خبرگزاری هرانا - با گذشت بیش از ۱۷ روز از بازداشت امدادگران داوطلب نگرانی نسبت به وضعیت ایشان افزایش یافته است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پس از گذشت بیش از ۱۷ روز از بازداشت امدادگران داوطلب کمپ روستای سرند ورزقان، مقامات امنیتی و قضایی استان آذربایجان غربی همچنان از اظهار پاسخی روشن درباره وضعیت بازداشت شدگان سرباز میزنند.
این در حالیست که تعدادی از بازداشتیها در وضعیت نامناسب جسمی و روحی بوده ولی اداره اطلاعات تبریز از رساندن خدمات پزشکی و درمان این امدادگران ممانعت به عمل میآورد.
از جمله این امدادگران حسین رونقی ملکی است که دچار مشکلات شدید کلیه پس از عمل جراحی شده و نیاز فوری به خدمات پزشکی دارد و برخی گزارش ها از ضرب و شتم و خونریزی مجدد کلیه های وی حکایت دارد.
این بازداشتها ابتدا با مراجعه و تهدید نیروهای انتظامی و لباس شخصی وزارت اطلاعات با حکمی مخدوش به منظور پلمب کمپ و سپس با هجوم نیروهای گارد ویژه با اسلحه و باتوم و ضرب شتم شدید افراد حاضر در کمپ و توهین و هتاکی فراوان حتی به افراد مسن در میان امدادگران آغاز شده بود و سپس با مطرح نمودن اتهاماتی همچون عدم رعایت بهداشت در کمپ و توزیع نان کپک زده و کنسرو تاریخ مصرف گذشته در میان زلزله زدگان و تمرد از دستور توسط مقامات قضایی استان آذربایجان ادامه یافت.
در ادامه بازداشت شدگان بصورت دستجمعی دست به اعتصاب غذای خشک زدند و در پی آن تعدادی از این امدادگران آزاد شدند.
سپس مقامات امنیتی اقدام به انتقال این امدادگران به بند عمومی زندان تبریز نمودند.
گفتنی است، انتقال این داوطلبان امدادرسانی که تمامی آنها افراد تحصیلکرده و با مدارج بالای علمی از بهترین دانشگاههای ایران هستند، در حالی صورت گرفت که مقامات امنیتی به آنها اعلام داشتهاند که قصد انتقال آنها را به بند عمومی زندان تبریز داشته و در میان زندانیان بند عمومی تبریز اعلام خواهند نمود که اینها به قصد دزدی به مناطق زلزله زده مراجعه کرده بودند.
لازم به ذکر است در میان این داوطلبان امدادرسانی، نام حمیدرضا مسیبیان محقق تاریخ معاصر که به تازگی کتاب وی در زمینه تجزیه ایران در دوران معاصر، انتشار پیدا کرده بود به چشم میخورد و وی که شغل اصلیش مهندسی عمران میباشد به گفته نزدیکانش به اتفاق دیگر مهندسین قصد مشارکت جدی در بازسازی مناطق آسیب دبده را در ماههای آینده و پس از امدادرسانیهای اولیه داشته است.
از جمله دیگر دست اندرکاران فرآیند امدادرسانی در این کمپ، موسسه خیریه کانون مهر کرمانشاه و نیز شمار بسیاری از اساتید دانشگاه و آموزگاران و مهندسین و وکلا و پزشکان و ناشرین کتاب و دانشجویان و دیگر شهروندان بودهاند.
همچنین کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام و نیز کانون مهر کرمانشاه ضمن تاکید بر سلامت کار این امدادگران هریک در بیانیههایی جداگانه خواستار آزادی هرچه سریعتر امدادگران بازداشتی و رسیدگی عادلانه به این امر شدهاند.
بیش از بیست تن از این امدادگران در حال حاضر در بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز به سر میبرند و برای ایشان قرار ۶۰ میلیون تومانی صادر شده است.
گفتنی است، سعید شیرزاد نیز یکی دیگر از امدادگران بازداشت شده هم اکنون در زندان اهر بسر میبرد.