آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 1 مهر ماه 1391 برابر با 2012 Saturday 22 September

پدیده طلاق روستاها را هم تهدید می ‌کند

خبرگزاری فارس: تحلیل داده‌های آماری ثبت احوال به ویژه در مورد طلاق و ازدواج نشانگر آن است که پدیده نامبارک طلاق در روستاها یک نگرانی جدی است.

به گزارش مدیرکل ثبت‌احوال استان کهگیلویه و بویراحمد، سن طلاق مردان در این استان 27.8 سال است که این موضوع تهدیدی جدی در پایین آمدن سن طلاق است.

آمار موجود در بخش طلاق و ازدواج در کهگیلویه و بویراحمد نشان می‌دهد که زندگی 382 زوج با میانگین سنی 33.6 سال، تنها در پنج ماهه اول سال از هم پاشید، در حالی که در سالیان نه چندان دور در همین استان به دلایل مختلف طلاق موضوع نگران کننده‌ای نبود و آمار به مراتب از این رقم اعلام شده پایین‌تر بود.

آنچه که می‌توان از آمارهای مربوط به طلاق و ازدواج در کهگیلویه و بویراحمد تحلیل کرد این است که از هر 10.9 ازدواجی که صورت می‌گیرد، یک مورد آن در این استان منجر به طلاق می‌شود.

* طلاق در روستاها بیشتر شده و ازدواج کمتر

تحلیل جزئی‌تر این آمار نشان می‌دهد که از هر 10.2 ازدواج شهری و از هر 11.9 ازدواجی که در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد صورت می‌گیرد، یک مورد از آن به طلاق می‌انجامد.

نکته قابل تامل در این زمینه کاهش آمار ازدواج در روستاها در دوره زمانی پنج ماهه اول سال جاری به نسبت مدت مشابه سال قبل است به طوری که آمار ازدواج روستایی در پنج ماهه اول سال 91 هزار و 846 مورد بوده ولی در مدت مشابه سال 90 این آمار هزار و 931 مورد بوده است، که اگر این کاهش آمار ازدواج روستایی را در کنار افزایش طلاق روستایی بگذاریم بیشتر می‌توان به نگرانی‌ها در این زمینه پی برد.

استان کهگیلویه و بویراحمد استانی لرنشین است که به دلایلی از جمله کوچک بودن و نزدیکی نسبی و سببی افراد به همدیگر، ارتباطات فامیلی گسترده‌ای در آن وجود دارد که همین موضوع تا حد زیادی مانع از پدیده‌ای به نام طلاق شده است ولی متاسفانه در سالیان اخیر طلاق به حدی رسیده است که می توان از آن به عنوان زنگ خطر یاد کرد.

حال و هوای ایلیاتی و صمیمی ده و روستا از عوامل اصلی در نبود و یا کمی فراوانی طلاق در کهگیلویه و بویراحمد بود ولی در سوی دیگر رشد شهرنشینی و دور شدن از فضای سنتی و فرهنگ پاک عشایری پدیده‌ای به نام طلاق را نیز به محاورات عمومی در جامعه و خانواده‌ها تبدیل کرده است.

* آمارها نشان از پیشی گرفتن طلاق روستایی نسبت به شهری دارد

آنچه در حال حاضر به خوبی می‌توان حس کرد ین است که قبح و زشتی طلاق از بین رفته است و این در حالی است که در گذشته و بر اساس تعالیم اسلامی این تفکر با کیفیت‌های مختلف و تعابیر متفاوت در جامعه حاکم بود که با حاصل شدن یک طلاق عرش خدا به لرزه در می‌آید، ولی امروز می‌بینیم که طلاق امری تقریبا عادی تلقی می‌شود و به علل بسیار ساده و پیش پا افتاده زوجین به نام عدم تفاهم تصمیم به جدا شدن از همدیگر می‌گیرند.

آمار 155 طلاق در مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد موضوع دیگری است که می‌تواند نگرانی‌ها در این زمینه را افزایش دهد.

آنگونه که رضا حسینیان در نشست خبری خود با خبرنگاران گفته، در پنج ماهه اول سال جاری به نسبت پنج ماهه سال گذشته، شش واقعه طلاق روستایی بیشتر به وقوع پیوسته است و این یعنی اینکه طلاق در روستاها که در سالیان نه چندان دور شاید به یک مورد هم نمی‌رسید امروز شاهد هستیم که در حال افزایش است و همه این گفته‌ها در حالی است که طلاق شهری ما در کهگیلویه و بویراحمد به نسبت سال 90 کاهشی 11 موردی داشته است.

در تحلیلی ساده‌تر باید گفت که طلاق در روستاهای این استان بیشتر شده است، هر چند آمارهای کلی از کاهش پنج موردی طلاق در سرجمع سخن می‌گویند ولی افزایش طلاق در روستاها نکات قابل تاملی را با خود همراه دارد که مشکلات اقتصادی و تغییر ناگهانی فرهنگ و سطح تفکرات را می‌توان از علل آن به شمار آورد.

بالا رفتن سطح توقعات، مشکلات مالی و بیکاری، چشم و هم چشمی‌ها از دیگر علل راحت شدن طلاقی است که روزی اگر در روستایی زوجی چنین تصمیمی داشت همه ریش سفیدان و معتمدین آن روستا برای ممانعت از آن بسیج می‌شدند.

مدیرکل ثبت احوال: در پنج ماهه اول سال 382 واقعه طلاق ثبت شده است

مدیرکل ثبت احوال کهگیلویه و بویراحمد در این‌باره می‌گوید: در پنج ماهه اول سال جاری 382 واقعه طلاق ثبت شده که 227 مورد آن شهری و 155 مورد آن روستایی بوده است.

وی ادامه می‌دهد در پنج ماهه سال گذشته نیز 238 واقع طلاق شهری و 149 واقعه طلاق روستایی به وقوع پیوسته است.

آنچه در این میان اهمیت بیشتری دارد، بی‌تفاوت نبودن مسئولان در این‌باره است که باید چنین تلنگرهایی را جدی بگیرند و اگر چیزی در چنته دارند رو کنند هر چند مشکلات فراوان دیگری نیز وجود دارد که اگر مسئولان بخواهند برای برطرف شدن آن‌ها به خود زحمت دهند شاید اولویت و اهمیت بیشتری داشته باشند.

آسیب‌های متعدد اجتماعی ناشی از طلاق می‌طلبد تا مسئولان در حداقل کاری که می‌توانند بکنند، علل و ریشه‌های طلاق به‌ویژه در روستاها که زمانی حتی یک مورد هم طلاق نداشتیم را بررسی

و متناسب با آن راهکارهای لازم را به کمک چهره‌های فرهنگی و بخش خصوصی و آن هم با نسخه کار فرهنگی پیدا کنند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved