لاریجانی: زمان ارسال سلاح به فلسطین است
رسانه های حکومتی: علی لاریجانی در سفر به بیروت جمعه شب پس از دیدار با همتای لبنانی خود در کنفرانسی خبری به سئوالات خبرنگاران از لبنان ، ایران و کشورهای مختلف پاسخ داد.
رئیس مجلس در پاسخ به خبرنگاری که با اشاره به توقع مردم انقلابی مصر از سران این کشور در حمایت صریح و قاطع از فلسطین ، دیدگاه لاریجانی را پیرامون مواضع قاهره در حمله صهیونیست ها به غزه جویا شد، گفت : شرایط کشورها متفاوت است و ممکن است کشورها ملاحظاتی داشته باشند.
وی ادامه داد : ما به دنبال تحقیر کسی نیستیم و دیدگاه ما این است که در شرایط فعلی باید از ملت فلسطین حمایت واقعی شود.
لاریجانی تاکید کرد : همه کشورها باید در حدی که می توانند کمک کنند.
وی در این نشست خبری کشورهای منطقه را بعد از حمله اخیر به غزه به سه دسته تقسیم کرد و گفت : برخی کشورها سکوت و برخی حمایت زبانی کردند . گروهی نیز تلاش می کنند نقش واسطه داشته باشند ، اما نه کمک واقعی می دهند و نه سلاح به مردم فلسطین . زمان این گونه لابی گری ها و حرف های کم خاصیت گذشته است .
وی ادامه داد: کسانی که معتقدند به فلسطین کمک کرده اند بگویند چقدر سلاح به آنها داده اند.
رئیس مجلس در پاسخ به سؤالی درباره موضع ایران درباره سوریه گفت: بحث ما در سوریه این است که اصلاحات و دموکراسی باید محقق شود و ملاحظه نظامی در این کشور را مطلقا رد می کنیم ، ما مذاکرات با سایر کشورها را ادامه می دهیم تا راه حل سیاسی برای موضوع سوریه کسب شود.
وی با بیان اینکه برخی کشورها با ارسال سلاح به سوریه به موضع مقاومت در برابر صهیونیستها ضربه می زنند ، خاطرنشان کرد: در موضوع سوریه ما معتقدیم نباید عدهای از بیرون شرط و شروط تعیین کنند چراکه سرنوشت مردم سوریه باید توسط سوریها رقم بخورد.
لاریجانی در پاسخ به خبرنگاری که اختلاف ایران و ترکیه را برسر شرایط سوریه عمیق خواند گفت: ما با ترکیه که کشور دوست و برادر ماست درباره موضوع سوریه اختلافنظر داریم و این اختلاف نظر ما در مباحث روشی است. چراکه ما معتقدیم باید موضوع سوریه به دور از مناقشات بیرونی با یک همگرایی حل و فصل شود.
وی ادامه داد: ما در مذاکرات در پی یکی کردن روشها هستیم و تلاش می کنیم اختلاف نظر ها به راه حل مرضی الطرفین برسد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین به سؤالی درباره احتمال حمله نظامی ناتو به سوریه تاکید کرد: ما به طور مطلق هرگونه اقدام نظامی در سوریه را رد میکنیم و اساساً معتقدیم مشکلات سوریه باید توسط خود سوریها حل و فصل شود و نتیجه آن توسط صندوقهای رأی و به شکلی کاملاً دموکراتیک مشخص شود.
وی در پاسخ به خبرنگاری که درباره موضع ایران در قبال گروهها و جریانهای مختلف لبنان پرسید، گفت: ابتدا باید بگویم در همین جنگ ۳۳ روزه که افتخار ملت لبنان است برخیها در لبنان از حزبالله حمایت نکردند اما معتقد به وحدت گروهها و جریانها در لبنان هستیم.
وی درباره تفرقه افکنی ها در لبنان گفت : فکر می کنم رهبران لبنان از اراده قوی برای حل این مساله برخوردارند و ممکن است برنامه هایی برای برهم زدن صحنه سیاسی در این کشور باشد اما این برنامه ریزان آنقدر قدرت ندارند.
رئیس مجلس در پاسخ به سؤالی درباره حمایت ایران از غزه در تهاجم اخیر صهیونیستها، اظهارداشت: ما کمک به مردم فلسطین و غزه را وظیفه شرعی خود میدانیم و از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون نیز از فلسطین حمایت کردهایم و از این پس نیز این کار را خواهیم کرد.
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا عدم حمایت ایران از نیروهای مخالف بشار اسد موجب اختلاف در سوریه نمیشود گفت: ما با طرفهای مختلف در سوریه در ارتباطیم و محدودیتی در این زمینه قائل نشدیم در نشست اخیر نیز از گروههای معارض دعوت کردیم که تشریف بیاورند و حرفشان را بزنند لذا ما در این چارچوب آماده حل مشکل هستیم.
رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال با توجه به اینکه نخستوزیر لبنان در این کشور حضور ندارد آیا سفر شما به بیروت به دلیل انتقال پیام مهم و فوری از سوی ایران به لبنان است، تصریح کرد: نه، حامل پیام فوری نیستم اما مذاکراتی را با مقامات لبنانی انجام دادهام.