روزنامه ابتکار: دبير شوراي عالي فضاي مجازي کشور با تاکيد بر اينکه اين شورا به زودي سياستگذاريهاي کلان در حوزه فيلترينگ را انجام خواهد داد، گفت: شوراي عالي سياستهاي کلان را اخذ ميکند و کارگروه تعيين مصاديق به صورت مصداقي عمل خواهد کرد.
به گزارش مهر، مهدي اخوان بهآبادي در نشست خبري که همزمان با بازديد وي از مرکز توسعه رسانههاي ديجيتال صورت گرفت در خصوص بحث فيلترينگ سرويس جيميل که هفته گذشته اتفاق افتاده بود آخرين وضعيت مرکز ملي فضاي مجازي، شبکه ملي اينترنت و رويکردهاي شوراي عالي فضاي مجازي توضيحاتي ارايه کرد. وي با بيان اينکه در زمينه فيلتر سرويس جيميل دو مجموعه تعيين مصاديق فيلترينگ و وزارت ارتباطات نقش داشتند، تاکيد کرد: شوراي عالي فضاي مجازي هيچگونه نقشي در مسدود کردن سرويس جيميل نداشت و در نهايت اين سرويس با مذاکرات صورت گرفته ميان دو طرف رفع فيلتر شد. وي با اشاره به مسدودسازي سرويس جيميل در هفته گذشته بر لزوم اطلاع رساني در زمينه اقدامي که صورت گرفت و کوتاهي صورت گرفته در اين زمينه تاکيد کرد و گفت: جيميل به دليل نبود آمادگي فني وزارت ارتباطات براي تفکيک دو سرويس جيميل و يوتيوب فيلتر شد. اخوان با اشاره به اينکه تصميم عدم پخش فيلم موهن در سرويس يوتيوب از سوي کارگروه تعيين مصاديق فيلترينگ به وزارت ارتباطات داده شد، ادامه داد: وزارت ارتباطات آمادگي فني براي تفکيک سرويس جيميل و يوتيوب که بر روي يک پروتکل ارتباطي ارايه شدهاند نداشت. در اين راستا سرويس جيميل هم مانند يوتيوب به صورت ناخواسته براي چند روز قطع شد. اگرچه اين چند روز قابل تحمل بود و مردم ميتوانستند آن را بپذيرند اما بايد قبل از آن اطلاع رساني به تمام کاربران صورت ميگرفت. دبير شوراي عالي فضاي مجازي کشور با تاکيد بر اينکه اين شورا به زودي سياستگذاريهاي کلان در حوزه فيلترينگ را انجام خواهد داد و مابقي نهادها بايد در چارچوب اين سياستها عمل کنند، گفت: بر اين اساس شوراي عالي سياستهاي کلان را اخذ ميکند و کارگروه تعيين مصاديق در اين زمينه به صورت مصداقي عمل خواهد کرد.
تصميمي براي فيلترينگ سرويسهايي
مانند جي ميل نداريم
وي گفت: به هيچ وجه تصميمي در خصوص فيلترينگ سرويسهايي مانند جيميل وجود ندارد.اخوان در مورد اينکه نقش شوراي عالي قضاي مجازي در مورد قطع سرويس جيميل چه بود، گفت: نقش ما اين بود که بعد از صحبتهايي که با دو طرف صورت گيرد سرويس جيميل بعد از چند روز باز شد.رئيس مرکز ملي فضاي مجازي کشور در زمينه پروژه اينترنت ملي نيز تاکيد کرد: اين پروژه به هيچ وجه قصد ندارد خدمات اينترنتي که به کاربران ارايه ميشود را مسدود کند و در کل بنايي براي مسدودسازي سرويسهاي اينترنتي وجود ندارد.
حمله اينترنتي به شبکه زير ساخت
اخوان از حمله اينترنتي صورت گرفته به شبکه زيرساخت ارتباطي کشور در روز سه شنبه خبر داد و گفت: بر اين اساس زيرساخت مجبور شد سرعت اينترنت را براي کنترل و مقابله با اين حمله سايبري کاهش دهد به طور کل بعضاً در کشور حملات سايبري صورت ميگيرد که براي آنکه اين حملات را کنترل کنيم مجبور به کاهش سرعت هستيم و پيش بيني ميکنيم که با وجود محدوديتهاي زيرساختي موجود شبکه ملي اطلاعات بتواند ارتقاء خدمات و توسعه زيرساخت ارتباطي را به دنبال داشته باشد.وي با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در زمينه شبکه ملي اطلاعات تاکيد کرد: يکي از دلايل ورود اين شورا به موضوع شبکه ملي اطلاعات تعبير و برداشتهاي مختلف از اين پروژه است که به زودي و تا يک ماه آينده شوراي عالي فضاي مجازي يک بار براي هميشه جزئيات، زمان افتتاح و نهايي شدن اين پروژه را اعلام عمومي خواهد کرد.وي گفت: تناقضي در اقدامات وزارت ارتباطات در اين زمينه با اقدامات شوراي عالي فضاي مجازي وجود ندارد و تمامي تلاش اين است که اقدامات صورت گرفته جنبه اجرايي و عملياتي به خود گيرد.
ادغام وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات
شايعه است
دبير شوراي عالي فضاي مجازي در زمينه موضوع اقدام وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با وزارت راه و شهرسازي گفت: اين موضوع را در حد شايعه شنيدهام و تا اين لحظه اظهار نظر رسمي در اين زمينه اتفاق نيفتاده است.وي تشکيل شوراي عالي فضاي مجازي را دليل بر مطرح شدن ادغام وزارت ارتباطات ندانست و گفت: موضوع ادغام وزارت ارتباطات بعد از واگذاري شرکت مخابرات و جدا شدن اين بدنه عظيم از وزارتخانه مطرح شد و تا کنون به حد حدس و گمان و شايعه بوده است.اخوان از ابلاغ اساسنامه مرکز ملي فضاي مجازي خبر داد و گفت: در ذيل اين مرکز کميسيون عالي شامل کميسيون عالي تنظيم مقررات فضاي مجازي، امنيت فضاي مجازي و ارتقاي توليد محتواي فضاي مجازي تشکيل شده است. همچنين يکي ديگر از ارکان اين مرکز ايجاد پژوهشگاه فضاي مجازي است که مصوبه آن ابلاغ شده است.وي در مورد کميسيون عالي تنظيم مقررات فضاي مجازي گفت: اين کميسيون قرار است تمامي امور مربوط به وضع مقررات فضاي مجازي را انجام دهد تا از تعدد تصميم گيريها در اين حوزه جلوگيري کند. بر اين اساس تصميم گيريهاي خاص ارتباطي توسط کميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات انجام ميشود و شوراي رقابت نيز مانند گذشته تنها بخش قيمت گذاري را بر عهده دارد.دبير شوراي عالي فضاي مجازي با اشاره به اعضاي اين کميسيون گفت: رئيس مرکز ملي فضاي مجازي، رياست اين کميسيون و معاونت مرکز ملي فضاي مجازي دبير اين کميسيون هستند. همچنين نمايندگان دستگاههايي چون سپاه پاسداران، نيروي انتظامي، وزارت اطلاعات، سازمان صدا و سيما و وزارت ارشاد در اين کميسيون حضور خواهد داشت.