العربیه: منابع مطلع سیاسی در صنعا روز جمعه کردند رئیس جمهور یمن با در خواست احمدی نژاد برای ملاقات با وی در نیویورک موافقت نکرد.
یک منبع از دفتر ریاست جمهوری یمن به "العربیه .نت" گفته است یکی از اعضای هیئت ایرانی در سازمان ملل متحد از رئیس جمهور یمن خواسته بود که با احمدی نژاد دیدار کند اما رئیس جمهور یمن این تقاضا را رد کرد.
براساس این گزارش رئیس جمهور یمن در رد تقاضای احمدی نژاد برای دیدار با وی گفت:" تازمانی که ایران دست از دخالت در امور داخلی یمن بر ندارد با هیچکس از مقامات ایرانی دیدار نخواهیم کرد."
پیشتر رئیس جمهور یمن از دخالت های ایران بشدت انتقاد کرده بود و آن را به سیاست مخرب توصیف کرده بود.
وی در ماه ژوئن گذشته خطاب به دخالتهای ایران گفت:" اگر ایران دست از دخالت های خود بر ندارد یمن دست به اقداماتی خواهد زد که برای حکومت ایران سخت و تلخ خواهد بود."
مقامات یمنی ایران را به حمایت نظامی از حوثی ها متهم می کنند.
به دنبال کشف یک شبکه جاسوسی مرتبط با ایران در ماه ژوئیه روابط ایران و یمن به سردی گرایید.
در 18 ژوئیه رئیسجمهور یمن رسما از ایران خواست تا از مداخله در امور داخلی یمن خودداری کند.
خبرگزاری رسمی یمن (سبا) گزارش داده بود که این شبکه جاسوسی علاوه بر فعالیت جاسوسی در یمن در منطقه شاخ آفریقا نیز فعالیت میکرده و در شهر صنعا نیز دست به عملیات جاسوسی زده بود.
مقامات امنیتی یمن گفته بودند که رهبر این شبکه با اوراق هویت جعلی وارد یمن شده بود، ولی تحقیقات نشان داده است که او یک افسر سپاه پاسداران ایران بوده است. افسر بازداشت شده عضو سپاه پاسداران ایران بوده و مدعی شده که او اداره یک شبکه جاسوسی در یمن را به عهده داشته است.
جمهوری اسلامی تلاش کرد که با فرستادن یک نماینده ویژه از سوس احمدی نژاد به هادی رئیس جمهور یمن از رسوایی " هسته جاسوسی" خود را جلو گیری کند اما رئیس جمهور یمن ملاقات با نمایده احمدی نژاد را رد کرد و پس از آن دعوت ایران برای حضور در کنفراس سازمان کشورهای غیر متعهد در تهران نیز شرکت نکرد و این کشور تنها با فرستادن یک دیپلمات در سطح پایین اکتفاء کرد.
پیدا کردن جایگزین برای سوریه
محمد الاطوعی کارشناس سیاسی خاورمیانه در گفت وگویی با العربیه در مورد اصرار ایران در این شرایط برای برقراری روابط با یمن گفت:" ایران دوهدف را از رابطه با یمن دنبال می کند هدف اول ایران پیدا کردن جایگزین برای سوریه است زیرا ایران اکنون دریافته که با سرنگونی اسد جایی در سوریه نخواهد داشت برای همین دلیل خیلی سخت تلاش می کند که با احزاب مخالف دولت یمن بویژه حوثی ها رابطه برقرار کند تا جای پایی برای آینده خود در این کشور داشته باشد.
دومین هدف ایران ایجاد رقابت با عربستان سعودی در این کشور است و تحقق این دو هدف بدون روابط رسمی با دولت یمن امکان پذیر نیست.