آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 11 شهریور ماه 1391 برابر با 2012 Saturday 01 September

"ام تی ان" آگاهانه تحریمها را نقض کرده است

به گزارش رادیو آلمان، اسنادی که به دست خبرگزاری "رویترز" رسیده است، نشان می‌دهد "ام تی ان" که صاحب ۴۹ درصد از سهام "ایرانسل" است، آگاهانه تحریم‌های آمریکا را نقض و با استقاده از شرکت‌های پوششی برای ایران تجهیزات مخابراتی ارسال کرده است.

جمعه (۳۱ اوت ۲۰۱۲) خبرگزاری "رویترز" گزارش داد که به ده‌ها صفحه اسناد درباره‌ی اقدامات و تلاش‌های کمپانی مخابراتی آفریقایی "ام تی ان" برای دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران و معامله و ارسال تجهییزات سخت‌افزاری به ایران دست یافته است.

شرکت آفریقایی "ام تی ان" که مرکز آن در ژوهانسبورگ است، بزرگ‌ترین شرکت مخابراتی این کشور است که در ۲۰ کشور دیگر جهان نیز فعالیت دارد. "ام تی ان" در مناقصه‌ای مناقشه‌برانگیز ترک سل متعلق به ترکیه را عقب رانده و از سال ۲۰۰۶ صاحب ۴۹ درصد سهام شرکت مخابرانی "ایرانسل" در ایران است.

"ترک سل" این شرکت را متهم کرد که با رشوه موفق شده است در این مناقصه برنده شود و "ام تی ان" را متهم کرد که به ایران قول داده است در تهیه‌ی تجهییزات نظامی نیز به آن‌ها کمک کند. "ام تی ان" همه‌ی این اتهامات را رد می‌کند.
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده‌ی آمریکا این کمپانی را متهم کرده است که تحریم‌های مصوب آمریکا علیه ایران را زیرپا گذاشته است. رویترز گزارش می‌دهد که صدها صفحه از اسناد مذاکرات و نشست‌های " ام تی ان" به دست این خبرگزاری رسیده است که نشان می‌دهد کارکنان عالی‌رتبه در جلسات درباره‌ی چگونگی راه‌ها و شیوه‌ها برای دور زدن تحریم‌های آمریکا بحث می‌کردند.

رویترز گزارش می‌دهد:« نسخه‌هایی از گزارش نشست‌ها در اختیار ما قرار گرفته است که نشان می‌دهد کارکنان چطور با ارائه‌ی گزارش‌های اینفوگرافیک راه‌های دور زدن تحریم‌ها را به بحث و بررسی گذاشتند. در این اسناد احتمال پیگیری از سوی آمریکا و پاسخ‌های احتمالی از پیش تعیین شده نیز به بحث گذاشته شده است.»

پلیس فدرال آمریکا تحقیق در مورد اسناد منتشره خبرگزاری رویترز درباره‌ی شرکت چینی "زی تی ای" را آغاز کرد. این کمپانی متهم است که طی قراردادی با ایران، تجهییزات کامپیوتری آمریکایی را برای جمهوری اسلامی تهیه می‌کند
قانون‌گذاران آمریکا: شرکت چینی ناقض تحریم‌ها علیه ایران است

بنا به اسناد، در جلسه‌ای در سال ۲۰۰۶ با حضور ده مدیر ارشد "ام تی ان"، موضوع و محور اصلی جلسه "بررسی چگونگی راه‌های دور زدن تحریم‌های امریکا علیه ایران" بوده است. رویترز گزارش می‌دهد: « در برخی اسناد مربوط به این جلسه چندین بار از "نفر سوم" یا "کمپانی سوم" نام برده شده است و تاکید شده که این کمپانی سوم باید بسیاری از وسایل لازم برای ساخت دیتا سنتر ایرانسل از جمله نرم‌افزارها و برنامه‌های ذخیره‌ی دیتا را به ایران ارسال کند.»

"ام تی ان" پیش از این با انتقاد از سخت‌گیری آمریکا در بیانیه‌ای گفت:« تحریم‌های امریکا شرکت‌های غیرآمریکایی را نشانه رفته است و منافع شرکت‌هایی که هیچ ارتباطی با برنامه‌ی اتمی ایران ندارند را از بین می‌برد.»

آمریکا این کمپانی را متهم می‌کند که برای "ایرانسل" تجهییزات ارتباطی و سخت‌افزاری تولید آمریکا را ارسال و تحریم‌ها را نقض کرده است. "رویترز" گزارش می‌دهد که در اسنادی که به دست آن‌ها رسیده است، مدارکی است که نشان می‌دهد "ام تی ان" محصولات تولید "مایکروسافت"، "ماشینز کورپ" و "اوراکل" که همه آمریکایی هستند را برای ایران تهیه و ارسال کرده است.

"ام تی ان" در بیانیه‌ای رسمی این اتهام را رد کرده است. کمپانی‌های امریکایی که به "ام تی ان" تجهییزات فروخته‌اند، همه می‌گویند آن‌ها نمی‌دانستند که "ام تی ان" این تجهیزات را برای ایرانسل تهیه و خریداری کرده است.

رویترز پیشتر در ماه ژوئن سال جاری گزارش داد که "ام تی ان" این تجهییزات آمریکایی را از برخی شرکت‌های مستقر در خاورمیانه یا با واسطه‌گری این شرکت‌ها برای ایرانسل تهیه کرده است.

رویترز گزارش می‌دهد که اسناد جدید حاکی از آن است که "ام تی ان" از محتوا و جزئیات تحریم‌های آمریکا "کاملا مطلع" بوده و "اگاهانه" به دنبال دور زدن تحریم‌ها از طریق شرکت‌های مستقر در خاورمیانه است.

بنا به گزارش این خبرگزاری تجهیزاتی که با واسطه خریداری شده است، در دوبی جمع‌آوری و با قایق به بندرعباس در جنوب ایران حمل و تحویل داده شد.

رویترز پیشتر در ماه ژوئن گزارش داد که شرکت کویتی "الشبکه"به عنوان کمپانی سوم میان ایرانسل و "ام تی ان" برای خرید و ارسال تجهییزات نقش داشته است. رویترز می‌گوید علی‌رغم تلاش‌های آن‌ها، مدیران الشبکه از صحبت و اظهارنظر درباره‌ی این موضوع خودداری کردند.

این خبرگزاری می‌گوید که سندی دیگر که به دست آن‌ها رسیده است نشان می‌دهد جلسه‌ی اضطراری دیگری در "ام تی ان" با حضور مدیران ارشد به چگونگی راه‌های خرید و ارسال تجهییزات لازم برای راه‌اندازی سرویس چندرسانه‌ای برگزار شده است و در گزارشی که ماه بعد در جلسه‌ی مدیران ارائه شده است، به تاخیر در ارسال به دلیل تحریم‌های آمریکا اشاره شده است.

پل نورمن، مدیرکل بخش منابع انسانی "ام تی ان" در بیانیه‌ای اعلام کرد:« ام تی ان همه‌ی این اتهامات برای زیرپاگذاشتن آگاهانه تحریم‌ها را رد می‌کند. ما همه‌ی تجهیزات خود را از شرکت‌های معتبر به شکل بی‌واسطه خریداری کرده و به همه‌ی قوانین و تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا پایبندیم.»

رویترز اما می‌گوید اسناد دیگری هم در دست دارند که نشان می‌دهد "ام تی ان" برای ارسال تجهییزات به دنبال "شرکت‌های پوششی" بوده و بارها در اسناد تصریح کرده است که برای نقل و انتقال خریدها با "مشکلات تحریم" روبرو هستند.

یک مقام سابق "ام تی ان" که خواست نامش فاش نشود می‌گوید "ام تی ان" برای راه‌اندازی "هرچه سریع‌تر" دیتا سنتر ایرانسل از سوی مقامات ایران تحت فشار بوده است.

بنا به این اسناد، شرکت‌های دیگری از جمله" زد تی ای" چین نیز آگاهانه در تلاش برای دور زدن تحریم‌ها و خرید و ارسال تجهییزات برای ایران بودند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved