شرق: تفاهمنامه چهارجانبه تنظیم بازار شیر اجرایی نشد تا قیمت شیر و فرآوردههای لبنی در بازار عملا توسط تولیدکنندگان تعیین شود. قیمتهای جدید اما مورد قبول دولتیها نیست و در واکنش به آن راهکاری همچون فروش اعتباری علوفه به دامداران را پیش کشیدند تا شاید مرهمی باشد بر درد افزایش هزینههای تولیدکنندگان و جلب رضایت مصرفکنندگان؛ مرهمی که به باور دامداران تاثیر آن بسیار کوتاهمدت خواهد بود. هرچند دبیر انجمن صنفی صنایع فرآوردههای لبنی امیدوار است با امضای قرارداد بین دامداران و شرکت «پگاه» مبنی بر تحویل شیرخام 750تومانی دامداران به شرکت پگاه و دریافت حوالجات علوفه، بازار لبنیات در مسیر رسیدن به ساحل آرامش قرار گیرد اما دامداران روند صعودی قیمت نهادهها و علوفه در کشور را امری اجتنابناپذیر میدانند و صحبتهایی در رابطه با توقف تولید شیر و لبنیات تا افزایش دوباره قیمت را مطرح میکنند. در همین رابطه «رضا باکری» با بیان اینکه در جلسه دو روز پیش که با موضوع شیر برگزار شد، آخرین وضعیت اجرای دو تفاهمنامه قبلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اتحادیه مرکزی دامداران و کارخانههای صنایع لبنی بررسی شد، افزود: ششم تیر امسال وزارت صنعت، معدن و تجارت تفاهمنامهای با اتحادیه مرکزی دامداران امضا کرد که براساس آن قرار بود دامداریها در قبال دریافت حوالجات خوراک دام، شیرخام را به قیمت 750 تومان در اختیار کارخانهها قرار دهند.
دبیر انجمن صنفی صنایع فرآوردههای لبنی در ادامه با تایید اجرایی نشدن تفاهمنامه یاد شده به دلیل افزایش قیمت شیرخام گفت: در جلسه دو روز پیش مجددا بر اجرای تفاهمنامه تاکید و قرار شد که اتحادیه دامداران، شیرخام را با قیمت قبلی به کارخانههای لبنی تحویل دهند.
باکری خاطرنشان کرد: جلسهای در شرکت پگاه تهران برگزار و در آن قراردادهای مربوط به تحویل شیرخام به کارخانهها و دریافت حوالجات علوفه توسط دامداریها امضا شد و کارخانهها نیز متعهد به ادامه تولید محصولات حمایتی شدند. او با اشاره به اینکه در جلسه دو روز پیش اتفاق و خبر جدیدی رخ نداد، گفت: کارخانهها شیرخام را با قیمت 1050 تومان خریداری کردهاند که با این وجود همچنان تولید محصولات حمایتی در کارخانهها ادامه داشته؛ هرچند به سقف 50درصد نرسیده است.
وی گفت: به هر حال ما از دامداران برای همكاري دعوت کردهایم و در اين جلسه دبیر ستاد بسیج اقتصادی نیز حضور داشت.
به گزارش شرق، روز گذشته معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت از الزام صنایع لبنی به کاهش قیمتها در جلسه دو روز پیش خبر داده بود.
«حسن رادمرد» با اشاره به اینکه جلسه با شرکتهای تولیدکننده لبنیات به نتایج خوبی رسید، گفته بود که در این جلسه تاکید شد که قیمتهای لبنیات به حالت سابق بازگردد. به گفته وی قیمتهای افزایش یافته اصلاح خواهد شد و هیچکس حق افزایش دوباره قیمتها را ندارد.