مطمئن باشد و باید به خدا پناه برد تا حب جاه انسان را در برنگیرد. و خدای ناکرده در برابر قدرت و مسند، احساس غرور و بی‌نیازی کند.»

وی افزود: «مقام معظم رهبری با این‌که مقام منیعی دارند، بسیار سلیم‌النفس و اهل صبوری و همراهی هستند، اما گاهی اوقات در حق ایشان ظلم می‌شود. ایشان تا کنون با همه رؤسای جمهور همراهی کرده‌اند و این‌که در برابر ایشان ایستادگی شود، جدا از مسائل شرعی، ولایی و حکومتی یک بی‌انصافی، بی‌معرفتی و بی‌مروتی است. ایشان خیلی از اوقات نظرات خودشان را ابراز نمی‌کنند تا دستگاه اداری بتواند کارش را انجام دهد. پشتیبانی مقام معظم رهبری از دولت‌ها نیز به معنای مورد تایید بودن همه کارهای دولت‌مردان نیست، بلکه ایشان بر خود واجب می‌دانند که از دولت‌ها حمایت کنند. وقتی این ظرفیت فوق‌العاده حمایتی رهبری وجود دارد، بی‌انصافی است که انسان بنای ناسازگاری و لجبازی در برابر آن داشته باشد.»

وی با اشاره به شخصیت فرزانه رهبر معظم انقلاب افزود: «ایشان اگر در جایگاه ولایت فقیه نیز نبودند، با توجه به سوابق درخشان و دانش و برجستگی که دارند، باید پیش ایشان زانو زد و راهنمایی لحظه به لحظه خواست.»

پورمحمدی در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات آیت‌الله جنتی در مورد رد صلاحیت ساکتین فتنه ۸۸ گفت: «بالاخره شورای نگهبان نهادی قانونی است که با اختیاراتی که دارد، صلاحیت کاندیدا‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. چهره‌هایی که در اوضاع فتنه به نفع فتنه موضع گرفته باشند، از سوی این شورا رد صلاحیت می‌شوند.»

وی در پاسخ به پرسشی در مورد عملکرد اقتصادی دولت نیز گفت: «دولت در عرصه‌هایی نظیر خدمت به مردم در نقاط دوردست و پیگیری کارهای عمرانی موفق عمل کرده است و خصلت مردم‌گرایانه‌اش و همچنین تغییر بافت مدیریتی کشور یکی از محسنات دولت فعلی است. اما در زمینه فعالیت‌های اقتصادی دولت کارنامه قابل دفاعی ندارد. البته دولت دستاورد اقتصادی داشته است، اما با توجه به امکانات و اعتباراتی که در اختیارش بوده است، نتیجه لازم و بهره‌وری مطلوب را نداشته است.»

مهم‌ترین نیازهای کشور در آینده نزدیک

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به پرسشی در مورد مهم‌ترین نیازهای کشور در آینده نزدیک، از حل مسئله اقتصادی، افزایش همبستگی ملی و مدیریت فضای بین‌المللی به عنوان اولویت‌های کشور نام برد. وی در پاسخ به پرسشی در مورد فتنه گران و جذب حداکثری و دفع حداقلی نیز گفت: «موضع ما در این زمینه همانند موضع مقام معظم رهبری است.

ایشان فرمودند کسانی که سردمدار و تریبون دار فتنه ۸۸ بوده‌اند، تا وقتی توبه نکنند، حق بازگشت به مجموعه نظام را ندارند. واقعیت هم همین است. یعنی کسانی حق دارند در این میدان وارد شوند، که قوانین و قواعد میدان را پذیرفته باشند. ادعای ما علیه آقایان موسوی و کروبی این است که اگر قواعد میدان انتخابات را قبول داشتید، چرا پس از شکست در انتخابات، آن ادعا‌ها را مطرح کردید و نتایج را نپذیرفتید. اگر هم که قواعد را قبول نداشتید چرا اصلاً برای شرکت در انتخابات ثبت نام کردید؟ این مشکل اساسی فتنه گران است.»

وی در مورد برخورد قوه قضائیه با فرزندان هاشمی رفسنجانی نیز به اهمیت مستندات قانونی در پرونده‌های آن‌ها اشاره کرد و افزود که قوه قضائیه برابر با قانون با فرزندان ایشان برخورد می‌کند.

پورمحمدی در مورد سیاست خارجی و موضع دولت در قبال بحران سوریه نیز گفت که برخی ناهماهنگی‌ها در این زمینه قابل رویت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی در پاسخ به پرسشی که از علل افزایش اختلاس‌ها می‌پرسید گفت: «نمی‌توان بدون سند گفت که اختلاس‌ها بیشتر شده است، البته می‌توان گفت مشکلات اقتصادی بیشتر شده است و برخی‌ها بی‌حد و اندازه پولدار شده‌اند، اما نمی‌توان گفت که اختلاس زیاد شده است. ولی به هر حال ما این روز‌ها مشکل اقتصادی داریم و از بابت آن عده‌ای از مردم آسیب می‌بیند.»

وی به پرسشی در مورد احتمال تکرار فتنه‌ای نظیر فتنه ۸۸ در انتخابات پیش رو پاسخ داد که باید با روشنگری و اعمال قانون بهانه به دست کسی ندهیم و با انتخابی هوشمندانه و عاقلانه و دوری از هیجانات کاذب، آینده‌ای روشن را برای خودمان رقم بزنیم.

عوامل افزایش قیمت ارز

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به پرسشی که از عوامل گرانی ارز می‌پرسید نیز گفت: «ارز مورد نیاز ما از فروش نفت و صادرات اقلام غیر نفتی به دست می‌آید و این ارز صرف خرید کالا و قطعات مورد نیاز از خارج از کشور می‌شود. ارز زمانی گران می‌شود که عرضه آن کم و تقاضا برای آن زیاد شود. با توجه به این نکته که دشمن به ما فشار آورده و فروش نفت ما کم شده است و از سوی دیگر جابه‌جایی پول و ارز برای ما مشکل شده است، ارز کمتری نسبت به گذشته به دست آورده‌ایم، اما دولت نتوانسته است تقاضای بازار را کنترل کند و معادله عرضه و تقاضا به هم خورده است و این خود باعث افزایش بی‌رویه قیمت ارز شده است. دولت باید در سال ۱۳۸۹ که زمزمه تحریم‌ها جدی می‌شد، باید تقاضا را مدیریت می‌کرد و برای واردات کالاهای تجملی ارز اختصاص نمی‌داد تا این‌که بتواند راحت‌تر با مشکل کمبود عرضه ارز روبرو شود.»



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved