غارت سرمایه های ملی توسط آقای «د» و شرکت «ح»
خبرگزاری تسنیم: اطلاعات جدیدی از دلال نفتی یک میلیارد دلاری که ماه گذشته دستگیر شده بود، منتشر شد که از ارتباط وی با یک معاون وزیر خبر می دهد. علاوه بر این دومین دلال نفتی که در خرید دکل حفاری دست داشت در امارات دستگیر شد.
حدود یک ماه است که دستگاه های امنیتی با همکاری قوه قضاییه اقدام به دستگیری و بازداشت فردی کردند که اگر چه سن کمی دارد ولی توانسته پول های کلانی را از طریق دلالی های نفتی به جیب بزند.
آقای «د» که براساس اطلاعات رسیده در معامله یک میلیارد دلاری دکل های حفاری بین ایران و چین دلالی می کرد دستگیر شده است.
اگر چه برخی وی را به عنوان چهره ورزشی می شناسند اما از سمت های نام برده میتوان به معاون سابق بازاریابی در شرکت«ح» نیز اشاره کرد.
بانگاهی به گذشته نام برده می توان گفت این فرد 6 سال پیش برای شرکت کرسنت نیز فعالیت کرده است و یکی از افرادی بود که به عنوان دلال این شرکت در ایران مشغول به کار بوده است و پس از آشکار شدن موضوع قرار داد کرسنت مدتی به یک فدراسیون ورزشی نقل مکان کرد و به عنوان مشاور رئیس فدراسیون مشغول به کار شد و پس از آنکه آرامش به صنعت نفت بازگشت برای بار مجدد به این صنعت عظیمت کرد.
فرد دستگیر شده در سال 89 با حمایت یک معاون وزیر وارد صنعت نفت و شرکت «ح» شد و بر این اساس سمت معاونت بازاریابی و امور بین الملل این شرکت نیز به او داده شده بود اما با درایت مدیرعامل آن شرکت و پس از پی بردن به آمد و شد های مشکوک نام برده در آبان ماه سال 90 علی رغم مخالفت های شدید معاون وزیر از این سمت برکنار شد.
نام برده قرار بود در قرارداد خرید ده دکل خشکى حفارى و چهار دکل دریایى به مبلغ یک میلیارد دلار نیز بین یک شرکت ایرانی و شرکت دولتى چین دلالى کند و حق کمیسیون خود را نیز دریافت کند.
متاسفانه خبرهای رسیده حاکی از این امر است که این دلال نفتی توانسته با تشکیل شرکت های متعدد در صنعت نفت به صورت تیمی اقدام به دلالی کند که گستره فعالیتش نه تنها به خرید دکل محدود نمی شد بلکه توانسته در دیگر مجموعه صنعت نفت از جمله پتروشیمی نیز فعالیت کند که از جمله شرکت هایی که وی و همدستانش تشکیل داده اند می توان به (شرکت ح س)، (شرکت س ا) و (شرکت پ س ا) اشاره کرد.
اطلاعات رسیده حاکی از این امر است که نیروهای امنیتی کشور پس از بازداشت (د) به اطلاعات جدید دست یافتند و توانستند فرد دیگری را نیز در کشور امارات متحده دستگیر کنند که یکی از افرادی بود که در رابطه با قرار داد کرسنت نیز فعالیت می کرده است .
به گفته منابع آگاه، فرد دستگیر شده در امارات به نام آقای «م»، در گذشته یکی از دلالان خرده پای نفتی بود و تنها اقدام به واردات دکل های حفاری به صورت محدود می کرد که به ناگاه از پیگردهای قانونی رها شد اما پس از مدتی و از طریق شرکت نفتی (س ا)، جهشی یک شبه یافت به طوری که وی و این شرکت به یکی از شرکتهای فعال در مناقصات نفتی تبدیل شدند و توانستند علاوه بر وارد کردن تعداد زیادی دکل حفاری دیگر اجناس صنعت نفت را نیز با زدو بندهایی وارد کنند.
به گفته این منابع مطلع (شرکت س ا)تنها در یک مناقصه خرید دکلهای حفاری که اخیرا انجام داده اندکه ارزشی بالغ بر 420 میلیون دلار داشت،پورسانتی بالغ بر 18میلیون دلار دریافت کرده بود.
برخی از دلالان نفتی در قالب سازنده اقدام به واردات گسترده کالاهای بیکیفیت چینی میکنند و هزینه ای که دریافت می کردند درحد واردات کالاهای مرغوب و درجه یک بود و در شرایط کنونی اقتصاد که نیاز به تولید داخل داریم متاسفانه شرکت های دلالی بیش از گذشته مشغول به کارشدند و در قالب قراردادهای نامتعارف اقدام به واردات کالاهای بی کیفیت می کنند و چون صنعت نفت نیز نیازمند حفظ تولید نفت و گاز است کالاها را تحویل می گیرد و مورد استفاده قرار می دهد.
این مقام مطلع خاطرنشان می کند آمارها حاکی از آن است که به طور متوسط سالانه حدود 30 میلیارد دلار کالا، تجهیزات، مواد شیمیایی و انواع کاتالیستها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران مورد استفاده قرار میگیرد که بخشی از این حجم توسط دلالان وارد می شود.
وی ادامه می دهد این دلالان از یک سو بدون داشتن دغدغه تولید در داخل اقدام به واردات گسترده کالا و تجهیزات نفتی میکنند و از سوی دیگر با یدک کشیدن عنوان تولیدکننده داخلی از مزیت دریافت ارز مرجع هم برخوردار می شوند.