سایت الف: تقدم و توجه به مطالبات اقتصادی مردم و بهبود وضع معیشتی آنها ، اصلی ترین شعار رئیس دولت های نهم و دهم بود . مهمترین وعده رئیس دولتهای نهم و دهم ، بازاری با ثبات قیمتی بود ، ولی امروزه چیزی که برای مردم آرزو شده است دیدن ثبات قیمتی کالاهاست . و در هر لحظه قیمت کالایی سیر صعودی پیدا کند . اما در این بین فرافکنی و توجیه های غیر منطقی و غلط دولتمردان مانند پاشیدن نمک بر روی زخم است . فرافکنی و دادن آدرس غلط از مهمترین ويژگی دولتمردان است ، روزی رئیس جمهور درباره دست داشتن اطرافیان خود در پرونده های فساد و اختلاس می گوید : بروید اصل کاری ها را بگیرید و روز دیگر ، خود را مطیع قانون می داند .
اما توجیه و دادن آدرس غلط از سوی مسئولان دولتی در رابطه با علت گرانی ها و مشکلات اقتصادی، موضوعی تاسف برانگیز است . یکی از کارکرد هایی که رسانه در مقابل مخاطب و افکار عمومی دارد آن است که وقتی جامعه دچار مشکلی میشود، رسانه است که می تواند در پی گیری و حل آن موضوع نقش داشته باشد، نقشی که میتوان آن را تحت راهنمایی و رهبری و اطلاع رسانی تعریف کرد . در اینکه نظریه توهم توطئه داخلی و خارجی پای ثابت گفته ها و مهمترین مشغولیت ذهنی مسئولین دولتی است شکی نیست اما استفاده و توجیه کارهای غلط با این نظریه هم حدی دارد .
اینگونه اظهارات و نسبت دادن کم کاری و ناتوانی مسئولان دولتی در کنترل بازار به رسانه ها گرچه مسبوق به سابقه بود ولی در جریان گرانی های ارز و سکه باب شد . در آنجا بود که رئیس جمهور گناه گران شدن ارز ،سکه و طلا را به گردن خبرگزاريها، رسانهها و مخالفان دولت و سودجوياني كه به بانك مركزي فشار ميآوردند، انداخت و دولت را منزه خواند. جدیدترین این آدرس های غلط را استاندار تهران در مورد علت گرانی اخیر مرغ داده و اینگونه می گوید : "دربحث گراني و عدم توزيع مرغ، تيترهاي متفاوتي در سايتها منتشر شد كه حساسيت جامعه را تحريك كرد" و اینگونه باز یک مسئول دولتی گرانی ها را کار رسانه ها دانست . اغلب اظهارات مسئولان دولتی با عمل و گفته های گذشته و آینده خود در تناقض است . مرتضی تمدن هم از این بابت مستثنی نیست . وی در تاریخ سوم مرداد درباره علت گرانی مرغ می گوید : تقاضاي مازاد بر مصرف و جولان دلالان و واسطهها و عدم ذخيرهسازي كافي از دلايل افزايش قيمت مرغ در اين مدت بوده است. در همان حال معاون اول باهوش دولت احمدی نژاد نیز ، علت گرانی مرغ را القاء دشمنان ذکر کرد .
کامران دانشجو ، وزیر علوم دولت احمدی نژاد هم حذف جنسیتی را به بی بی سی نسبت می دهد و در ضیافت افطاری که با خبرنگاران در وزارت علوم داشت در این رابطه گفت : واقعيت اين است كه نسبت به سال گذشته هيچ تغييري در دفترچه صورت نگرفته است و اين شايعات توسط BBC و VOA صورت ميگيرد. اما صحبت های خدایی در رابطه با حذف جنسیتی با حرفهای وزیر علوم متناقض است. گرچه هر دو حذف جنسیتی را بر اساس فضاسازی نادرست می دانند اما با صحبت های سرپرست سازمان سنجش این گفته وزیر علوم که " هیچ تغییری در دفترچه صورت نگرفته " رد می شود . خدایی در این باره افزود : " در اين رابطه مسايلي حاشيهاي مطرح شده و فضاسازيهايي نادرست صورت گرفته است، چراكه در حال حاضر تنها 77 كد رشته محل كنكور تك جنسيتي شده كه آمار بسيار ناچيزي است. البته خدایی مشخص نکرد که بابت حذف جنسیتی در این 77 رشته چند دختر از تحصیل در این رشته ها محروم می شوند و عواقب آن چیست .
البته اینگونه صحبت ها و اظهارات موید این نکته است که کارهای دولت های نهم و دهم کارشناسی نشده است . از نظر مسئولین دولتی ، روزی پای مخالفان دولت در مورد گرانی ها ، کم کاری ها و ... در میان بود و امروزه ، رسانه ها را پای ثابت بی کفایتی خود می دانند . گرانی ها پیامد طبیعی مجموعه ای از سیاست ها است که اگر به هر دلیل استراتژی بر تداوم این سیاست ها است، گرانی را باید با آغوش باز پذیرفت نه اینکه آن را انکار کرد و یا مسئولیت آن را به دوش این و آن انداخت. اگر قدرت رسانه ای در کشور اینگونه است پس چرا در سایر موارد اینطور نیست ، چرا هنگامی که کم کاری و ناتوانی مسئولین در انجام وظایف محوله باعث گرانی و بی تدبیری های دیگر می شود فرافکنی و توجیه می کنند و گناه خود را گردن این و آن می اندازند . مسلم است که کشور بخاطر عدم انجام کارهای کارشناسی ، مسئولین بی کفایت ضربه بدی دیده و جبران این کارها زمان زیادی لازم است .