دیگربان: سومین روز اجلاس سران عدم تعهد در تهران با ابهام درباره تعداد وزرای خارجه شرکت کننده در این اجلاس و تصویب پیشنویسی که بسیاری از کشورها در تائید آن نقشی نداشتهاند٬ برگزار شد.
این اجلاس که از روز یکشنبه (پنجم شهریور) در تهران آغاز شده در دومین روز خود برگزار نشد و در سومین روز هم با ابهامهای فراوانی به کار خود پایان داد.
در شرایطی که مقامهای جمهوری اسلامی مدعی هستند در این دوره از اجلاس بیش از ۸۵ وزیر امور خارجه و نماینده وزیر شرکت دارند٬ روزنامه «جوان» گزارش کرده که ۳۲ وزیر خارجه در تهران حضور دارند.
رامین مهمانپرست٬ سخنگوی وزارت امور خارجه و حسن قشقاوی٬ معاون کنسولی این وزارتخانه دو مقامی هستند که گفتهاند بیش از ۸۵ وزیر امور خارجه و معاون وزیر در اجلاس سران عدم تعهد شرکت دارند.
این مقامها به نام هیچ یک از ۸۵ وزیری که اعلام کردهاند در این اجلاس حضور دارند٬ اشارهای نکردهاند.
این در حالی است که سایت روزنامه «جوان» روز سهشنبه (هفتم شهریور) نوشته تنها ۳۲ وزیر امور خارجه به منظور شرکت در این اجلاس به تهران سفر کردهاند.
سایت این روزنامه نوشته وزرای امور خارجه لیبی، کویت، دولت خودگردان فلسطین، افغانستان، لبنان، پاکستان، عراق، کوبا، آفریقای جنوبی، سنگال، هند، اندونزی، بولیوی، تایلند و الجزایر از جمله مقامهایی هستند که در حال حاضر در تهران بهسر میبرند.
«جوانآنلاین» همچنین نوشته که وزاری امور خارجه آفریقای مرکزی، نپال، موریس، بنگلادش، اریتره، مالدیو، غنا، مغولستان، نیجر، بنین، جیبوتی، سوازیلند، لسوتو، نامیبیا، بوتان، مالی و مراکش هم در تهران هستند.
این سایت وابسته به سپاه پاسداران افزوده وزیر مشاور در امور خارجه قطر، وزیر مشاور در امور خارجه نیجریه و وزیر مشاور در امور خارجه تونس هم به منظور شرکت در این اجلاس به تهران سفر کردهاند.
اکوادور، اردن، کرواسی، ونزوئلا٬ سومالی، اوگاندا، لائوس، گامبیا و موزامبیک از دیگر کشورهایی هستند که نمایندگانی برای شرکت در این دوره از اجلاس راهی ایران کردهاند.
آن طور که در خبرها آمده است وزرای خارجه شرکت کننده در این دوره از اجلاس روز سهشنبه (هفتم شهریور) پیشنویس تهیه شده در نشست کارشناسان را با «اجماع» تائید و برای تصویب نهایی به نشست سران ارجاع دادند.
این پیشنویس روز گذشته پس از بررسی از سوی کارشناسان آذربایجان٬ تایلند، آفریقای جنوبی، سریلانکا، افغانستان، چاد، میانمار، پرو، لسوتو٬ اندونزی، مالزی، ویتنام، عمان٬ اوگاندا٬ بحرین٬ برونئی، لیبی٬ بورکینافاسو، زیمباوه، کامبوج، نامیبیا، موریس، امارات، لائوس، تاجیکستان، ترکمنستان، سوریه، لبنان، اردن، مالدیو، سودان، مصر٬ سنگاپور٬ کنیا و مغولستان به تصویب رسیده بود.
این در حالی است که کشورهای آفریقای مرکزی٬ نپال٬ بنگلادش٬ اریتره٬ غنا٬ نیجر٬ بنین٬ جیبوتی٬ سوازیلند٬ بوتان٬ مالی و مراکش در نشست سران هیچ نمایندهای نداشتهاند.
از دیگر کشورهایی که اعلام شده این پیشنویس را تائید کردهاند در حالی که کارشناسی در این نشست نداشتهاند میتوان از اکوادور٬ اردن٬ کرواسی٬ ونزوئلا٬ سومالی٬ گامبیا٬ پاکستان٬ فلسطین٬ عراق٬ سنگال٬ بولیوی و الجزایر نام برد.
این پیشنویس که متن کامل آن قرار است دو روز دیگر به تصویب سران شرکت کننده در این اجلاس برسد٬ تنها در یک روز از سوی کارشناسانی که کشورشان نمایندهای در سطح وزرای خارجه ندارد٬ مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
کارشناسان شرکت کننده در این اجلاس در روز نخست با تصویب نهایی این پیشنویس به کار خود پایان داده و روز دوم را به بازدید از مناطق دیدنی شهر تهران اختصاص دادند.