سیاستهای تورم آفرین ناشی از اقتصاد وهمی بزرگترین ضعف را در اقتصاد ملی پدید آورده است. نخستین پیش نیاز اقتصاد مقاومتی جلوگیری از روندهای تورم زا و سپس تغییر جهت هزینههای تورم زا به سمت سرمایهگذاری است.
ایلنا: سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در کویت با تاکید بر اینکه ضعف صنعت نفت کشور ما صرفا حاصل تحریم غرب نیست گفت: هم اکنون نه چشمانداز اقتصادی امیدوارکننده است، نه توان ما در افزایش تولید نفت، در ذخیره کردن نفت، در حمل و نقل و در بیمه کردن، اینها هیچ کدام امیدوار کننده نیست.
به گزارش ایلنا، علی شمس اردکانی، کارشناس حوزه انرژی مبنای حقوقی تحریمهای غرب بر ضد ایران را سیاسی خواند و گفت: در حال حاضر مبنای تحریمها، زور است و هیچ مبنای حقوقی ندارد. اما متاسفانه ما طی سالهای گذشته سرمایههای خود را زایل کردهایم و هنوز هم در حال زایل کردن آنها هستیم.
شمس اردکانی با انتقاد از متکی بودن اقتصاد كشور بر مسائل غیرعلمی گفت: هم اکنون نه چشمانداز اقتصادی امیدوارکننده است، نه توان ما در افزایش تولید نفت، در ذخیره کردن نفت، در حمل و نقل و در بیمه کردن. اینها هیچ کدام امیدوار کننده نیست.
وی تصریح کرد: ما باید همیشه توان تولید بالایی داشته باشیم که در زمان رونق اقتصادی، میزان تولید خود را افزایش دهیم و در زمان رکود اگر خواستیم آن را کاهش دهیم. اما بحث اصلی این است که ما اسم پول نفت را گذشتهایم «در آمد» و چون به چشم درآمد به پول نفت نگاه میکنیم آن را خرج روزمره میکنیم؛ درحالیکه پول نفت، سرمایه است و نباید آن را خرج کنیم.
وی با پیش بینی کاهش رشد اقتصادی کشور در سالهای آینده گفت: سیاست خارجی ما، سیاستگذاری صنعت نفت ما، سیاستهای بخش انرژی ما و سیاست توزیع پول در قالب هدفمندی یارانهها، هیچ کدام ملازمهای با سند چشمانداز ندارند. نسبت به دستورالعمل چشمانداز برای سال ۱۴۰۴ و تعیین تکلیف حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی گرفتار اقتصاد شبیه پندارهای بیداری است.
شمس اردکانی با اشاره به ملزومات اقتصاد مقاومتی گفت: مقاومت در مقابل هجوم یک وظیفه عزیزی است و از دید علمی مقاومت باید متناسب با فشار سازماندهی شود. مقاومت اقتصادی را باید در مولفههای اصلی اقتصاد نشان داد. سیاستهای تورم آفرین ناشی از اقتصاد وهمی بزرگترین ضعف را در اقتصاد ملی پدید آورده است. پس نخستین پیش نیاز اقتصاد مقاومتی جلوگیری از روندهای تورم زا و سپس تغییر جهت هزینههای تورم زا به سرمایه گذاری است.
وی بهترین سرمایه گذاری در اقتصاد ایران را سرمایه گذاری در بخشهای انرژی و به ویژه نفت و گاز دانست و گفت: ایران مالک ۱۶درصد ذخایر هیدروکربوری دنیاست پس باید درصد ۱۶ سرمایه گذاری جهانی در بخشهای انرژی در ایران اتفاق بیفتد. این یعنی حدود سالانه یکصد میلیارد دلار سرمایه گذاری. وقتی ما درآمد نفت خوردهایم و میخوریم چگونه میتوانیم این پیش نیاز اقتصاد مقاومت را فراگرد آوریم؟