سایت اجلاس جنبش عدم تعهد به نقل از سخنگوی ستاد اجرایی اجلاس دعوت از اسماعیل هنیه برای شرکت در نشست جنبش عدم تعهد را تکذیب کرد.
سخنگوی ستاد برگزاری شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد گفت: تاکنون هیچ گونه دعوتنامه رسمی از سوی جمهوری اسلامی ایران و شخص دکتر احمدی نژاد برای نخست وزیر دولت مردمی حماس ارسال نشده است.
محمدرضا فرقانی در گفتگو با سایت اجلاس نم ضمن تکذیب اخبار منتشر شده درخصوص دعوت رسمی دکتر احمدی نژاد از اسماعیل هنیه جهت شرکت در شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد گفت: تنها از آقای محمود عباس (رئیس حکومت خودگردان فلسطینی) جهت شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد دعوت بعمل آمده است.
عباس تهدید به تحریم نشست تهران کرد
نادر کاکاوند/ پیام پارس
تشکیلات خودگردان فلسطینی روز شنبه از دعوت تهران از اسماعیل هنیه –نخست وزیر حماس- به عنوان نمایندۀ فلسطین در نشست آیندۀ کشورهای غیر متعهد ابراز خشم کرد.
به نظر می رسد این دعوت، مایۀ شرمساری زیاد برای "محمود عباس" به عنوان رهبر تشکیلات خودگردان بوده است که با وجود مخالفتهای آمریکا و اروپا برای حضورش در این نشست، انتظار می رفت که به تهران سفر کند. محمود عباس هم اکنون در حال رد کردن دعوت از سوی تهران به خاطر حضور اسماعیل هنیه است.
یک مقام تشکیلات خودگردان در رام الله گفت: عباس به این شرط پذیرفته بود در تهران حضور بیابد که جمهوری اسلامی به او تضمین دهد که ترکیب هیات همراه فلسطینی را او تعیین کند.
این مقام تشکیلات خودگردان به "جروزالم پست" گفت: «ما در این آخر هفته شگفت زده شدیم هنگامی که دفتر هنیه بیانیه ای رسمی صادر کرد که او پیشتر به نشست دعوت شده است. اگر ایچنین باشد، نشانگر آن است که جمهوری اسلامی با ما به عنوان دو کشور و دولت جداگانه برخورد می نماید که بسیار کار خطرناکی خواهد بود و این مورد می تواند دیگران را هم به تکرار این امر تشویق نماید.»
به گفته این مقام رسمی ممکن است عباس از حضور در نشست، اگر جمهوری اسلامی بر دعوت از هنیه اصرار پای بفشارد، خودداری کند.
سلام فیّاض، دعوت جمهوری اسلامی از اسماعیل هنیه را مورد نکوهش قرار داد و این امر را ضربه به وحدت فلسطین دانست.
فیّاض گفت که دعوت از هنیه نشانۀ «توسعه طلبی خطرناک از جانبِ ایران و بر خلاف تمامیّت و وحدت ارضی فلسطینیان» است.
فیّاض همچنین گفت: «این دعوت همچنین ضربه ای به سازمان آزادیبخش فلسطین به عنوان تنها نمایندۀ مشروع فلسطینیها و به نقش تشکیلات خودگردان فلسطین در محافظت از منافع نوار غزّه که تحت کنترل حماس می باشد، است.»
خبرگزاری تشکیلات خودگردان فلسطین –وفا- عنوان کرد: ایران به حماس به عنوان بازیگردانِ نوار غزّه نگاه کرده و به آنها رسمیت بخشیده است.
فیّاض گفت: «پذیرش این دعوت از سوی هنیه، مانند خنجری بر پیکر پروژۀ ملت فلسطین خواهد بود.»
او همچنین افزود: «این امر تنها می تواند آسیبهای جدّی به تلاش مردم ما برای رسیدن به آزادی و استقلال و ایجاد یک دولت فلسطینی در تمام سرزمینهایی که در سال 1967 اشغال شده است، برساند.»
فیّاض از هنیه خواسته است تا منافع ملی فلسطین را بالاتر از هر چیزی دانسته و دعوت رییس جمهور ایران –محمود احمدی نژاد- را نپذیرد.
همچنین "احمد مجدلانی" –عضو کمیتۀ اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین- جمهوری اسلامی ایران را متهم به تلاش برای از بین بردن وحدت فلسطینیان با به رسمیت شناختن هنیه به عنوان نخست وزیر مشروع فلسطین دانست.
مجدلانی گفت: این حرکت ایران، همزمان با کارزار تازۀ "آویگدور لیبرمن" –وزیر امور خارجه اسراییل- است که برای حذف محمود عباس از صحنۀ سیاست فلسطین رخ می دهد. مجدلانی به گفتۀ تازۀ لیبرمن مبنی بر جانشینی برای عباس اشاره کرد. او همچنین ایران را متهم به راه اندازی فعالیت های تروریستی در عرصۀ بین المللی بر علیه اسراییل کرد.
حماس البته در پاسخ گفته که هنیه با وجود اعتراض و تهدید تشکیلات خودگردان به تحریم گردهمایی، در این نشست حضور خواهد یافت.
"محمّد اعواد" –معاون نخست وزیر دولت فلسطین در نواز غزه- گفت: «حماس خود را برای مذاکره و گفتگو با تشکیلات خودگردان آماده کرده بود تا هیاتی مشترک به نمایندگی از هر دو گروه در تهران حضور یابند. او گفت که تشکیلات خودگردان باید دعوت از هنیه را مورد استقبال قرار دهد، چرا که آن، نشان از خواست ایرانیان مبنی بر حضور نمایندۀ تمامی فلسطینیان در این نشست است [...].»