آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 23 شهریور ماه 1391 برابر با 2012 Thursday 13 September

سالانه بیش از 10 هزار مورد ابتلا به سل در کشور

کارشناس فنی اداره سل و جذام مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر سالانه به طور متوسط حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار مورد ابتلا به اشکال مختلف سل در کشور گزارش می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر شرفی اظهار کرد: در جریان پروژه مبارزه با بیماری سل که یک سال از عمر پنج‌ساله آن باقی مانده است، هفت استان از استان‌های کشور که میزان شیوع سل در آن استان‌ها بیشتر است مورد ارزیابی قرار گرفتند و در زمینه کنترل بیماری پیشرفت‌های قابل توجهی در چهار سال گذشته حاصل شده است، با این وجود به انجام اقدامات بیشتری در این زمینه نیاز است.

وی افزود: آنچه که در این یک‌سال باقی مانده از پروژه باید مورد توجه باشد این است که اقدامات انجام شده در سطح کشور به نتیجه قابل قبولی برسد و این اقدامات در سیستم بهداشت کشور نهادینه شود تا پس از پایان زمان اجرای پروژه این امکان فراهم شود که نتایج حاصل شده با مدیریت صحیح و در مسیری تاثیرگذار هدایت شوند.

شرفی تصریح کرد: از زمان آغاز پروژه تاکنون اقدامات انجام شده رضایت‌بخش بوده، ولی اگر در سال آخر اجرا در همه استان‌ها، به‌ویژه خوزستان با دقت و همت بیشتری فعالیت شود، شاهد پیشرفت‌های سریع‌تر برنامه خواهیم بود. این بیماری دارای دو نوع سل ریوی اسمیر مثبت و منفی و همچنین سل خارج ریوی است؛ سازمان جهانی بهداشت هر سال برای کشورها عددی از بیماران مبتلا به اشکال مختلف سل را اعلام می‌کند که این سازمان در آخرین گزارش خود برای ایران اعلام کرد که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۹ نفر به بیماری سل مبتلا هستند؛ رقمی که در آخرین گزارش وزارت بهداشت اعلام شد نیز ابتلای ۱۴٫۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است.

کارشناس فنی اداره سل و جذام مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: هفت استانی که برای اجرای پروژه مبارزه با بیماری سل تعیین شدند استان‌هایی هستند که نیمی از بیماران موجود در کشور را دارند؛ بیشترین میزان بیماران مبتلا به سل از نوع اسمیر مثبت ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ نفر هستند که قابلیت انتقال این بیماری را از طریق سرفه دارند و سرفه بیش از دو هفته، شاخص‌ترین علامت این بیماری است.

وی ادامه داد: راه تشخیص ابتلا فرد به سل بسیار راحت است. می‌توان از طریق نمونه‌گیری از خلط فرد که در مراکز بهداشتی به صورت رایگان انجام می‌شود بیماری را تشخیص داد. اگر تداوم سرفه، بیش از دو هفته از سوی بیماران و پزشکان مورد توجه قرار گیرد، بیماری پیش از آنکه توانایی انتقال به دیگران را داشته باشد شناسایی و کنترل می‌شود.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved